maanantai 19. joulukuuta 2016

REMONTTI VKOT 7& 8 : LATTIAN VALUN VALMISTELU & KELLARIN LATTIAN VALU

Viime viikolla alkuviikosta meillä oli pieni ongelma, kun oltiin lastattu lava aika täyteen maata, betonia sekä tiiliä, joten lavan tuonut auto ei saanut lavaa liikkeelle -hups :D Onneks lavan tuoneen yrityksen kaivinkone kävi sitten tuuppaamassa lavaa,että se saatiin kyytiin. Lava kuitenkin tuodaan vielä takas, kun sinne tulee sitten noita ulkoverhoilusta tulevia mineriittilevyjä. Veikkaan,että lava tulee silloinkin aika täyteen.


Viime viikolla alkuviikosta meille tuotiin myös ulkoverhoilulaudat ja jollain asteella tää alkaa oikeesti tuntua siltä,että tää projekti oikeesti eteenee. Tuntuu ihan mielettömän hienolta,että uudet ikkunat ja ulkoverhoilulaudat on jo tontilla,että joulun jälkeen päästään niitäkin laittaan paikoilleen. Lisäks saatiin vanhat ikkunat todennäköisesti "myytyä" mun työkaverille kasvihuoneprojektiin, kun ikkunat on kuitenkin ihan hyvät ja ehjät, mutta karmit on vaan vähän huonossa kunnossa.


Ja kyllä, talosta tulee keltainen. T halus keltaisen talon ja musta se kuulosti hyvältä, joten keltainen siitä sitten tulee. Veikkaan,että silmä tottuu tohon väriin paremmin, kun on seinällä, kun lankkuina näyttää vielä vähän räikeältä :)  Odotan jo innolla, että päästään laittaan noita  muutaman viikon päästä! :D


Jonkin verran ollaan  edistytty, mutta tiedettiin jo valmiiksi,että tästä viikosta tulee ehkä töittenkin takia hieman löysempi viikko. Lisäks tieto siitä,että kun valu on valmis, niin alkaa pieni joulupaussi raksasta antoi puhtia kellarin tekoon.


Kun olin paperitehtaassa kesän töissä pari vuotta sitten, niin sain sitten pitää noi turvakengät ja hamsterina ne sitten myös säästin. Tässä kohtaa ihan hyvä säästö, sillä noi rautaverkon kiinnikkeet olis varmasti mennyt mun normi lenkkareista läpi. Eli safety first! :)


Askarreltiin T:n kanssa keskiviikkona kylppärin ja saunan lattioihin lämmityskaapelit. Oikestaan toikin oli ihan kivaa hommaa, vaikka kyllä se vähän sormiin otti..tai sit oon vaan tottumaton näihin hommiin..


Viikonloppu olikin raksalla hieman hiljaisempi ja muutenkin vähän erilainen, kun en päivittänyt raksailua normaalin suunnitelman mukaisesti. Halusin päivittää tän vasta, kun valu oli tehty ja joulupaussi alkanut. Eli tähän asti päästiin viime viikolla ja alla olevat on tältä päivältä! :)

Tässä tän aamun näkymää kellarista ennen betonin valua, eli T askarteli lämmityskaapelit lattiaan ja valmisteli muutenkin kellarin valua varten. Mä niin odotan,että saadaan toi kellari asuttavaan kuntoon/ kodinhoitohuone/ sauna/ kylppäri yms. valmiiks! Kun tällä hetkellä meillä ei oo kodinhoitohuonetta ollenkaan, niin se tulee oleen niin luksusta ^_^


Kellarin yhteydessä valettiin myös vessan sekä takan pohjat keskikerroksessa, näitä T askarteli viikonloppuna - kuvia näistä ei pahemmin siis ole. Vessakin tulee oleen ihan hyvän kokoinen, jos vertaa meidän tämän hetkiseen vessaan. Vielä pitäis löytää sopivat kalusteet, mielellään vaaleat ja sellaset sopivan sirot, mutta kuitenkin tilavat.


Tänään tossa kattelin,että onnea on iso piha, johon mahtuu 2 betoni-autoa, vaihtolava(joka siis saatiin tyhjennettyä vaikka ensin näytti vähän pahalta..), muutama auto, vene, kaivinkone.. :D Betonit otettiin siis Vammalan Betoni Oy:ltä, kun oltiin kuultu heistä paljon hyvää ja kaikki tapahtui suht ajallaan ~ helposti.


Tällästä jälkeä saatiin tänään aikaseks, kuvassa vessan valettu pohja, jota ei ole vielä hierretty - ihan mielettömän ihanaa,että tää oikeesti etenee!!! :D


Kellarikin näyttää oikeestaan aika nätiltä, kun siinä on oikeesti lattia ja vaikka betoni saakin vielä kuivua jokusen aikaa, ennenkö siinä voi kävellä. Seinät on vielä aika karut, mutta nekin tulee vielä muuttuun ihan erilaisiks - ottakaa vaan! :)


Tässä kohtaa uskallan jo melko varmaksi sanoa,että raksalla ei tapahdu tällä viikolla enää mitään, kun joulu on loppu viikosta ja T on projektihommissa myös loppuviikon.  Tässä kohtaa on 18 viikkoa mun lomaan, johon oon ajatellut muuton, joten kyllä tässä vielä kiirettä saa pitää ;)

Iso kiitos taas talkoolaisille ja apujoukoille, ilman teitä tää projekti ei olis näin pitkällä! ❤️

Millaisissa taloissa te asutte? Onko teillä kellareita? :)

6 kommenttia:

 1. Siellä on taas ahkeroitu urakalla :) Nyt ansaittua lepoa ja akkujen latausta, ihanaa joulunaikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusen joo ja kyllä tää pieni tauko raksailuun on antanut ihan uusia ideoita - tai lähinnä ollaan mietitty tulevia suunnitelmia materiaalien suhteen :)

   Poista
 2. Mukava kuulla,että projektinne on edennyt. Hauskaa jouluviikkoa :) -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivon,että teilläkin oli mukava jouluviikko! :)

   Poista
 3. Itse asun ihan kerrostalossa, mutta ihana katsoa jonkun rakennusprojektia :D !
  Michaela

  VastaaPoista