keskiviikko 18. tammikuuta 2017

TAKKAHOMMIA/ TULIKIVI NUUTA V2

Tilattiin takka toimitusaikojen takia ennen talokauppoja, hieman ehkä riskillä, jo lokakuussa Vantaan omakotimessuilta. Otettiin siihen vielä myös yksi ylimääräinen korotuspala,että takka varmasti varaa kunnolla lämpöä. Alun perin tarkoituksena oli valita sellainen takka, jossa olisi leivinuuni samassa, mutta kun sopivan kokoisia sellaisia, jotka mahtuisivat myös budjettiin ei ollut.. Niin päädyimme tähän Tulikiven Nuuta V2 -malliin. :)

Takka sijoitetaan keskikerrokseen, kun  hormit menee sopivasti ja keskikerroksesta lämpö leviää sopivasti ympäri taloa.  Takalla on massaaa sen verran,että valettiin sille pohjat kellarin valun kanssa samaan aikaan,että betoni saa siinäkin sitten kuivua kunnolla.Mun lapsuudenkodissa on kyllä ollut takka, muttei sitä liiemmin ole sielä käytetty. Luonnollisesti mulla on hirvee into lämmittää takalla ja odotankin sitä,että pääsen teemukin kanssa istuskelemaan takan eteeen ja lämmittelemään. T on hyvin tottunu takan lämmittäjä, joten innolla odotan, miten kivasti meidän takka-arki lähtee sitten sujuun :)

Takan asennus on muutaman viikon päästä ja toivottavasti sitä päästäänkin sitten käyttämään heti, kun se on kuivunut ja käyttölupa saatu. Takalla lämmittäminen on kuitenkin huomattavasti edullisempaa kuin sähköllä. Pitää vaan mennä sitten metsähommiin ;) 
Kuva lainattu Tulikiven sivuilta.


Aiemmin ajattelin,että olisin tähän rivariin hommannut takan, kun hormikin on.  Jotenkin päätin sitten kumminkin, kun oltiin jo kattopaneelit uusittu ettei niitä nyt lähdetä purkaan. Eli seuraavan kodin listalle meni sekin. Onni siis sinänsä,että tohon taloon saa laitettua takan ja että kiuakaan hormin jälkeen sielä on vielä 5 vapaata hormia jäljellä. Eli tohon taloon on kyllä niin tarkoitettu takka vaikka sitä ei sielä nyt ollutkaan aiemmin. 

Tällä hetkellä meillä on vielä mietinnässä,että laitetaanko takan eteen lasilevy vai laatoitus. Itse olisin lasilevyn puolella, sillä se olisi aika sopiva valinta - tässäkin pitää toki ottaa huomioon T:n mielipide. Eli päätöstä ei olla vielä tehty :) Oon kuitenkin tosi iloinen,että ollaan valittu Tulikiven takka, sillä tykkään tosta takan muotoilusta sekä siitä,että tuli tulee näkyyn todella nätisti tosta luukusta. Ihana paketti siis, vaikka ite sanonkin ;)

Mitä mieltä ootte kumpi olis parempi takan eteen, lasilevy vai laatoitus? Onko teillä takkaa? Jos on niin lämmitättekö sillä paljon? Mites sisustustakat -tykkäättekö? :)

4 kommenttia:

 1. Kokemuksen rintaäänellä voin kehua Tulikiven takkaa :). Itsellä oli lasilevy takan edessä ja omaan silmään se oli kauniimpi kuin laatoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen et päädytään kans lasilevyyn :) Tulikiven takka oli kyllä varmasti hyvä valinta :)

   Poista
 2. Meillä on nunnauunin leivinuuni, on palvellut jo reilun vuosikymmenen. Hintansa väärti. Teidän takka näyttää hienolta (: -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katottiin myös Nunnauunia, mut budjetinkin takia rajattiin se pois - lisäks Tulikivi oli modernimman näköinen ja korkeampi eli meille sopiva :)

   Poista