sunnuntai 29. tammikuuta 2017

REMONTTI: VIIKKO 13 RÄNNIHOMMIA,SMYYGEJÄ JA KEITTIÖN SÄHKÖISTYSTÄ

Alkuviikosta T vaihtoi kaverinsa kanssa ikkunat kuistille ja tilasta tuli heti paljon parempi - vaikkei uutta eristystä sinne vielä olla laitettu ja seinissä on vain ulkoverhoilu, mutta kaikki aikanaan. Uusien ikkunoiden vaihto toi myös kaivattua lisätilaa olohuoneeseen. Mun työkaveri kävi hakemassa  talon kaikki tähän mennessä vaihdetut ikkunat pois, joten ikkunat saa uuden kodin kasvihuoneen merkeissä ja me päästiin niistä sujuvasti eroon! :) Ikkunoita oli siis aika kasa ja alla olevassa kuvassa on noin puolet vaihdetuista ikkunoista.


Koska talon julkisivu on käyty lähes kokonaan läpi, niin myös rännien uusinta tuli ajankohtaiseksi - varsinkin, kun rännien syöksyputket oli heitetty kierrätykseen jo ajat sitten. Uudet rännit otettiin Vesivekiltä ja asennukseen meni reilu 4 tuntia. Uudet rännit toi talon ulkonäköön paljon siistimmän vaikutelman.


Oon tässä viikon aikana poltellut vanhojan ikkunan karmeja kiukaassa, turha kuivia puita on nyt kaatopaikallekaan ajaa.. Varsinkaan, kun ei olla keritty vielä mettähommiin, niin polttopuutilanne on ollut vähän huono - eli parempi polttaa työmaalta syntyvät jämäpuut :) Lisäks oon ollut ihan liekeissä, kun oon vihdoin päässyt testaileen noita mun aiemmin tekemiä sytykeruusuja! Ne meinaan palaa ihan älyttömän hyvin! :D


Torstaina haettiin myös Bauhausista koko taloon kattopaneelit, kun ne oli "ota 4, maksa 3" -tarjouksella. Säästettiin kuitenkin useampi satanen näin.


Pojat suunniteli torstaina myös sähkösuunnitelman jo hyvälle mallille keskikerroksen osalta, joten perjantai-lauantai-akselilla T veti sähköt jo keittiöön,vessaan sekä ruokailutilaan. Pääpaino oli kuitenkin keittiössä, sillä sen asennusta toivotaan vieläkin ensi viikolle, vaikka keittiöfirmasta jo soitettiin,että he myöhästyvät toimituksen kanssa hieman.. onneks ei oo kuitenkaan ihan hirveä kiire. (Paitsi ehkä mulla pikkusen, kun haluaisin jo muuttaa, haha! :D )


Eilen saatiin taloon myös smyygi-laudat ikkunoiden ympärille ja niistä tuli kyllä hienot! ^_^ Talo on ulkoapäin  aika valmiin näköinen, vaikka toki kuistin katos on vielä osittain kesken. En jotenkin osannut ajatella,että kuinka paljon smyygit tuo talon ulkonäköön. Kiitos 


Näin pitkälle päästiin tällä viikolla. Nyt ollaan oikeestaan talon suhteen jo siinä pisteessä, että keskikerroksessa ja kellarissa kaikki tästä eteenpäin on valmista.. ja yläkerrrassa&portaikossa on vielä vähän hommaa, mutta kyllä sieläkin vielä pienten purkuhommien jälkeen tulee sitten jo valmista. Odotan jo! :D  Kiitos kaikille, jotka olivat tällä viikolla raksalla auttamassa 

Jätin itelle parit vanhat ikkunat odotteleen inspista, niin mietin,että onko kukaan askarrelut vanhoista ikkunoista mitään? Entä ootteko askarrelleet sytykeruusuja? :)

4 kommenttia:

 1. No hyvälthän tuo remppa nyt vaikuttaa:) Uskon, että mieli jo tekisi muuttaa!
  Juu oon tehnyt sytykeruusut joulukalenteriin ja kyllä, meillä on vanha ikkunaruudukko seinällä makkarissa, johon kehittelin pikkuruiset pitsiliinat ja alakerran olkkarissa on sitten neliosainen ruutu, jossa on peili.Se ostin kyllä valmiina. Anna rauhassa muhia ja katso mikä siihen sopii, kun asunto on valmis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oon miettinyt jotain peiliä tai jotain taulun kehystä,mutta kattoo nyt :)

   Poista
 2. Hyvin on edennyt. Vanhoista ikkunoissa on potentiaalia rajattomasti. Anna hautua rauhassa. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä niistä varmaan jotain kivaa tulee :)

   Poista