sunnuntai 27. marraskuuta 2016

REMONTTI VKO 4: LATTIAN PIIKKAUSTA JA VÄHÄN LISÄÄ SOKKELIHOMMIA

Jotenkin hämmentävää,että nyt mennään jo remonttiviikkoa 4 - aika menee niin nopeesti! :D  Tällä viikolla ollaan ollaan saatu aikaseks vähän kaiken näköistä.  Vauhti ei välttämättä ole kova, mutta edistystä on tapahtunut. Tälläkin viikolla me ollaan oltu kiitollisia siitä,että ollaan saatu talkooporukkaa avuksi. ISO KIITOS ❤️

Talon kuistilla ei ollut aiemmin mitään katosta, eli ulko-oven jälkeen alkoi suoraan rappuset, niin mietittiin,että laitetaan siihen pieni lippa. Tai no, T mietti, kun mun mielestä siihen olis voinu tehdä vaan uudet rappuset.. kun noi edelliset oli aika kamalat mun makuun. Eli nyt sitten tulee molemmat. T askarteli jo anturan tohon tulevaan lippaan. Tosta kohtaa monttu on vielä auki, kun muurauksen laastin olis hyvä kuivua ennenkö montun täyttää tosta ympäriltä.


Tässä kohtaa, kun tätä kirjoitan, niin oletettavasti koko talon ympärystä on jo täytetty, sillä kun lähdin tontilta, niin ei ollut enää monen metrin matka jäljellä. Eli talo on kaivettu ympäri ja pato-& routalevyt lisätty, samoin salaojaputket &sadevesiputket. Ensin ajateltiin,että toi olis ollut ihan pikkujuttu.. mutta oikeesti se oli vähän isompi juttu.. Mutta yks etappi on valmiina, joten tästä on hyvä jatkaa kellarin kimppuun. :)


Kellarin oven eteen T oli ajatellut kanssa jotain pientä lippaa, kun hän todennäköisesti käyttää kellarin ovea aina töistä tullessaan. Kellariin tulee tekniseen tilaan T:n työvaatteille oma kaappi ja siitä on sitten hyvä hipsiä suihkun kautta ylempiin kerroksiin. Ovi tullaan vaihtamaan myöhemmässä vaiheessa, sillä ovi on nykystandardeihin verrattuna hyvin matala, lisäksi kahden oven taktiikka on todella hankala, kun molemmat tässä olevat ovet aukeaa eri suuntiin. Harvinaisen kummallinen ratkaisu..Lisäksi olisi tarkoitus valaa ovi-aukon eteen betoninen taso, johon tulisi myös kuvassa näkyvän putken päähän viemäri. 

Kuvassa näkyy myös talon julkisivua, joka menee vaihtoon myös parin viikon päästä. Laudat on tilattu,toimitus parin viikon päähän ja ikkunat tulee ensi viikolla. 


Kellarissa on piikattu lattiat muualta paitsi kodinhoitohuoneesta ja sielä seuraava osa sitten olis kantaa betonisälät pois, jota on pari tuhatta kiloa.Villi veikkaus,että betonihommiin joudutaan pyytään vähän talkooapua..Kun betonin alta pitäis kaivaa vielä maata pois uutta lattiaa ajatellen parikymmentä senttiä,että saadaan sinne sorapohja, jonka pinnalle voidaan sitten laittaa routalevy ja siihen päälle sitten valaa uusi betoni ja laittaa lattialämmityskaapelit.

Näitä hommia siis luvassa tulevina viikkoina. Aluks ajateltiin,että oltais tehty kylppärit suoraan, kun talon sokkelit on kaivettu, mutta päädyttiin kuitenkin vaihtoehtoon B ja laitetaan kylppärin lattiat ensin kuntoon ja sitten siirrytään muualle taloon.Uuden valetun betonin kuivumisessa menee kuitenkin noin viikko/ 1 cm, joten hetken aikaa sitä saa sitten kuivatella - onneks meillä on muutto vasta keväällä! :D

Sen verran ollaan kuitenkin tällä viikolla edistytty,että taloon tuleva viemäri(eli kunnan vesijohtoverkostosta-> taloon tuleva putki) on nyt vaihdettu uuteen eli vanhan omistajan teettämä sukitus ja vanhat putket ovat nyt lopullisesti poistettu. Lisäksi sadevesijärjestelmä on kytketty myös menemään kunnan viemäriin. Onneksi ne putket tuli kaivaessa vastaan. Alla oleva kuva on muuten otettu saunasta :)


Tästä on hyvä jatkaa, onneksi ollaan varattu kunnolla aikaa remontoimiseen. Kiinnostaisko teitä lukea enemmän meijän tulevasta keittiöstä, joka käytiin viikolla tilaamassa? :)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voitas kyllä käydä suunnitelmaa ihan livenäkin läpi :)

   Poista
 2. Kiinnostaa! :) Se kuva, minkä laitoit Instaan keittiöstä, niin pysty jo ainakin sen päättelemään, että teille tulee aivan ihana keittiö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos <3 Tuut kattoon lopputuloksen, kun keittiö on asennettu :)

   Poista
 3. Pitäkin käydä katsomassa tämä kuva instan puolelta. Keittiön uusinta on meilläkin ajankohtaista, kunhan talous antaa myöden. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön uusinta on kyllä aika kallista -toki riippuu paikasta mistä uuden ostaa.. tai vaihtaako vaikka vaan ovet ja tasot yms :)

   Poista
 4. ja kappas, unohdinkin mainita,että mielenkiinnosta kuulisin mielelläni myös budjetista. -Aino

  VastaaPoista
 5. Mä hyppään kyytiin vähän jälkijunassa mutta kiinnostaa kyllä ja joudun nyt kurkkaamaan postauksen uudesta vanhimpaan- mut hyvin teillä edistytty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä tässä vielä hommaa on ;) Mut ihan mukavasti ollaan kuukaudessa saatu aikaan :)

   Poista