sunnuntai 26. helmikuuta 2017

REMONTTI:VIIKOT 16&17 KOKONAISVALTAISTA ETENEMISTÄ

Nää pari viikkoa on mennyt kuin siivillä, vaikka paljon onkin tapahtunut. Suurin osa näistä kuvista on poikkeuksellisesti T:n ottamia, sillä en oo hirveesti tän parin viikon aikana raksalla ollut sattuneesta syystä..mutta ehkä tää taas tästä - talo on ainakin edennyt hyvin :)

Viime viikolla tosiaan eristettiin kuistia Ekovillalla ja laitettiin sinnekin ilmanpoistoputki,jotta kuistille/ eteiseen tulee myös raitista ilmaa. Oon jo valmiiks tosi innoissani siitä,että meillä on tollanen kuisti, sillä meijän tän hetkinen eteinen on about metri kertaa metri, joten tossahan on useempi neliö, mihin voi kylvää kenkiä ;) Mut anyway tosi kätevä tollanen kunnollinen eteinen! Käyttövaatteet ja - kengät tulee tohon eteiseen, joten tila on varmasti hyvin toimiva siihen.


Villojen jälkeen laitettiin gyprocit ja kannettiin kaikki mahdolliset tiellä olevat lattialaminaatit yms. kuistille, kun se on nyt lämmintä tilaa. Sinänsä välillä on hankalaa, kun koko talo on remontin keskellä,että missä säilyttää materiaaleja. Huoneen ilme muuttui aika paljon, kun eritykset oli tehty ja ikkunathan oltiin vaihdettu jo aiemmin.


Viime viikolla tosiaan saatiin takka-asentajakin paikalle ja takka kasattua. Nyt takan annetaan kuivua pari viikkoa ennen rappausta ja laatoitusta. Tosta tulee niin hieno - mä niin jo odotan,että päästään istuskeleen sohvalla ja voidaan katsella liekkejä, kun ne tulee näkyyn niin hienosti lasiluukusta, joka tohon eteen vielä tulee :)


Myös vessan osalta on tapahtunut edistystä. Sisäseiniin on laitetty gyprocit, ulkoseinissä on villa +gyproc, joten oikeestaan seuraava vaihe on laatoittaa. Käytiin alkuviikosta tilaamassa kalusteet (allaskaappi, yläkaappi sekä sivulle korkea kaappi) ja nekin voi noutaa parin viikon päästä.


Tälläi remppaan liittymättömänä, oon jo vienyt keittiön kaappiin ensimmäiset astiat ;)


Kellarissa on tapahtunut myös hieman lisä-eristämistä, kun kylppäriin sekä kodinhoitohuoneeseen lisättiin leca-harkkoja. Näin seinistä saatiin suorat ja saatiin sitä kaivattua lisä-eristystä. Mun mielestä toi lämpöero oli aika suuri noiden lisäämisen jälkeen, vaikkakin mun analyysi ei välttämättä oo kovin luotettava, kun oon aina jäässä :D


Eilen sähkömies kävi kytkemässä patterit ja väli-aikaiset kattolamput, joten nyt sielä sitten näkee ilman työvalojakin ja lämmityskin hoituu ihan oikeilla pattereilla! Ollaan siis taas askel lähempänä muuttoa! :D


Tässä myös tilannekuvaa eiliseltä. Eli tässä kohtaa olkkarista puuttui vielä kattopaneelit, mutta patterit oli jo seinillä.


Tässä kuvaa tältä aamupäivältä, kun kattopaneelit on juuri asennettu olkkariin (itsehän siis seurasin tänkin päivän etenemistä whatsappin kautta, kun T lähetti mulle väli-aikakuvia).


Tässä kuvaa iltapäivältä, kun olkkarin lattiaa on aloitettu asentamaan, kuten kuvasta näkyy, niin myös pistorasiat ovat jo paikoillaan, samoin kuin patterit. Oon kyllä tosi tyytyväinen tohon lattiaan, just täydellisen värinen ^_^


Ja tässä kuvaa tilanteesta, jossa raksalla oltiin hetki sitten. Etenee, etenee! :D


Tässä kohtaa en voi oikein muuta sanoa kuin,että oon todella kiitollinen kaikesta avusta, mitä ollaan raksalla saatu. Musta ei oo ollut apua tän parin viikon aikana, mutta homma on silti edennyt ihan mieletöntä vauhtia. Iso KIITOS  kaikille, jotka on ollut auttamassa! 

Miltäs tää teidän silmiin näyttää? Mitä veikkaatte ollaanko muuttokunnossa pääsiäisen pintaan? :)

12 kommenttia:

 1. Mansikoitajavaahtokarkkeja blogista eksyin tänne ja tykästyin. Jäänpä mielenkiinnolla seuraamaan remonttinne etenemistä. :) Remppaamista olisi meilläkin edessä... Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! :) Tää on vähän tällänen pidempi remontti, kun tosiaan mennään toi talo läpi, aikalailla runkoa myöten.. mutta ollaan noin puolessa välissä :)

   Poista
 2. Mitä sarjaa nämä jo kaapista löytyvät kipot ovat,, hyvin olette edistyneet, -Aino

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. On edennyt ihan mukavasti, vaikka oonkin ollut vaan sängyn pohjalla - kyllä ne miehet vaan osaa! :D

   Poista
 4. En kestä miten pitkällä olette jo ja miten upean näköistä ja pystyn jo visualisoimaan minkälaista tulee ja hei niin jännää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää tästä pikkuhiljaa- nyt ollaan kuitenkin jo parhaassa vaiheessa, kun tulee jo näkyvää :D

   Poista
 5. Hyvältä vaikuttaa ja tulee varmasti upea talo, kun on valmiina. Toivotaan, että pääsette pääsiäistä ja kevättä viettämään uuteen kotiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vaan välillä,että remppa on kestänyt jo monta kuukautta ja on tässä vielä jokunen edessäkin.. mutta kyllä tosta hyvä tulee :)

   Poista