perjantai 25. maaliskuuta 2016

GRANOLA

Tein eilen granolaa, kun kaurahiutaleita oli sopivasti sen verran,että ei enää mahtunut niille varattuun purkkiin. Sekoitin kaurahiutaleita, kauraleseitä, hunajaa, kanelia(+pumpkin spice) sekaisin ja laitoin uuniin paahtuun reiluks puoleks tunniks 200 asteeseen. Välillä kävin kääntelemässä ja lopuks annoin jäähtyä kunnolla, jonka jälkeen hienonsin vielä tehosekoittimessa suurimmat murut pienemmiksi.
Tosta tuli tänään aika täydellinen aamupala; vanilja soijajogurttia, granolaa, mustikoita ja vadelmia. Voi nam! Ihanan raikas ja nopea aamupala :)
Ootteko kokeilleet granolan tekoa? Syöttekö granolaa tai mysliä? Onko jotain lemppareita? :)

6 kommenttia:

 1. Mie aina mietinkin mitä granola on, luulin sitä vaan perusmysliksi, mutta tuo näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Pitäisi kokeilla itsekin, mutta kysynpä nyt että mitä eroa on kaurahiutaleilla ja -leseillä? Luulin, että ovat sama asia vähän niinkuin vasta ja vitsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaurahiutaleet valmistetaan kauranjyvistä, jotka käsitellään ja litistetään hiutaleiksi.
   Kauraleseet taas valmistetaan puhdistetuista kauranytimistä, joista lese irroitetaan rouhimalla. Tälläsen faktatiedon löysin netistä :) Oon aina vaan ajatellu,että ne leseet rouhitaan vaan pienemmiks, mutta nehän on ihan kauran ytimestä tehty :D

   Suosittelen kokeileen granolaa,sillä toi on niin namia! :D

   Poista
 2. En kestä mistä saa pumpkin spicea, tahtoo sitä kahviin! Ihanaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pumpkin spicet on kärrätty rapakon takaa :D Ihanaa pääsiäistä myös sinne! <3

   Poista
 3. Näyttää hyvältä :P -Aino

  VastaaPoista