tiistai 3. tammikuuta 2017

KITCHENTALK

Meille oli ihan alusta asti  aika vahva visio siitä, millaisen keittiön haluamme uuteen taloon. Visiota kävimme vahvistamassa jo Floridan reissulla, kun sielä paikallisest keittiö/kylppärikaupat on kyllä jotain niin uskomatonta ettei toista. Suosittelen kaikille lämpimästi käymään sellasessa, jos vaan on mahdollista! :D 

Tälläinen olis meidän visio vaalea ja valoisa - ei mitään turhaa hifistelyä vaan ihan peruskeittiö. Kierreltiin 5ssä eri keittiö firmassa kattomassa keittiövaihtoehtoja, monessa eri budjettiluokassa ja kyllä sen päätöksen tekeminen oli yllättävän helppoa. Valehtelisin, jos väittäisin,ettei hinta vaikuttanut,mutta halvimman ja kalliimman keittiön hinnoissa oli eroa reipas 8 000 euroa. Eli mentiin siis aikalailla sen mukaan,että mikä oli omaa silmää miellyttävä ja sopivan hintainen. Meidän tuleva keittiö tulisi näyttämään vähän tältä. Vaaleat kaapit, joiden ovissa on ns. " kehyksissä pystyraitoja" ja sitten vaaleat tammitasot. 

 Keittiökuvat otettu Ylöjärveltä Pirkanmaan keittiökalustetukussa.

Suoranaisesti meille ei tule tälläistä hellanurkkausta, mutta tässä näkuu pikkusen paremmin noi vasemman puoleiset kaapin ovet/ laatikon ovet. Vetimiksi valittiin samat, kuin mallikaapeissa, sillä ne sopi musta aika kivasti oviin. T ei oikeestaan sanonut mitään  liittyen vetimiin, haha :D Ainoa asia, mistä jouduttiin vähän vääntään oli alakaapit. Alkuperäisessä suunnitelmassa laitettiin alakaappeja alariviin muutama ja sitten parit laatikot - sitten, kun asiaa mietin ja puhuin ystävieni kanssa, niin päädyin siihen,että laitetaan sitten laatikoita koko alakaapisto. Onneks T sitten suostui tähän, eikä se hintakaan lopulta noussut kuin pari sataa, mikä on tässä tilanteessa oikeestaan ihan sama. Keittiötä käytetään joka päivä, joten voin ihan hyvin maksaa pikkusen enemmän,että se toimis paremmin.

Mitään kodinkoneita ei tässä keittiössä tulla integroimaan, mikä omalta osaltaan helpottaa budjetissa pysymistä. Kodinkoneiden väriksi tulee valkoinen, sillä rosterisissa näkyy sormen jäljet tosi nopeasti, valkoinen oli yllättävän helppo valinta. Jääkaapiksi otettiin sellainen, missä on jääkaappi, jääpalakone, vesipiste ja pakastin samassa. Sellanen kuitenkin vie pikkusen enemmän tilaa kuin tavallinen normikokoinen jääkaappipakastin, joten hankittiin koneet ennen keittiön tilausta,että osataan sitten mitoittaa niille oikean kokoinen tila.


Keittiön ja samalla keski- ja yläkerran lattia tulee olemaan joku näistä vaihtoehdoista. Todennäköisesti tämä keskimmäinen ja eniten lämpimän puun värinen. Materiaalina näissä kaikissa on vinyyli ja tämä on valittu oikeastaan tulevaisuutta ajatellen, sillä vinyylilankun pitäisi kestää kulutusta ja olla lapsi-/ eläinystävällinen. Ollaan kuitenkin päätetty,että otetaan koira jossain kohtaa ja oikeestaan lapsetkin alkais olla tervetulleita parin vuoden päästä. Ruokailutilaan tulee samaa kaapistoa, kuin keittiössä takaseinälle, koko seinän leveydeltä, kun ajateltiin,ettei laiteta sen kummemmin ruokailutila-olohuone-akselille mitään säilytyskalusteita. Haluaisin,että tila olisi mahdollisimman avara ja hengittävä. Tosin jos huonekorkeus on 270, niin voiko tila olla ahdas? :D

Vinyylilankkumallipalat on ostettu Bauhausista.

Keittiön välitilaan haluaisin jotain vähän erilaisempaa laattaa, sillä en halua siihen sellaista perusvalkoista neliskanttista laattaa- haluan,että siihen tulee joku vähän spesiaalimpi laatta. Tällä hetkellä arvon kiiltävän ja valkoisen mosaiikkilaatan välillä. Ja taas toisaalta haluaisin ehkä sellanen kiiltävän valkoisen suorakaiteen muotoisen "tiililaatan" - vaikea päätös. Päätös menee varmaan sitten lähemmäksi keittiön asennusta.. ehkä ? :D Toisaalta hyvä,että tässä on aikaa miettiä mitä haluaa, sillä nää on kuitenkin sellaisia päätöksiä, joita joutuu sitten katteleen hetken..


Ostettiin Powerista jääkaappi-pakastin, astianpesukone, liesituuletin ja hella jo marraskuussa. Oltiin pitkään sitä mieltä,että mennään ihan tavallisella valurautaisella hellalla, mutta sitten liikkeessä T alkoi kyseenalaistamaan tätä päätöstä ja sitten päädyttiin kuitenkin keraamiseen tasoon. Otettiin hella 60 cm leveänä, kun se normaali -50 cm leveä näytti niin pieneltä sen isomman rinnalla.Lisäks oltiin jo suunniteltu keittiötä sillai,että hellalle oli varattuna se 60 cm tila, joten sillä sitten mennään. Ainakin mahtuu kakkuja uuniiin ;)  Tässä keittiössä ei kuitenkaan tarvi niin tarkkaan nipottaa tilasta, niinkuin meillä tällä hetkellä nykyisessä asunnossa tarvii.


Keittiön toimitus on muutaman viikon päästä ja oikeestaan mua jännittää aikalailla,että millainen se sitten oikeesti on. Kaapeista tykkään ja tasoista tykkään - silti mua jännittää! :D Tällä viikolla pitäis käydä Bauhausissa kattomassa loput materiaalivalinnat ( kylppärin laatat yms.) kuntoon, joten suuria valintoja edessä. Mun mielestä on ihana,että pääsee suunnitteleen keittiön alusta asti, kun meidän nykyinen keittiö on vähän sillai hassu,että pöytätilaa on tosi huonosti ja kaapit ei oo niin loogisia. Seuraava keittiö tulee oleen parempi! :D

Miltä teidän silmiin näyttää? Millaiset keittiöt teillä on? Onko ne loogiset vai muuttaisitko jotain? :)

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa suunnitelmat :) Kaikista eniten omassa keittiössäni pidän juurikin noista tason alla olevista laatikoista. Ja ison kaapin vedettävistä hyllyistä. Jos jotain muuttaisin, niin meille ei tulisi valkoista mosaiikkilaattaa välitilaan. En tiedä mitä valkkaisin tilalle, mutta vähintäänkin joku lasi siihen ehkä tulisi päälle. ne välit on kuitenkin haasteellista pitää puhtana - ainakin kun on näin laiska niiden hinkkaamiseen kuin mä oon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa,että sen jälkeen kun oltiin noista laatikoista puhuttu, niin vaihdettiin kaapit laatikoihin :) Oon ihan hukassa vielä ton välitilan laatan kanssa - T haluais laittaa tapetin ja lasilevyn :)

   Poista
  2. Tapetti ja lasilevy kuulostaa hyvältä :)

   Poista
  3. Se oli helppo pitää puhtaana, mut haastava valinta silti :)

   Poista
 2. miski noin vaalea keittiö,, eikö tumma olisi ollut modernimpi ja trendikkäämpi? -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun haluttiin talon henkeen sopiva keittiö, vanha talo - niin ei voi olla liian moderni keittiö :)

   Poista