sunnuntai 4. joulukuuta 2016

REMONTTI VKO 5:KELLARIN KAIVUUTA,SEINÄN KAATOA JA PIHAN SIISTIMISTÄ

Tän viikon osalta on ollut vähän hiljaista blogissa, mutta ehkäpä  ens viikolla päästään taas postaileen paremmin! :)

Pääsin itse mukaan työmaalle vasta tiistaina,kun mulla oli vihdoin vapaa päivä, T oli ollut jo maanantainkin tontilla tekemässä talvisuojaa veneelle ja kaivinkoneelle.Aloitin tiistaina menemällä sitten tyhjentelemään yläkerran toista kissanvinttiä, sillä sielä oli vielä vaikka mitä. Bongasin vanhoja aamulehtiä aikaväliltä 1965-2005. Ton Kekkos-lehden säästin, sillä oikeestaan aika nostalginen lehti. Muuten sain tyhjennettyä vintiltä 2 iso roskalaatikollista tavaraa pois. Kukaan ei oikeesti usko mikä määrä ollaan tyhjennetty tuolta talosta pois.. ihan mielettömästi..


Alkuviikosta oli pihassa vielä hirveet savikasat sokkelityömaan jäljiltä ja tilattiinkin sitten savikasojen poisto loppuviikolle. Onneks saatiin vinkkivitonen, että kenen työmaalle voi savet ajaa, sillä maankaatopaikalle vienti on aika kallista.. Mä niin jo odotan,että olis kevät ja päästäis laittaan pihaa kuntoon :)


Keskiviikkona päätettiin kokeilla saunan kiukaan lämmitystä, sillä talon lämmitys on tällä hetkellä vain sähköpuhaltimien varassa. Kuitenkin kiukaan lämmityksellä saa nopeasti melkein 3 kertaisen lämmön verrattuna sähkölämppäriin. Mulle tuli aika nopeesti sellanen hyvä fiilis tosta lämmittämisestä.. just sellanen kotoilufiilis - vaikkakin mulla on alusta asti ollut tosi kotoisa olo tästä talosta (vaikka talo on vanha ja vaatii vielä paljon laittoa)❤️


Sinänsä ei olla hetkeen tehty mitään kummempaa talon sisällä/ sen kummemmin näkyvää hommaa,joten päätin vähän kuvailla talossa omaks iloks. Olkkarin katto on oikeestaan aika rouheen kaunis ja rustiikkinen. Sellanen,jonka halusin ikuistaa ennenkö se jää paneelien alle piiloon. Kattolautoja on todennäköisesti käytetty valussa aiemmin, joten sen takia ne on vähän harmahtavat. Kuitenkin aika makea katto :)


Kerättiin keskiviikkona kaikki sähköjohdot,vesijohdot sekä patterit pois koko talosta ja vietiin ne jäteasemalle. Päästään huomattavasti turvallisemmin, kun vaihdetaan noi vanhat pois, sillä suurin osa kaapeleista oli aika huonossa kunnossa,ehkä jopa hengenvaarallisessa kunnossa. Eli pois vaan ja uudet tilalle. Esim. pattereiden takana olevat johdot sai parilla sormella poikki ilman sen kummempaa voimaa.. tosi turvallista.. Ja kun vesijohdot uusitaan myös, niin kannettiin myös vanhat rautaputket pois kierrätykseen.


Torstaina olin töissä, kun T laittoi whatsappissa kuvaviestin,että "nyt on seinässä reikä -eikä" :D Eli vanhan pannuhuoneen ja pukuhuoneen( tulevan kylpyhuoneen) välinen seinä on kaatumassa, wuhuu! :D Siinä kohtaa, kun pääsin ite paikalle, niin seinää oli kaatunut jo 3/4 osaa, joten tosi mukavasti.


Kun kellarista tulevaa betonia, maata ja tiiliä oli niin paljon, niin katsottiin parhaaks hommata tollanen kuljetin, jolla sitten tavara liikkuu kellarista pihalle ja siitä sitten kaivinkoneella suoraan jätelavalle. Nopealla laskulla kellarista irtoavaa tavaraa olis reilu pari tuhatta kiloa, joten pääsee niin paljon helpommalla näin. Ollaan muuten huomattu,että vaikka talo on rakennettu 40- luvulla, niin rakennusaineista ei ilmeisesti ole ollut tällä työmaalla pulaa.. Sen verran on laitettu betonia, nauloja, puuta..ettää.. On todella hyvin ja kestävästi tehty! :)


Kun kellari on kokonaan tyhjennetty betonilattiasta& ylimääräiset seinät purettu, niin miettiä kuinka toteutamme maapohjan eristyksen, kun siitäkin on niin monta eri tapaa saada toimiva eristys. Kun eristysmuoto on mietitty& laitettu niin sitten voidaan laittaa uudet vesi-ja viemäriputket, katsoa kaadot kohdilleen ja sitten lopulta valaa uusi betoni. Veikkaan,että ei tule menemään näin helposti, mutta toivotaan,että kellarin lattian valun voisi tilata jo ens tai seuraavalle viikolle, kun betonin kuivumisessa menee oikeesti viikkoja.


Pahoittelen hieman hämärää kuvaa, kun kellarissa ei tällä hetkellä ole kuin työvalot, mutta kuten näkyy, niin väliseinä on purettu ja lattia on aika hyvin purettu sauna&kylpyhuone-osastolta. Myös teknisestä tilasta, aulasta sekä kodinhoitohuoneesta on purettu betonilattia pois - eli sorapohjalla mennään toistaiseksi! Oon aika varma,että kun kellari on valmis, niin se on tilana todella viihtyisä vaikkei se ihan suoraan asuintilaa olekaan. :)


Ikkunatkin saapuivat viikolla ja ollaan taas askeleen lähempänä uutta julkisivua. Ulkoverhoilulautojen pitäisi tulla ensi viikolla, jos hyvin käy. Ne tulevat suoraan sahalta, joten niiden aikataulua voi vielä säätää. Pakko kyllä sanoa,että on aika komiat ikkunat, kun vertaa talon vanhoihin ikkunoihin tai meijän nykyisen kodin ikkunoihin.. Nämä tulevat olemaan  energiatehokkuudeltaan aivan loistavat! :)


Taas näkyy omenapuut pikkusen paremmin. En jotenkin ajatellut,että savikasojen poisto vaikuttaisi noin selvästi - piha on huomattavasti avarampi, vaikka pientä puiden poistoa pitääkin vielä harrastaa..


Projekti on edennyt tälläkin viikolla taas vähän eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa.Kuitenkin ollaan about ihan aikataulussa ja kun kellarin lattia on valettu, niin sitten vaan ulkoverhoilun kimppuun. Sen jälkeen päästäänkin sitten jo tekeen vähän yläkertaa! :D Itsehän odotan,että päästään yläkerran kimppuun, sillä.. sitten kun se on valmis, niin sinne voi alkaa kantaa muuttokuormaa ;) Ilman talkooporukkaa ei oltais edetty tällä viikolla näin hyvin, joten iso kiitos! ❤️

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi mitä aarteita nuo vanhat lehdetkin ovat, aivan mahtavia käyttää vaikka askarteluun! Ja omenapuut, melkein voi kuvitella kuinka kaunis pihapiiri on kun ne kukkii ♥ ihanaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin odotan kevättä ja just noita omenapuiden kukkia..oon jo monena vuonna vakoillut,että ton talon pihassa ne on ihan mielettömän kauniita <3 Harmi, kun kirsikkapuut piti kaataa.. :( Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Kellarinne näyttää tällä hetkellä aika riisutulta ja pelkistetyltä. Mukava nähdä, kun talo edistyy. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika karuhan se on tällä hetkellä, mutta etenee kuitenkin :)

   Poista