sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

SUKLAINEN APPELSIINIMOUSSEKAKKU

Leivoin ystäväni yllätyssynttäreille tälläsen kakun.Tää on enemminkin rahkakakku kuin juustokakku,mut musta oli ehkä helpompi markkinoida tätä kakkua nimellä juustokakkua syöjille juustokakkuna ;) Kuten edellisessä postauksessa kerroin, niin en osannu mitottaa raaka-aineiden määrää oikein, niin tein toisen kakun sitten testerikakuks porukoille tulevia juhlia ajatellen. Helpotti mun tulevia hommia myös, kun nyt ei tarvi enää erikseen kakkuja miettiessä kertoa,että miltä maistuu :)

Alkuperäinen ohje on lainattu täältä. Tein kuitenkin reilun tupla-annoksen sillä toinen rengasvuoka oli 22 cm ja toinen 30-32 cm vuoka. Molemmista kakuista tuli aika hyvän kokoiset :) Yleensä juustokakkua tehdessä käytän pohjassa Bastogne- keksejä, sillä ne sopivat laktoosittomaan leivontaan.Tällä kertaa oli kiva kokeilla myös tätä Brunbergin laktoositonta suklaata leivonnassa, sillä ei mulla ollut mitään käsitystä sen työstettävyydestä. Olin kuitenkin tyytyväinen makuun ja käsiteltävyyteen! :)
Appelsiini- ja suklaakerrokset erottuivat aika kivasti ja maut täydensivät toisiaan. Maku oli mielestäni aika kivan raikas eikä ollenkaan sellanen ällömakea. Tää resepti jää kyllä talteen myöhempiä leivontahetkiä ajatellen ^_^
Koristeet askartelin sokerimassasta, jostain alennusmyynnistä ostetuilla muoteilla. Valmiit muotit nopeutti mun kukkasten askartelua todella paljon, kun ei tarvinnut muuta kuin kaulita sokerimassa, sitten painaa muotti ja antaa kuivua. Lehdet tein samalla tyylillä. Kun kukat oli kuivunut tarpeeksi, niin liimasin tomusokeri-vesi-seoksella koristenomparellit kiinni. Aika pienellä vaivalla sai kivat koristeet :)

4 kommenttia:

 1. Sun instaa on kiva katsella. Kuvat on niin nättejä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana Terhi, ihana uusi blogi ja oh my God mikä kakkunen. <3 Heti liityin lukijaksi ja suorilta käsiltä plumpsautan blogisi lukulistalle. <3 Aurinkoista viikonloppua ja hei aivan mahtava bloginimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Blogin nimi tuli oikeestaan yhden ystävän toteamuksesta villasukkapaketin jälkeen.. Taas oli kuulemma puikolta pudonnut jotain niin hänen tyylistään. Siitä se sitten lähti :D Ihanaa sunnuntain jatkoa myös sinne! <3

   Poista