perjantai 3. helmikuuta 2017

LAST FRIDAYNIGHT

Vietettiin tosiaan viime viikon perjantaina koti-ilta ja koska olin ennen T:tä kotona, niin ruuanlaitto jäi sitten mulle. Päätin kokkailla appelsiini-currybroilerikastiketta ja riisiä, kun oon joskus aiemmin tollasta tehnyt ja se oli tosi hyvää - eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä ;)


Kuorin ja viipaloin appelsiinin, paiston broilerit kunnolla, sitten lisäsin appelsiinit broilerien sekaan, kaadoin ruokakerman ja lisäsin curryn sekaan.. Sitten annoin hautua sen ajan, kun leivoin patongit.
Appelsiinit hautui mukavasti ja maku sekoittui curryn kanssa kivasti. Tätä tehdään varmasti myöhemminkin :)


Bongasin töissä ruokkikselle Kodinkuvalehdestä ohjeen yrttipatonkeihin ja ohje vaikutti sen verran veikeeltä,että päätin kokeilla. Ohje oli hyvin simppeli ja ajattelin senkin nyt jakaa teille :)

Yrttipatongit
2dl käden lämpöistä vettä
15 grammaa hiivaa ( ite käytin kuivahiivaa 1/2 pussia)
2 rkl oliiviöljyä ( ite käytin valkosipulilla maustettua oliiviöljyä)
ripaus suolaa
6 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi 50 grammaa voita(ite käytin pari desiä oliiviöljyä, kun en voita muistanut ostaa)  ja Provencen yrttiseosta.

Taikina on helppo tehdä, aineet sekoitellaan vaan yhteen ja sitten annetaan kohota noin 20-30 minuuttia. Sitten taikina jaetaan kahtia ja kaulitaan ohuiksi levyiksi. Lisätään täyte ja rullataan, tehdään viillot päälle ja annetaan taas kohota noin 20 min, jonka jälkeen paistetaan 225 asteessa noin 15 min - oman uunin mukaan, kun ovat paistuneet sopivasti :)


T totes näistä, että näähän on ulkonäöllisesti ihan pullan näköisiä.. Noh, oon ehkä jokusen kerran leiponut pullaa, niin ehkä noi ny vähän muistuttaa, haha :D Maku oli sopivan yrttinen ja nää kyllä hävis aika nopeesti ;)


Patonkien ollessa uunissa keitin riisit ja kaikki oli oikeestaan aika passelisti valmista, kun T tuli kotiin. Meillä vaihtelee tosi paljon,että kumpi tekee ruuat ja mun iltavuoropäivinä T yleensä tekee jotain ruokaa ja kun oon aamuvuorossa, niin koitan tehdä. Ei oo onneks niin tarkkaa :)


Ruoka oli hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi, joten syötiin sitten vielä lauantainakin raksan jälkeen tätä. Mielummin teen ruokaa enemmän kuin yhdelle aterialle,kun sitten ei tarvi heti miettiä,että mitä seuraavalla kerralla syödään :)

Ootteko koittaneet lisätä appelsiiniä broilerikastikkeen sekaan? Ootteko koskaan leiponeet patonkeja? :)

8 kommenttia:

  1. Toi patonkien ohje menee varmasti käyttöön meillä! Näyttää niin hyvältä tuo broilerkastikekin, pitääkin ens kerralla lisätä appelsiiniä joukkoon tuomaan lisää makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Kannatta patongeissa käyttää täytteeseen voita ni on mehevämpiä :)

      Poista
  2. Pitääpä kokeilla joskus tota patonkien ohjetta!

    www.tiiaemilia.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, suosittelen voita täytteeseen oliiviöljyn sijaan, niin tulee mehevämpiä :)

      Poista
  3. Ai että miten herkullisen näköinen annos!♥ Tää menee kyllä testiin heti tulevalla viikolla!! :') Tosi herkulliset kuvat muuten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kannattaa käyttää voita oliiviöljyn sijaan täytteeseen, niin tulee mehevämpiä patonkeja :)

      Poista
  4. Kiva ohje, testiin menee. Meillä usein kanaa ja riisiä kun lapset tykkää mutta jos yritän ananasta tai mangoa lisätä, alkavat irvistelemään :D Katotaan kuin käy appelsiinista :) Patonki näyttää myös hyvälle!Meillä tehdään ruokaa kanssa niin että riittää pariksi päiväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jännitin kans T:n reaktiota tosta appelsiinista, mutta maku on hyvin sekoittunut curryyn, että sain hämättyä ;) Jotenkin helpompi tehdä kerralla enemmän niin ei tarvi koko ajan tehdä ruokaa -mä vielä yleensä pakastan perusruokia annosvuuissa niin pääsee joskus helpommalla :)

      Poista