sunnuntai 22. tammikuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 11&12 ULKOVERHOILUA + TAAS VÄHÄN PURKUHOMMIA

Viikolla 11 saatiin tosiaan talo verhoiltua loppuun, vielä päätettiin eteisen jatkoksi rakentaa katos ja pieni terassi/joku sellanen. Työ on edennyt ihan mukavasti, vaikka töitä tossa talossa vielä riittääkin ihan reippaasti vielä. Oli sen verran vaihtelevat ilmat,että saatiin kyllä hyvin selville,että kuistissa ei ole mitään eristystä, kun ikkunatkin on jäässä - sisäpuolelta. Muutos tähänkin siis on tulossa. Ei oo mistään kotoisin,että ikkunat jäätyy sisäpuolelta, toki noi on varmaan semi alkuperäiset, että uudet on jo tontilla.


Koska oon vähän tällänen, että mua ahdistaa, jos tiedän etten pääse vessaan, niin tadaa! Nyt on työmaallakin vessa! :D Vähän on avara, mutta vessa kuitenkin.. Tohon kohtaan tulee sitten valmiissakin kylppärissä vessanpönttö ja pöntön takana oleva aukko muurataan lähi-aikoina umpeen. Kellarin lattia on kuivunut hienosti, joten muutaman viikon päästä päästään jo laatottaan ja muutenkin laittaan kellaria kuntoon. Ihanaa! ^_^


Käytiin valitsemassa kaakelit kylppäriin, kodinhoitohuoneeseen, keskikerroksen vessaan sekä kellarin muihin tiloihin. Hirvee määrä laattoja, mutta saatiin omasta mielestä valittua sellaset siistit ja ajattomat kaakelit. Meille ei siis tuu tota blingblingiä, mutta jotain pientä sälä-mosaiikkilaattaa tulee noiden laattojen väliin kuitenkin.


Värimaailmaksi tulee siis musta-valkoista ja tehostetaan sitten jollain toisella pienemmällä laatalla. Alla olevaa mosaiikkilaattaa vähän pyörittelin, mutta.. katotaan nyt :)


Bauhausissa oli viime viikolla tarjouspäivä, jolloin haettiin vinyylilaminaatit "ota 4, osta 3" eli ne kannatti silloin sitten ostaa koko taloon. Morjes mikä kantaminen oli noista laminaateissa sekä laatoissa, jotka haettiin samalla.. :)
Viikolla 12 aloitettiin vaihtamaan ikkuinoita sekä kokoamaan katosta kuistin eteen ja siinä päästiinkin jo aika pitkälle. Ikkunat on tällä hetkellä vaihdettuna keskikerroksen asuintiloihin, kuistilta puuttuu vielä,kun sieltä pitää vähän vielä purkaa seiniä & lisä-eristää ennenkuin vaihdetaan ikkunat. 

Kuistin katto vaihdettiin katoksen lisäyksen yhteydessä ja katoksi tulee tälläistä, ihan paikallista kattolevyä. Tarkempaa kuvaa katoksesta ei valitettavasti tule, kun haluan suojella talon yksityisyyttä.


Kävin myös viikolla Ikeassa hakemassa lisää muovisia muuttolaatikoita, sillä muutaman viikon päästä, kun keittiö saapuu, niin se kootaan heti paikoilleen ja sinne voi alkaa siirtää tavaraa - KUINKA IHANAA! ^_^


T aloitti myös purkaan kuistin seiniä ja eihän sielä sitten mitään eristeitä ollut - niinkuin ajateltiinkin.. Positiivista kuitenkin oli,että lattian alla oli eristys vaikka seinissä ei ollutkaan. Seuraavaks sitten vaan seiniin eristys, uudet ikkunat, sitten seinämateriaalit, uus katto yms. niin ollaan aika pitkällä :) Lattia laitetaan vasta viimeseks, kun tosta kuitenkin kuljetaan taloon koko ajan..Musta ainakin tuntuu,että näiden kahden viikon aikana ollaan edistytty todella paljon, kun ulkoverhoilu on smyygejä lukuunottamatta melkein valmis, kuistin katos on tehty, ikkunoita on vaihdettu, kiuas on taas saunassa, kuistin sisäseinät on purettu yms. Ens viikolla sitten vähän rännihommia & muita ulkohommia, sitten vois jo aloittaa keittiön kuntoon laittamisen,että vois asentaa kaapit yms. :)

Näillä fiiliksillä on hyvä lähteä huomenna jatkaan taas raksalle. Talo etenee pikkuhiljaa, mutta kuitenkin vauhti on ihan hyvä :) Kiitos kaikille, jotka olivat näiden kahden viikon aikana auttamassa raksalla! :)

Onko teillä vaihdeltu ikkunoita viime aikoina? Tai onko teillä kuistia? Jos on niin  onko eteisenä vai esim. kukkahuoneena? :)

4 kommenttia:

 1. Ihanat nuo mosaiikkilaatat♥ Varmasti hepottaa raksalla oloa kun tietää että vessa on siinä hoodeilla, mä oon kans sellainen että aina pitää olla veski matkan varrella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan koukussa noihin mosaiikkilaattoihin etten osaa valita,että mikä niistä olis paras :D Jotenkin oli vähän tympeetä, kun piti lähtee autolla huolto-asemalle vessaan.. Mutta onneks tää etenee koko ajan :D

   Poista
 2. hienoa työtä olette tehneet! (: -Aino

  VastaaPoista