sunnuntai 20. marraskuuta 2016

REMONTTI VKO 3: PURKUA JA SOKKELIA

Aloitimme kolmannen remonttiviikon maanantai aamuna kaatopaikkakäynnillä, jotta saimme kärryn taas käyttöön. Vietiin kärryllinen purua, jota lapiodessa menikin sitten jo jonkin aikaa.. kun ei huomattu ottaa kuin yksi lapio mukaan, joten hommassa meni piiiiiiiiitkän aikaa. Roskiskeikat kaatopaikalle on kyllä tullut tutuks tässä parin viikonaikana ja varmasti  nää vielä jatkuukin projektin edetessä.


Maanantaina käytiin sitten hakemassa myös sadevesijärjestelmään putkia,kun kaivuutyöt oli jo niin hyvässä mallissa,että seuraava vaihe sitten oli jo putkitus ja kuopan/vallihaudan täyttö. Yllättävän nopeasti T sai talon kaivettua ympäri, kun meillä ei ollut edes ajatuksissa,että tämä työ oltais teetetty muilla. Oli alusta asti ihan selvää,että tehdään itse - kun ei toi mitään rakettitiedettä ole.


Sitten ensimmäinen tilaamamme murskekuorma tuli tontille. Tämän kuorman jälkeen tuli vielä toinen vähän isompi kuorma. Näillä pitäis sitten toistaseks selvitä sokkelityömaan kanssa hetken aikaa. Ehkä.. mutta jos loppuu, niin tilataan lisää  :) Murske on kuitenkin aika edullista tällä hetkellä, kun Pirkanmaalla on todella monta soramonttua, josta sitä saa - siitä taitaa olla jopa ylitarjontaa :)


Uusi sähkökeskus käytiin kytkemässä tiistaina ja näin ollen kaikki sähköt tulee jatkossa tän keskuksen kautta. Pahoittelen rakeista kuvaa,kun sähkökeskukseen ei olla vielä kytketty kattolamppua, joten tämäkin kuva on otettu taskulampulla valoa näyttäen.. Omakohtaisesti uusi sähkökeskus tuo kyllä iloa, sillä nyt ainakin tietää,että kaikki on turvallista sähköjen osalta.


Loppuviikkoa kohden ollaan edistytty pihahommissa hyvää vauhtia. Koko talo on kaivettu ympäri ja montun täyttäminen +salaojaputkien+sadevesijärjestelmän laitto on edistynyt ja oikeestaan ihan hyvässä mallissa. Tämä kuva on perjantailta, kun T kaivoi vielä rappusten edustan ja laittoi patolevyt. Mun oli tarkoitus käydä kuvaamassa vielä talon sisällä, mutta koska tossa oli tollanen vallihauta, jonka ylitykseen olis tarvinnut tikapuut +akrobatiaa, niin en sitten mennyt :D

Meidän oli tarkoitus piikatat noi rappuset tosta pois, mutta koska betoni meni pari metriä maan pinnan alapuolelle, niin päätettiin sitten tehdä plan B. Eli tehdään tohon sitten vaan päälle puiset rappuset, kun ovea on muutenkin pakko vähän nostaa uusinnan yhteydessä. Uudet rappuset tosin tulee  vähän toiseen suuntaan, mutta betonimohkäle jää sinne alle, tokikin osan noista rappusista joutuu poistaan.


Löysin olkkariin jo maton Ikeasta, mutten vielä hakenut sitä, mutta haen varmasti tässä lähiaikoina. Sen verran kiva ja edullinen matto :) Tosin en tiedä vielä,että jääkö matto oikeasti olohuoneeseen vai siirtyyko se kuitenkin johonkin muualle esim. yläkerran aulaan/hengailutilaan, mutta haen sen silti,haha! :D


Tälläkin viikolla ollaan edistytty ihan mukavasti, mistä suurin kiitos kuuluu T:lle, kun on jaksanut olla ojakonnana laittamassa patolevyjä ja styrokseja yms..Musta kun ei noissa hommissa oo hirveesti apua.. mutta sitten ulkoverhoilussa vähän enemmän :) Työ luonnollisesti etenis nopeammin, jos ilmat olis ollut suotuisammat ja työvuorot olis mennyt paremmin nappiin. Kuitenkin palkkatöitäkin on tehtävä ja ne menee projektin edelle. Kun sokkeleiden vallihaudat on saatu umpeen, niin sitten voidaan aloittaa ulkoverhoilun laitto. Ei olla tosin tilattu vielä lautoja, mutta ens viikolla tilataan ne ja ikkunoidenkin pitäis saapua reilun viikon päästä, kuun vaihteessa.

Kun ulkohommat on valmiit, niin sitten päästään sisähommiin. Ensimmäisenä puretaan kellarista tulevasta pesuhuoneesta väliseinä pois, piikataan kellarin lattia auki oikeestaan kokonaan, tehdään putki-ja viemärityöt, valetaan uusi betonilattia ja laitetaan lattialämmitys. Eli kyllä tässä hommaa vielä on..

Onko sala-ojaputkien laitto teille tuttua? Entäs sokkelin kaivuu? :)

6 kommenttia:

 1. No ei kyllä ole, mutta mielenkiinnolla seuraan teidän ahertamisia:) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Olisi mielenkiintoista saada talosta kunnollinen kuva, utelias kun olen. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti talosta ei ole tulossa kokonaiskuvaa, sillä ihan kaikkea en halua blogissa näyttää. Pahoittelen!

   Poista
 3. Ootte kyllä Todella ahkerina siellä, hyvin edistyy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika hyvin tää projekti on alkanut vaikka hommaa toki on vielä aika paljon :)

   Poista