sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

SITRUUNA- JA MUSTIKKASIMAA

Eilen aamulla askarelin tämän vuoden simat, eli perinteistä sitruunasimaa ja hieman spesiaalimpaa eli mustikkasimaa. Idea mustikkasimaan tuli jostain blogista jo talvella, mutten enää muista blogin nimeä tai mistä sinne eksyin. Kuitenkin lopputulos on varmasti hyvä! :) Netti on pullollaan hyviä simaohjeita, joita voi kokeilla.. Ite menin aika perinteisellä ohjeella :)


Mustikkasiman olis tietysti voinut tehdä myös kokonaan hienosokerilla,ettei olis käyttänyt ollenkaan fariinisokeria, mutta ajattelin nyt kokeilla näiden yhdistelmää :)
Tän näköisiä simat oli aamulla, kun pullotin ne, nyt vaan pitäis odotella,että simat käy kunnolla. Ennen pullotusta rusinat oli jo pinnassa, mutta pullotuksen jälkeen ne uudet ei sitten ihan heti nousseet pintaan.. mutta onneks on vielä aikaa vappuun :)


Oon niin innossani,että mulla on vappu kerrankin vapaa! :D Edellisen kerran oon ollut vapan vapaalla pari vuotta sitten.. meillä ei vaan töissä pysty hirveesti vaikuttaan siihen onko juhlapyhät töissä vai ei.. Joko teillä on simat ja vappusuunnitelmat tehtynä? :)

8 kommenttia:

 1. Hieman huonoa huumoria, mutta toi mustikkasima näyttää punaviiniltä :D Varmasti on hyvää, mutta..ehkä joisin mielummin tuota tavallista. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mun työkaveri naureskeli, että mitäs punkkua oon tehny :DD Innolla odotan,että kumpi noista on parempaa :D

   Poista
 2. Ite pitäs kohta mennä pullottaa simat, mutta ennen sitä pitää pestä pullot. Niiden kerääminen osoittautui tänä vuonna haastavaksi, kun ei ole tullut limpparia eikä vissyä paljon joutua, mutta jos nuo ei riitä joita keräsin, niin aina on vanha Stolichnaya pullo :D

  Mustikkasima kuulostaa ihan hyvältä, mutta ite pitäydyin perinteisessä ja tein tavallista oikeen kunnolla sitruunalla höystettyä. En malta odottaa, että pääsee hörppimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin kans ostaan noita pulloja, kun en ollut ottanut huomioon vissypulloja viedessä pullonpalautukseen,että niitä vois tarvita..Onneks noi pullot ei ollut kovin kalliit :) Mä mietin,että voisin tehdä vielä lisää tota sitruunasimaa :D Oon kans ihan vappufiiliksissä,että koska voi aloittaa hörppäileen :DD

   Poista
 3. Sima on pullotettu jo. Rakastan simaa! Usein vapun jälkeen teen vielä inkivääri- tai limettisimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa tota inkiväärisimaa, mutten vielä tehnyt. Se vois sopia kesälläkin johonkin illan istujaisiin :)

   Poista
 4. Ooh simaa♥ Niin tulee lapsuus mieleen! Pyysin kyllä äidiltäni, jos hän haluaisi valmistaa simaa täksi vapuksi, olisin ikionnellinen!:D Me vietetään vappua pienessä kaveriporukassa, tehdään ruokaa ja oon tehnyt pienet vappuolympialaiset viihdyttämään iltaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappuolympialaiset kuulostaa hyvältä! :D Me varmaan kans vietetään jotkut illanistujaiset kotona, mutta vielä ei ole varmaa kuinka paljon meitä tulee.. Sima on kyllä aika näppärä tehdä ja kiva odotella jännityksellä mitä tulee ;)

   Poista