perjantai 13. tammikuuta 2017

SISUSTUSSUUNNITELMIA

Pahoittelen tässä kohtaa sitä,että blogista on tullut aika raksapainotteinen, mutta tällä hetkellä se on vaan aika isossa osassa.. Kyllä tää tästä,kun projekti etenee :)

Oon aloittanut tän sisustussuunnittelun jo siinä kohtaa, kun ollaan käyty talossa ensimmäisen kerran eli syyskuun alkupuolella. Sanomattakin selvää,että ihan hirveesti ei tulla ostaan uusia huonekaluja, kun tästä tulee muutenkin aika hintava projekti. Kokosin jo sillon syyskuussa nämä alla olevat tuotteet listalle, sillä ajatuksella,että mitä voitais harkita. Tykätään T:n kanssa molemmat Ikean Hemnesistä, sillä ne on oikeeta puuta, mäntyä ja näin ollen ehkä vähän kestävämpiä kuin lastulevytuotteet.  Lisäyksenä,että Stella-tuolit on Askosta.


Jonkin verran ajatukset on muuttunut tässä parin kuukauden aikana ja T:nkin kanssa ollaan asioista keritty enemmän keskusteleen. Kuvassa näkyvä tuoli sai ensin T:ltä myöntävän vastauksen, mutta hinnan kuulemisen jälkeen siitä tulikin sitten "perunasäkki", joten jouduin miettimään uuden tuolin. Okei, mä myönnän,että tuoli olis kallis, mutta mun makuun hieno ;) Lisäks ollaan mietitty,että jos ei ostetakaan tota hemnes sohvasänkyä vaan jotain muuta. Tosin en vielä ihan varmaksi tiedä,että mitä :D

Olohuoneen suhteen ollaan vielä vähän kujalla,että ostetaanko uudet sohvat vai mennäänkö vielä vanhalla sohvalla. Todennäköisesti mennään vanhalla sohvalla + uusilla nojatuoleilla, ehkä. Tyyli olis kuitenkin sellanen vaalea,lämmin ja kodikas, kun en lämpene oikein kokonaan kylmän mustavalkoisille kodeille. Tavoitteena on sellanen koti, jossa viihdytään monen monta vuotta! :)

Kodinhoitohuoneen lattiaksi meille tulee puupintainen laatta, jota oli ihastellut Bauhausissa jo ennen kuin oltiin taloa edes ostamassa - Vantaan omakotitalomessuille sitten selvis,että nehän on sitten tällä hetkellä hyvinkin pinnalla oleva trendi- samoin kuin hexo-laattakin. Hexo-laatan bongasin myös jo ennen talon ostoa myöskin Bauhausista ja kylppärin lattian väriksi valikoitui hyvin nopeasti tälläinen tumma harmaa. Seiniin tulee varmaankin jotain isoa valkoista laattaa ja suihkuseinälle tulee suihkun taakse tumma raita myös. Näillä näkymin meille tulee kaksi suihkupistettä kylppäriin.

EDIT: Ensin ajattelin,että hexo-laatta olis ollut ihan täydellinen kylppärin lattiaan, mutta sitten sisäinen laihialainen iski ja päädyttiin kuitenkin neliö-laattoihin.Näin säästettiin lattiamateriaaleissa kuitenkin useampi satanen ellei jopa tonni. Seiniin valittiin iso valkoinen laatta ja tehostelaatoiksi iso tumma laatta - onneks ne oli neliöhinnoiltaan ihan hyvän hintaisia! Alla olevasta kuvasta saa vähän suuntaa antavaa kuvaa siitä miten tehostetaan tummalla, lisäks laitetaaan jotkut blingblingit vielä tumman tehosteen viereen :) Lisäks puupintaisen laatan suhteen kävi hyvä pulla ja saatiin loppu-erä laattoja pienellä alennuksella. Tammen värinen, kun oli jo aika kortilla koko maasta..


Tässä projektissa on ollut jännä huomata,että oma mieli voi muuttua, jos tarpeeksi ajattelee budjettia. Mun mielestä on ihan luonnollista pihistää jostain ja panostaa johonkin toiseen juttuun. Kuitenkin budjettti on rajallinen, joten jos koko talo pitää mennä läpi, niin..Siltikin uskon,että talosta tulee loistava vaikka kylppäriin en nyt sitten saanutkaan sitä hexo-laattaa! :) Tärkeintä on saada pinnat uusittu ja ne sen näköisiksi,että valintoja jaksaa katsella pitkään.

Miltäs kuulostaa? Onko teillä sisustuksen suhteen tietty maku tai tyyli? Mitä värejä suositte sisustuksessa?  :)

8 kommenttia:

 1. hyvältä näyttää.. olisi mielenkiintoista tietää, saitko joululahjaksi scandioita?
  -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, sain salaatti-ottimet ja parit muut, joten keräilen niitä pikkuhiljaa :)

   Poista
 2. Tykkään tyylistä, rauhallinen ja tyylikäs! Mulla on iän myötä tyyli seestynyt, vähemmän on enemmän suuntaan ja silti on aina liikaa :D Enemmän maanläheisiä sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, less is more - todellakin. Mielummin sisustaa rauhallisesti ja selkeesti, kun liikaa kaikkea :)

   Poista
 3. Ihanalta näyttää ja hehe kiitos illan nauruista "perunasäkki". ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, perunasäkkiläppää me ollaankin nyt sitten jonkun verran jo viljelty ;)

   Poista
 4. Mäkin tykkään IKEAn Hemnes-sarjasta ja olen ollut varsinkin tyytyväinen tohon tietokonepöytään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta Hemnesit on niin ihania ja toi pöytä olis ihan täydellinen meijän yläkerran tietokonenurkkaukseen <3

   Poista