sunnuntai 6. marraskuuta 2016

REMONTTI VKO 1: PURKUHOMMIA

Eilen tosiaan mun työpäivän aikana talolla oli meidän purkutiimi jo päässyt vähän vauhtiin ja olinkin hieman hämmästynyt,että olivat saaneet niin paljon tavaraa vaihtolavalle kerättyä. Pahoittelen kuvien hämäryyttä, mutta talossa ei tällä hetkellä ole tällä hetkellä toimivaa valaistusta, kun sähkökeskuksen uusinta on vasta ensi viikolla. Tai no vanhan sähkökeskuksen mykistys ja uuden kytkentä. Alkuperäiset sähköt talossa on ilmeisesti noin 70-luvulta, joten uusinta on varmasti paikallaan.

Alla näkyvässä kuvassa näkyy ruokailutila, komeron ovi ja keittiön ovi. Komero on ainakin ihan turha ja on jo onneksi purettu pois.Mietittiin,että pitäisikö keittiön ovi-aukkoa hieman isontaa vai jättää standardikokoiseksi. Saa nähdä mihin päädytään :)


Olkkarissa ja ruokailutilassa talossa oli tuollainen ihana vihreän kirjava tapetti/ pinkopahvi, jota ajateltiin ottaa reilu pala talteen ja tehdä siitä sitten myöhemmin taulu valmiiseen olohuoneeseen muistuttamaan talon edellisestä elämästä. Koska talo on vanha ja aika alkuperäisessä kunnossa, niin talosta löytyy lähes joka huoneesta tollaisia pikkukomeroita, vähän niinku kaappeja, mutta seinän upotettuja. Nämä vievät paljon tilaa huoneista, joten nekin sitten puretaan kaikki pois. Sinänsä tosi kiva,että voi tehdä lähes kaiken uudestaan ja talon rakenteet ovat pinkopahvien alla toistaiseksi olleet hyvässä kunnossa, mikä mahdollistaa helpomman remontoinnin.

Tässä alla olevassa kuvassa näkyy meidän tulevaa keittiötä ja ruokailuhuoneen puolella oleva komero, jonka viereen on sitten vielä laitettu toinen komero..


Purkutiimi oli siis purkanut katosta& seinistä pinkopahvit pois, sekä ovi-aukoissa oltiin menty vähän pintaa syvemmälle. Komero oli myöskin poistunut. Kuvista ei nää nyt ihan tarkkaan, mutta seinät oli pinkopahvin alla kuin uudet ja vähän ehkä harmittaakin laittaa siihen päälle sitten gyproc-levy+ maali/tapetti, mutta toisaalta ehkä sellaista pintaa jaksaisi katsoa pidempään. :)

Purkutiimi jatkaa tätä hommaa tänäänkin ja varmaan vielä seuraavan viikon, että talosta saadaan kaikki mahdollinen purettava vietyä pois. Tänään purkutiimi käy purkamassa mun työpäivän aikana, ruokailuhuone-olohuone- akselilta vanhan parketin pois ja keittiöstä muovimaton pois. Lisäksi olisi tarkoitus aloittaa kellarin tyhjennys. Ite hiihdän sitten paikalle, kun pääsen töistä ja alan kanssa tyhjentää joko kellaria tai vinttiä. Kellarissa ja vintillä on vielä aika paljon tavaraa, joista pitää yksinkertaisesti vaan hankkiutua eroon.

Edelliseltä asukkaalta jäi taloon aika paljon kaiken näköistä sälää, mm. yli 100 vuotta vanhat tietosanakirjat, jotka jo pelastin sekä monta Karhulan/Riihimäen lasipurkkia - joista olin luonnollisesti ihan liekessä :D Lisäksi kellarista on löytynyt mm. vanhoja Arabian lautasia.. tosi harmillista ;)


Tästä näkee aika hyvin,että mitä keittiöstä on purettu päätyseinältä.Täytyy kyllä sanoa,että nyky-aikana ei kyllä rakenneta noin hyvin! Keittiön lay outtia ollaan suunniteltu jo sen verran,että päätyseinälle tulee hella/uuni +ylä&alakaapit ja kunnolla laskutilaa. Tolla seinustalla tulee olemaan enemmän laskutilaa, kuin tällä hetkellä meidän koko keittiössä, joten innolla odotan,että keittiö valmistuu aikataulussa. Ollaan jo kilpailutettu eri keittiöfirmoja ja jotenkin on todella jännä miten niiden hinnoittelu menee, mutta palaan tähän myöhemmin ihan omassa postauksessaan.


Ajattelin,että voisin aina tälläi sunnuntaisin kirjoittaa viikkopostauksen remontin etenemisestä, sillä ihan joka päivä työmaalla ei kuitenkaan tapahdu mitään. Lisäksi viikko postauksista on helpoin hahmottaa ajankuluminen, kun ihan kaikkia työvaiheita ei pysty tekemään heti, vaan osassa jutuissa pitää odottaa materiaalien kuivumista yms.. Nyt eletään siis viikkoa 44 ja ollaan kaavailtu muuttoa noin viikolle 17 tai 18. Toivottavasti meidän aikataulu pitää! :)

8 kommenttia:

 1. Voi vitsi, tuollaisen vanhan talon vintti ja/tai kellari voi olla ihan aarreaitta :D Kivoja ylläreitä ootkin jo löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sieltä voi tulla vastaa lähes tulkoon mitä vaan :D

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Hienoa,että nuoret viitsivät ottaa tälläisen tehtävän itselleen.Iloista viikonloppua!

  t. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllähän tossa harkittiin hetki, mutta varmasti on vaivan arvoinen talo :) Hyvää alkavaa viikkoa sinne! :)

   Poista
 3. On teillä urakkaa, mutta kivaa yhteistä puuhaa! :) Riihimäen lasipurkit ovat ihania! Itse sain mummon kuoltua hänen Riihimäen lasipurkit ja niitä kertyi niin monta, että osa köllöttää häkkivarastossa, kun tilaa ei ollut kämpässä, mutta ei niistä raaski luopuakaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä oikeesti aika kivaa puuhaa :D Oon himoinnut monta vuotta noita Riihimäen lasipurkkeja, mutta en oo suostunut maksaan niistä niitä kiskurihintoja mitä kirppareilla on ollut, joten ne löyty niin sopivasti :D Ei todellakaan kannata luopua, ne on aarteita!! <3

   Poista
 4. Vitsit, miten siistiä! Ihan mahtavaa, että lähditte projektiin ja seuraan innolla täältä blogista sen edistymistä. :) Viikkopostaukset kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan tarvi miettiä,et kumpi meistä oli innokkaampi remppaan taloa? :D Oon aina haaveillut vanhan talon kunnostuksesta ja tässä sitä nyt ollaan. Iso hommahan tossa on, mutta varmasti sen arvoinen <3

   Poista