sunnuntai 11. joulukuuta 2016

REMONTTI VKO 6: PUTKIHOMMIA

Tämäkin remonttiviikko aloitettiin maanantai-aamuna lähtemällä hakemaan tarvikkeita talolle ja tällä kertaa suunnattiin Onniselle ostamaan talon vesi-ja viemäriverkostoon tarvittavia juttuja. Itse en ollut koskaan Onnisella aiemmin käynyt, joten se tuntui olevan todella mielenkiintoinen kauppa, kun sielä oli vaikka mitä! Harvemmin oon liekeissä jostain kaupasta, mutta toi oli oikeesti tosi hauska kauppa :D


Itse suuntaisin maanantaina iltavuoroon ja T oli sitten aloitellut putkihommia jo pikkusen. Kävin tiistaina talolla kuvailemassa edistymistä ja oon onnellinen siitä,että T osaa ja haluaa tehdä meille kodin❤️ Mulla ei olis kyllä mitään hajua,että miten noita putkia pitäis tonne lätkiä, mutta onneks mun ei tarvi niitä sinne laittaa,haha :D Tällä hetkellä kellari on todella karu, mutta onneksi lattian valamisen jälkeen päästään sitten joskus laittaan seiniäkin kuntoon. Kuvassa siis tulevaa kylpyhuonetta sekä saunan oven paikka.


Tässä kuvaa keskiviikolta mun aamuvuoron jälkeen, kun T oli vetänyt jo putkia yläkertaankin.Kun kellarin panelointi/levytys on mennyt pidemmälle, niin putket koteloidaan eli ne ei jää näkyviin noin paljon.Vaikkakin aiemmin ne talon vanhat putket oli kyllä ihan näkyvissä, mutta musta olis kivempi,että viemäriputki ei näy ihan tollaisenaan.Kuvassa kylpyhuoneen ovi-aukko aulan puolelta.


Torstaina, kun putkien paikat oli tiedossa tarkemmin ja putket oli laitettu, niin T "hautas" ne tonne maan alle, ennenkö päälle laitetaan eristekerrokset. Kuvassa kylpyhuoneen lattia.


Torstai-perjantai-akselilla T haki Leca-soraa ja Ursan XPS-levyä,jotta voitiin aloittaa kellarin lattian eristäminen. Olin ehkä hieman hämilläni,että oikeesti sitä Leca-soraa ostettiin noin paljon..ja kuinka paljon sitä oikeesti meni tossa lattian eristämisessä.  


Tässä kuvaa kodinhoitohuoneen puolelta, kun Leca-sora on jo laitettu, mutta tarkkaa korkoa ei ole vielä katsottu.Projektia varten jouduttiin ostaan laser, mutta oletan,että sillä on käyttöä myöhemminkin tässä projektissa :)


Tässä kuvaa kodinhoitohuoneesta, kun XPS-levyt on jo laitettu. Seuraavaksi sitten vaan rautaverkon sekä lattialämmityskaapeleiden laitto. On kyllä hienosti edistynyt tällä viikolla, paljon paremmin, kun osasin edes ajatella! :)


Pahoittelen kuvanlaatua, mutta toistaseks talolla ei ole vielä kunnollisia valoja työvalojen lisäksi, joten kuvat on vähän tummia..  Tältä tilanne näyttää nyt yläkerrasta käsin. Eli putket on nyt vedetty keskikerrokseen asti. Ens viikolla, kun valetaan kellarin lattiaa, niin valetaan myös vessan lattian pohja sekä takan pohja. Eli kuten kuvasta näkyy, niin kyllä tässä hommaa vielä pikkusen on,ennenkö pääsee muuttamaan..Tässä kohtaa en oikeestaan voi sanoa muuta, kuin että oon tyytyväinen tähänkin viikkoon. Musta ei paljon näissä jutuissa oo ollut apua, mutta ehkä sitten hoidan paremmin sen sisustushomman ;) Keittiöstä on tulossa oma postaus tässä jossain kohtaa ja ajattelinkin,että voisin tehdä myös postauksen sisustuksesta yleensä..ehkä? :)

Onko muille putkityöt tuttuja? Kiinnostaisko sisustussuunnitelmapostaus? :)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, mutta etenee kuitenkin ^_^ Mä niin odotan,että saadaan toi valmiiks, niin voidaan sitten taas mennä sinne puutarhamessuille kattoon kukkia :D

   Poista
 2. Sieltä se vaan syntyy, mahtavaa seurata ja lopussa nähdä valmista. Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl tää tästä etenee.. Kellarin jälkeen pääsee jo sitten muihin hommiin ja alkaa tulla valmista nopeemmin :) Mukavaa viikkoa sinnekin! <3

   Poista
 3. Hienosti edistyy joka viikko. Jatkakaa samaan malliin! -Aino

  VastaaPoista
 4. Näitä remppapostauksia on todella kiva ja mielenkiintoinen lukea! :) Ihan mahtavaa, että teille on tommonen tehdään itse meininki!<3 Hyvin näyttää edistyvän, ja mä jään odottelemaan tota sisustukseen liittyvää postausta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meistä on kiva tehdä itse ja toisaalta on se myös sellanen talouspoliittinen juttu ;) Mutta remppailu on tosi kivaa! :D Koitan postailla sisustussuunnitelmaa pian! :)

   Poista