sunnuntai 8. tammikuuta 2017

REMONTTI VIIKOT 9 &10 : ULKOVERHOILUA

Kun viikolla 9 raksalla ei tapahtunut mitään kummempaa kuin alla olevassa kuvassa näkyvä pöytä, jonka T askarteli, niin päätin yhdistää nämäkin viikot. Raksa kuitenkin on edennyt omalla painollaan ilmojen ja työvuorojen ollessa sopivat. Koska raksalle on kertynyt aika kiitettävästi kaikkea tavaraa pitkin taloa, niin päätimme toistaiseksi keskittää työkalut ja tarvikkeet kodinhoitohuoneeseen. Pöytälevyt on talon purkuhommista talteen otetut ja muut puut haettiin Bauhausista. Kuvassa muuten näkyy,että kuinka kivasti meidän betonikin on kuivunut :)


Viikolla 10 aloitimme talon ulkoverhoilun purkamisen ja saman päivän aikana meidän tehotiimi purki kaikki vanhat mineriittilevyt pois ihan muutamassa tunnissa! :D Toki mineriittilevyjen purkamisen jälkeen seinät pitää vielä käydä läpi ennen kuin voi alkaa laittaa uutta lankkua seinään. Alla näkyvässä kuvassa näkyy,että alla oleva pystylaudoitus/apulaudoitus on  hyvin siisti ja suora vaikka sekin on jostain 60-luvulta. Myös talon rappaus oli hyvässä kunnossa, mikä on ihan mukava juttu. Kuva on hieman pimeä, muttaa kun olen tällä viikolla töissä aamuvuoroissa, niin en oikeestaan pääse paikalle ennen pimeää.. Varsinkin, kun halusin kuvan talosta myös ennen uutta ulkoverhoilua :)


Loppuviikosta päästiin hyvään malliin ulkolaudoituksen kanssa. Ensin ajattelin,että olisin ottanut kuvan koko talosta, mutta sitten päätin,että mielummin jätän julkaisematta.  Eli tässä sillai semi sensuroitu kuva missä mennään tällä hetkellä, 3 seinää on laitettu - vielä viimeinen seinä sekä eteinen, niin ulkoverhoilu on laudoituksen osalta valmis. Enää smyygilaudat sekä ikkunoiden vaihto, ja ullakon sisäänkäyntiluukun teko,sitten päästäänkin jo sisähommiin.


Talon väri oli meille molemmille ensin hieman hämmennys, mutta mitä pidempään tota keltaista katseli, niin sitä paremmalta se näytti. Talon sävy on Pinotex 233 Nordic classic yellow, mutta tietyssä valossa se näyttää pinotexin 241 Nordic amberiltä. Melkein pitää vielä varmistaa sävy maalaamosta, sillä talon sävy vaihtelee oikeasti ihan mielettömästi valon mukaan. Sinänsä hauskaa,että talo on sellanen kameleontti :D

Oon kyllä tyytyväinen kuinka hyvin ollaan saatu raksalla aikaseks - ja siitä, kuinka hyvin meijän ihanat apujoukot on meitä auttaneet. Eli iso kiitos jälleen 

Mitä mieltä olette, onko parempi suojella yksityisyyttä vai olisiko pitänyt julkaista koko talon kuva? Onko ulkoverhoilun laitosta kokemusta? Kiinnostaisiko teitä kuulla meidän takkavalinnasta lisää?  :)

8 kommenttia:

 1. Hei tuo on järkevä juttu, että et paljasta ihan kaikkea! Nimittäin hirvittää, jos joku ilkeämielinen alkaa vaikka stalkata, kun liikaa paljastaa kodistaan ja ympäristöstään. Vielä tietenkin teidän talo on vaiheessa, joten ei ehkä niin paha kuin, että jos lopputulosta esittelee niin, että sen pystyy paikallistamaan.
  Itse en ole omasta talostamme koskaan täysin paljastanut kaikkea, enkä aiokkaan. Oonkohan vähän vainoharhainen, mutta kannattaa olla hiukan valppaana näissä jutuissa.
  Juu ehdottomasti olisi kiva kuulla teidän takka-valinnoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mua just pelottaa, kun ikinä ei tiedä,että millaisia ihmisiä on liikkeellä. Oon alusta asti ajatellut,että ihan kaikkea en remontista jaa- varsinkin, kun talo on vain puoliks mun.. Onneks kohta ollaan sisähommissa, josta voikin jakaa vähän enemmän :) Parempi olla vainoharhainen kuin katua! :)

   Poista
 2. Toi keltainen väri vaikuttaa tosi kivan näköiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, musta tuntuu,että oon tottunut siihen kans päivä päivältä paremmin ja nyt se on oikeestaan aika kivan värinen :)

   Poista
 3. Nopealla aikataululla olette saaneet naulattua uutta ulkoverhoilua. Olen sen verran utelias, että olisin mielelläni nähnyt koko talon kuvan. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän toi aika nopeesti on valmistunut :) Näillä näkymin en talon ulkokuvia tämän enempää laita blogiin..

   Poista
 4. Mä ymmärrän täysin ettei kokoa elää taho jakaa, en tee niin itsekään ja esim kodin sisustus postauksia tehdessä en halua että koko huone näkyy vaan ihan yksittäisiä kohtia...se on mun tapa rajata yksityisyyttä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielummin oon liian varovainen kuin liian höveli, kun kuitenkaan talo ei oo yksin mun, niin ihan kaikkea en voi jakaa. Musta se on tosi hyvä tyyli,että jakaa vaan vähän sieltä täältä - oman yksityisyyden säilyttäen :)

   Poista