keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

BLUEBERRYPIE

Viime viikonloppuna leivoin mustikkapiirakan, sillä pakastin on tällä hetkellä aika täynnä ja piti saada edes vähän tilaa tyrneille&hirven lihalle. Lisäksi sitruunarahkan päiväys alkoi lähestyä eli ihan pätevät syyt oli :P Pohjan ohjeen lainasin Kinuskikissalta, kuten aina. Ohje on siitä kätevä,että samalla ohjeella voi leipoa piirakan pohjan tai pienellä variaatorilla tosi hyviä keksejä! ^_^

Piirakan täytteenä käytin 400 grammaa (itse kerättyjä) mustikoita, 2 kananmunaa ja sitruunarahkaa purkillisen. Mustikat vaan piirakan pohjalle, sitten rahka&kananmunat sekaisin ja siihen päälle. Mietin kyllä,että tästä olis saanut kivan värisen, jos olis sekoittanut koko täytteen keskenään. Lopuksi paistetaan vähän uunista riippuen 200 astetta ja 30-35 minuuttia.
Vähän tossa jo mietiskelin,että tämän syksyn/talven aikana mansikoita on tullut syötyä aika reippaasti, joten ehkä se 5 kg on 2 hengelle liian vähän..Vadelmia on vielä vähän jäljellä.. Mustikoita on myös vielä about pari kiloa jäljellä, mutta kyllä niitäkin on mennyt! :D

Miltäs muiden pakastimet näyttää? Joko marjat alkaa olla syöty? :)

4 kommenttia:

  1. Meillä on vielä karviaisia muutama rasia ja herukoita myös. Vadelmat loppuivat jo syksyllä :(( -Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon pantannut hieman noita vadelmia, niitä ei kuitenkaan ollut kovin paljoa syksylläkään :( Tein karviaisista hilloa, niin en säilönyt niitä mitenkään muuten :)

      Poista
  2. No alkaa olla pohja jo näkyvissä...aattelin nyysiä porukoiden pakkasesta lisää mustikoita :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. T toi kans porukoiltaan jo vähän mustikoita, niitäkin on mennyt ihan kiitettävästi. Tosin on ne vaan hyviä! :D

      Poista