sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 18 &19 TAAS VÄHÄN ETEENPÄIN

No niin.. koska parin viikon aikana on taas tapahtunut vaikka mitä, niin ajattelin,että lähdetään kellarista ylöspäin,että tulis vähän selkeempi. Varoitan jo valmiiks,että tää tulee oleen ihan kilometripostaus! ;)

Saunan vanhat tiiliseinät oli niin vinot ja haasteelliset,että päätettiin muurata lecaharkoista uudet, suorat seinät ja samalla saatiin myös saunaan lisäeristystä. Lisäks laitettiin samalla saunan ilmanvaihto kuntoon. Meille tulee kuitenkin varaus sähkökiukaalle, mutta ei tiedetä vielä varmaks.että laitetaanko sellasta heti..
Saunan kiukaan hormi meni juuri siinä linjassa, mistä olkkarin takan hormi menee, joten siirrettiin kiukaan hormi meneen sitten kylppärin puolelta ja eri hormista. Nyt seinä on toki muurattu ylös asti, mutten nyt käynyt siitä ottamassa kuvaa, kun tästä näkee paremmin mitä on tehty. 


Lisäks muurattiin vessalle väliseinä sekä takaseinä/ ovi-aukko umpeen. Ikkunat toki pitäis vielä vaihtaa ja ovi-aukkoja vähän korottaa vähän. Kylppärin ja saunan osalta ollaan oikeestaan näitten jälkeen siinä vaiheessa,että seuraavaks vois laittaa vedeneristyksen (tähän otetaan ihan ammattilainen laittaan) ja sitten seinien tasottelun jälkeen vois jo laatoittaa. Eli etenee! :)


Sitten voitais siirtyä keskikerrokseen. Ruokailuhuoneen sekä olkkarin lattiat on nyt laitettu kokonaan, enää listat puuttuu. Viime viikolla T haki myös ruokailuhuoneen kaapit ja asensi ne paikoilleen. Laitettiin myös pöytätaso paikoilleen ja voi moro, mikä tunkeminen ton tason kanssa oli, kun T oli ottanut 5 mm lyhyemmän tason kuin seinien väli on.. Sanomattakin selvää,että joudutaan vähän paikkamaalaan ton jälkeen, koska allerkirjoittanut osu levyllä seinään aika näppärästi.. :(


Vein myös kahvinkeittimen uuteen keittiöön, sillä ei me hirveesti juoda kotona kahvia eli raksalle vaan, kun sielä keitellään lähes joka päivä. Mun kahvin kulutus on lähtenyt taas nousuu,haha! :D


Päätettiin laittaa tollanen sisustustiili muuriin, kun pinta oli sen verran epätasainen,että sitä olis saanut pakkeloida jokusen kerran,että oltais saatu siitä tasainen. Tiili löytyi Bauhausista, eikä neliöhintakaan ollut paha :)


Tykättiin lopputuloksesta, kun oli sellanen rouhea, mutta kuitenkin siisti.  Tässä kuvassa näitä ei oo vielä saumattu, mutta saumaukset on jo tehty. Takan rappaus on ensi viikolla, joten oikeestaan toi nurkkaus alkaa olla jo hyvässä mallissa. Listoja pitäis käydä kattelemassa, kun kerkiäis.


Sitten voitais siirtyä yläkertaan.  Jos ette muista miltä yläkerrassa näytti aluksi, niin täältä voi kurkata. (Tosiaan meijän purkutiimi iski yläkertaan ennenkö kerkisin ottaa mitään sen kummempia aloituskuvia..) Kissan vintit on avattu molemmilta puolilta ja musta ainakin tuntui,että yläkerta on avarana ihan valtavan kokoinen- lattian pohja-ala kun on sen reilu 60 neliötä. Periaatteessa asutaan tällä hetkellä samoissa neliössä, kuin nyt on kerroksessa.. 

Alun perin oltiin ajateltu,että yläkertaan tulisi meijän makkari, tv-tila ja pieni atk-tila. Noh.. eipä mee aina niinkuin elokuvissa ja purkutiimi oli sitten tehnyt päätöksen,että tehdään kuitenkin yläkertaan 2 makkaria, tv-tila ja atk-tila. Eli luonnollisesti tää tarkoittaa sitä,että ne pikkuikkunat, jotka jätettiin aiemmin tilaamatta, koska niitä ei yläkertaan haluttu ..pitää tilata ja siinä menee pari viikkoa,että ne saapuu. Toisaalta onhan se hyvä,että jos meille joskus lapsia siunaantuu, niin sitten on ylimääräinen makuuhuone valmiina ;)


Oikeesti toi yläkerta ei oo noin vinkkeli, mutta otin panoramakuvan, kun halusin kaikki noi tukipalkit kuvaan. Eli tässä kuvaa ennen kuin toi vanha tukipalkki poistettiin. Vanha tukipalkki oli ihan vinkkeli, niin koimme helpommaksi vaihtaa se, kun muutenkin yläkerran seinien paikat muuttuvat.


Tässä kuvaa kadun puolelta eiliseltä, kun tukipalkki on vaihdettu ja uutta seinän paikkaa jo aloiteltu. Seinä tulee samalle kohtaa kuin alakerrassa on kantava seinä.Ja tässä vielä kuvaa pihan puolelta, missä on myös purettu seiniä auki.


Sahan purua on ainakin ollut eristeenä kunnolla! :)


Tässä kuvaa tältä päivältä, kun yläkerta eteni taas hyvin eteenpäin :) Eli portaikon ympäriltä poistettiin "turhia" seiniä,että saadaan siitäkin avara. Tähän tulee myöhemmin kyllä uudet matalammat kaiteet, mutta ne tehdään vasta myöhemmin. Oli muuten ihan mielettömän hienoa, kun näki rapusta yläkerran ikkunan :D


Nyt molemmilla puolilla on tukipalkit laitettuna ja seuraavaks voidaankin sitten alkaa viemään pois noita roskia/ puruja, mitä yläkerrassa ei enää tarvita. Sitten voi alkaa villoittaan ja levyttään. Tosta tulee niin hyvä! ^_^Lisäks, kun T on sen verran pitkä, niin poistettiin tosta portaikon kattoa/ yläkerran lattiaa 
portaikosta, ettei T lyö aina päätään, kun kävelee yläkertaan :)


Musta tuntuu,että toistan itteeni, kun sanon,että hyvin ollaa edetty - tää on oikeesti ollut ihan valtava projekti, enkä varmasti valehtele, jos sanon,että ei osattu ajatella,että tää on näin iso projekti. Iso kiitos jälleen meijän apujoukoille, jotka on viikosta toiseen menossa mukana ja auttamassa millon missäkin. Ilman teitä ei oltais vielä tässä! 

Mitä tykkäätte sisustustiilistä sisustuksessa? Mitä mieltä ootte uudesta bannerista ? :)

P.S. Kiitos myös mun pikkusiskolle uudesta bannerista!

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää niin raksalla eteneminen kuin bannerikin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Raksalla ollaan edistytty kyllä hyvää vauhtia ja mulle ei oo tullu ees mieleen suunnitella banneria jollain siihen tarkoitetulla ohjelmalla :)

   Poista
 2. Edellinen baneri oli paremi, uusi on liian kaupallinen.Remontti etenee hyvin. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä banneri on hyvä noin, kun en nyt tiedä kuinka kaupallinen blogi tää on :)

   Poista
 3. Onpa kiva tuo uusi banneri! :)

  Ps. http://wwheretonext.blogspot.fi/2017/03/tunnustus-blogilleni.html <Sulle olisi tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva banneri!! Hyvin ootte taas edenneet, tekemistä on varmasti ihan tajuttomasti.Täyttää kyllä helposti kaiken vapaa-ajan, onneksi lisääntynyt valo tuo mukanaan myös energiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tekeminen ei kyllä tosta talosta lopu ihan hetkeen :D

   Poista
 5. Vitsit miten hyvin ootte edenneet! <3 hah mulla käy muuten sanoin, että joskus huomaan kahvin kulutuksen nousevan ihan kun itestään :D ja toi uus banneri on ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, remontti etenee kyllä välillä ihan hirveetä vauhtia :) Kahvia menee kyllä välillä ihan liikaa.. Huoh.. kiitos <3

   Poista