sunnuntai 13. marraskuuta 2016

REMONTTI VKO 2: PURKUHOMMIA JA SOKKELIN KAIVAMISTA

Purkuhommat on edennyt tälläkin viikolla ihan hyvää vauhtia ja yläkerrassakin ollaan jo päästy aika pitkälle. Tässäkin kohtaa täytyy olla kyllä hyvin kiitollinen siitä,miten paljon ollaan saatu apua purkuhommien kanssa. Kuitenkin talo on tässä kohtaa ollut meillä reilun viikon ja nyt ollaan jo kaivettu melkein koko talo ympäri ja purettu suurin osa mitä pitää purkaa. Eli iso kiitos purkutiimille! :)

Tarkoituksena olis purkaa vielä alla oleva oikean puoleinen seinä ja tehdä sille  tukipalkit, ennen kuin päästään eristään ja laittaan levyjä yms. Kuitenkin tässä talossa on ollut ns. "kissanvintit/ sälähuoneet" yläkerrassa molemmilla puolin taloa, joten tässä vaiheessa puretaan toinen puoli ja otetaan nämäkin neliöt hyötykäyttöön. Kuitenkin  harjakatto laskee matalimmillaan noin reiluun metriin sälähuoneessa, joten esim. sängyn päädyn saa hyvin laitettua harjan alle. Ompas muuten taas sekavasti kirjoitettu :D


Yläkerrassa on muuri keskellä taloa ja aiemmin meidän tulevaan makuuhuoneeseen kulku oli muurin toiselta puolelta, haluamme kuitenkin muuttaa seinän paikan, sillä toisesta yläkerran huoneesta olisi ehkä tarkoitus tulla toinen makuuhuone/ hengailutila, joten on kivempi,että ei tarvi kulkea huoneen läpi. Tosin en tiedä vielä laitetaanko tohon "aulatilaan" mitään seinää, mutta ovi toisella puolen muuria on meidän mielestä kuitenkin parempi ajatus. Suoraa katsoen näkyy portaikko ja remontin edetessä myös toi portaikkoon menevä ovi tulee lähtemään.

Tää talo on oikeesti ollut täynnä ovia ja komeroita, joten osasta luovutaan heti. Vasemmalla puolella oleva seinä on myöskin "kissanvintin/sälähuoneen" vastainen seinä ja näillä näkymin tämä huone otetaan ihan vaatehuone käyttöön. Tällä hetkellä ovi tähän huoneeseen on mielestäni hieman vaarallisesti rappusten yläpäässä, joten ovi-aukko siirretään meidän makuuhuoneeseen.Siitä tulee siis oikeesti hyvä walk in closet! ^_^

 

Purkujätettä on tullut tän verran +4 isoa roskapöntöllistä+ 1 iso peräkärryllinen ja varmasti tulee vielä paljonpaljonpaljon lisää, kun remontti etenee.Kuvassa näkyy muuten hyvin,että kuinka paljon tossa meidän pihaan ajotien vieressä on vaahteraa ja omenapuita.. Villi veikkaus,että jossain kohtaa näistä osa kaadetaan.


Saatiin myös kaivinkone tontille, sillä tässä kohtaa on helpoin kaivaa talo ympäri ja laittaa kunnon sädevesijärjestelmä ennen kuin laittaa taloon uuden ulkoverhoilun. Ulkoverhoilun kanssa uusitaan sitten myös ikkunat, jotka ollaan tilattu jo pari viikkoa sitten. Ikkunoiden toimitusaika kun on noin 5 viikkoa, niin oikeestaan mun tarvii tunnustaa,että otettiin riski ja tilattiin ikkunat ennenkö nimet oli paperissa ;)
Sitten seuraavaks päästään tähän meidän alakerran aulatilaan, jossa oli vielä alkuviikosta aika avara wc :D Purkutiimi siis vei vessan seinät jo viime viikolla, joten meillä oli sitten astetta avarampaa aulassa. Aiemmin aula oli oikeestaan aika tukkonen, sillä siinä oli eteisen ovi, keittiön komero, keittiön ovi, pieni wc, kellarin ovi,olohuoneen ovi ja vielä rappuset yläkertaan. Eli ihan järkyttävä määrä ovia ja pieni tila.


Päätettiin isontaaa aulan vessaa,kun tilana se ei ollut paljon neliöä isompi ja sinne piti pienemmänkin ihmisen mennä peruuttamalla, joten kun kerran tilaa isonnukselle oli niin.. miksei sitä sitten kerran käyttäisi? :) Vessan seinän toiselle puolelle on tulossa takka, joten lattiaa oli pakko avata betoniin asti. Tässä talossa siis kellari on valettu betonista joka puolelta, joten takan voi huoletta laittaa nurkkaan, sillä alla on myös kellarissa kantavat seinät. Eristyksenä lattialankkujen alla oli sahan purua ja meidän onneksi puru oli täysin kuivaa, joten mitään kosteusongelmaa ei ainakaan ollut. Lattia lankkujen alla meni myös vanhoja putkia, joissa on mennyt joskus aikanaan öljylämmitykseen liittyviä putkia, mutta koska öljylämmitys on poistettu talosta jo 70-luvulla, niin katkoimme putket ihan surutta.


 Koska laitamme myös putkiston uudelleen, niin tossa on sitten poistettu jo vanhoja viemäriputkia purkuhommien tieltä. Nyt päästiin siis tilanteeseen "lattiassa reikä -eikä" , haha :D


Vessan seinän muuttaessa paikkaa myös keittiön oviaukon paikkaa muutetaan pikkuisen vasemmalle. Aiemmin nurkassa oli siis komero ja keittiöön meni vain pieni "käytävä". Nyt kuitenkin, kun vessan seinän paikka muuttuu, niin siirretään keittiön ovilinja sitten samaan kohtaaan. Oviaukosta jää silti ihan reilun kokoinen.


Pakko kyllä sanoa,että ollaan aika vauhtia edetty tässä projektissa ja ainakin toistaseks kaikki on mennyt hyvin. Tästä on hyvä jatkaa! :)

4 kommenttia:

 1. Uuh mikä homma, mutta wau miten hienoa tulee. Tätä on kiva jäädä seuraamaan. <3 Ihanaa iltaa Terhi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joops, kyllä tossa hommaa on :D Tässä on onneks vielä jokunen viikko aikaa,että päästään muuttaan, mutta näistä on kiva postailla :) Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Miksi kaivatte sadevesijärjestelmän itse, kun sen voi teettää ja siitä saa kotitalousvähennyksen? Eikö olisi järkevämpää teettää työ,että se tulisi tehtyä kunnolla. Enkä nyt tarkoita pahalla vaan sillä,että talossa voisi asua mahdollisimman pitkään ilman kosteusvauriota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska T osaa kaivaa, niin säästetään aika pitkä penni siinä. Teetettynä homma maksaisi kuitenkin 20-25 tonnia.. Eikä toi nyt oo oikeesti kovin vaikea homma ja kyllä se nytkin tehdään kunnolla :)

   Poista