sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 20 & 21 YLÄKERTAA

Viime viikko meillä meni vähän ehkä rauhallisemmin, kun oltiin reissussa, mutta onneks purkutiimi oli suorittanut pientä purkuoperaatiota ja näin ollen vanha lattia oli purettu ja uuden lattian asennuksessa päästiin hyvin vauhtiin. Vanha lattia purettiin puruun asti ja oli se kyllä vaan hieno huomata,että purut oli ihan erinomaisessa kunnossa ja purun seasta löytyi muunmuassa Eeva- lehtiä vuodelta 1936 ja Me Naiset- lehteä 50- luvulta.


Portaikosta purettiin  aiemmin myös seinät pois ja tila arvartui huomattavasti, päätettiin kutienkin turvallisuussyistä laittaa portaikkoon kaiteet. Tässä kohtaa suunniteltiin myös jo lopullisia kaiteita eli todennäköisesti laitetaan maitolasiset kaiteet, jotta valoa tulee rappuunkin.


Suuri apu meidän projektissa on ollut myös lainassa ollut nosturi, jolla ollaan saatu hilattua tavaraa suoraan ulkoa peräkärrystä yläkerran ikkunan kautta yläkertaan. Esimerkiksi kuvassa näkyvät tuulensuojalevyt ei olis ikipäivänä mahtunut tuleen tosta rapusta - nosturilla ne tuli hienosti! :D


Tuulensuojalevyt asennettuna, tän jälkeen käytiin hakemassa noin 30 säkkiä ekovillaa, jotka nosteltiin kans nosturilla suoraan yläkertaan. Viikonlopun tavoitteena oli tässä kohtaa villojen asentaminen, kunnes torstai iltana miesflunssa iski.. mun yllätykseksi, miesflunssa kestikin vain 24h, joten oltiin nopeesti taas raksalla.


Villaa yläkerran vinokattoon laitettiin ihan reippaasti, 150 milliä,  sillä aiemmin sielä ei ollut mitään eristettä, ja tännekin siis laitettiin ekovillaa. Tässä kohtaa jo oli selvää,että laitetaan toinen puoli kokonaan valmiiksi ennen kuin laitetaan toista puolta. Homma eteni ihan mukavasti.


Villotuksen jälkeen noi koolaili vinokaton alaosaan puupalkkeja ja käytiin taas kerran Bauhausista hakemassa lisää puutavaraa. On se vaan onni,että se on noin lähellä, sillä sielä tulee melkein käytyä yhtä usein kuin töissä.. :D


Tässä kuvaa tältä päivältä, kun noi laittoivat ilmansulkupaperin, joka kuuluu asentaa ekovillan kanssa. Taas ollaan pikkusen lähempänä valmista.


Näiden 2 viikon aikana ei valitettavasti päästy oleen raksalla niin paljon kuin oltiin ajateltu, mutta homma kuitenkin eteni taas vähän eteenpäin. Toivottavasti seuraavat 2 viikkoa on vähän tehokkaammat, sillä allekirjoittaneen lomat alkaa pikkuhiljaa painaa päälle ja olisin vähän niinku muuttovalmis! ;) Iso kiitos taas meidän talkoolaisille - tää ei etenis ilman teitä näin hyvin!

Mutta sellasta tällä kertaa, nyt nää lähtis sitten leffaan ja syömään.. Onko teillä ollut tehokas viikonloppu? Onko teidän projektit edennyt? :)

6 kommenttia:

 1. suppea päivitys. olin odottanut laajempaa. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon pahoillani, mutta parin viikon kuvasaldo oli aika vähäinen, enkä aio ihan kaikkea täälä näyttää. Yksityisyys on pop.

   Poista
 2. Onks toi muistanut laittaa lehdet talteen? :)
  Hurja on toi remppaaminen, mutta hienosti edistytte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lehdet on tallessa :) On tää sillai aika hurjaa, kun etenee kuitenkin vaikka välillä tuntuu,ettei etene mihinkään.. huoh :D

   Poista
 3. Onpa kiva päästä kurkkimaan teidän remonttiin. Itsekin asun talossa, joka rempattiin ihan lattiasta kattoon. Meidän keittiön lattian alta löytyi sammalta ja 50-luvun sanomalehtiä, onneksi kaikki kuivia! Tsemppiä remonttihommiin, hyvinhän tuo näyttää edistyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! <3 Hieman hirvitti siinä kohtaa, kun lattioita on availtu,että mitä sieltä löytyy, mutta onneks kaikki on ollut kuivaa ja hyvässä kunnossa :) Kyllähän tässä vielä hommaa on, mutta etenee, etenee :)

   Poista