sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 22 & 23 PINTAHOMMIA

Näiden kahden viikon aikana on tullut aika paljon näkyvää, joten ollaan aika tyytyväisiä, kuinka paljon ollaan saatu aikaseks.Tästä tulee taas aika kilometri postaus, mutta ei voi mitään. Takan pinnoitus saatiin vihdoin kuosiin, monen mutkan kautta ja takkaa ollaankin jo lämmitelty muutamana päivänä - ohjeen mukaan pesälliset kerrallaan. Takka lämmittää ihan äärettömän hyvin! :)


Yläkerrassa ollaan edistytty aika hyvin, eli jo viime viikolla laiteltiin villoja ja nyt sitä hommaa sitten ollaan jatkettu. Molemmat puolet ja päädyt on uudelleen villoitettu Ekovillalla, eli ei pitäis tulla kylmä! Jotenkin musta on ihana,että tohon eristysasiaan ollaan panostettu ja lisätty eristystä, sillä mikään ei oo hirveempää kuin kylmä makuuhuone.Ennen väliseiniä yläkerta näytti tältä. Alunperin oltiin ajateltu,että tehdään yläkertaan vaan 1 makuuhuone ja iso aula, sitten ajateltiin,että 2 makuuhuonetta ja aula. Tämän jälkeen mietittiin taas,että mitäs jos tehtäis vaan 1 makuuhuone ja iso aula.. Sitten T päätti,että tehdään nyt kuitenkin 2 makuuhuonetta eli tän homman kanssa ollaan seilattu aika pitkälti.. Nyt se ei oo enää mahdollista, kun seinät on jo pystyssä, haha :D


Yläkertaan on nyt vedetty kaikki sähköt, enää puuttuu,että sähkömies tulis maalauksen jälkeen kytkeen ne. Koska yläkerta on sen verran matalaa tilaa,että roikkuvia lamppuja tonne ei voi oikein laittaa, niin ollaan nyt viime päivinä katteltu,että millaiset upotettavat lamput tonne laitetaan. Ajateltiin myös ensin,että tosta toisesta makkarista tulee hirveen pieni, mutta mittailtiin, että kyllä siitä tulee ihan hyvän kokoinen ja sinne mahtuu mm. meidän nykyisen asunnon olkkarin sohva ja tv-taso. Alakerran olkkariin, ollaan jo tilattu uusi sohva, joka odottelee vielä paketissa.


Portaikossa on myös tapahtunut muutosta, eli ollaan nyt sitten purettu loput pinkopahvit sieltä pois, sitten aloitettu gyprocin laitto, sekä hieman siirretty ikkunaa noin 10 cm. Alunperin ikkuna meni hieman rappusen sisään, mutta nyt vähän siirreltiin sen paikkaa.


Jo pelkkä toi aukko toi ihan mielettömästä lisää valoa rappuun! :O


Välillä vähän siivottiin/ heitettiin ikkunasta roskat odottaan roskakärryn täyttöä - on kyllä niin kätevää, kun roskat voi viedä suoraan kaatopaikalle eikä tarvi odotella. Ollaankin aika hyvin viety noita roskia itse alun purkutalkoiden jälkeen, kun ne on niin helppo viedä peräkärryllä.


Tässä näkyy vähän kokonaiskuvaa portaikosta. Eli takaseinällä on jo gyproc ja se odottelee kittiä& maalausta. Toi ikkuna oli kyllä niin hyvä tohon. Tällä hetkellä ollaan googleteltu erilaisia rappusfirmoja, kun koitetaan kilpailuttaa askelmien uusinta& kaiteet. Raput ei nyt oo kovin turvalliset, kun sisäkurvi on noin auki, mutta toistaseks porukka on hiihtänyt ulkoreunaa. :) Kellarin ovi-aukko on myöskin isonnettu, sillä vanha kellarin ovi oli vain karmeineen 65 cm leveä eli siitä ei oltais tultu leveän pyykkikorin kanssa läpi.


Yläkerrassa näyttää siis tällä hetkellä tältä, osaan gyproc-levyjen saumoista on jo laitettu kitit kuivumaan ja osassa seinissä on vasta pelkät gyprocit. Ikkunat pitäisi vaihtaa ensi viikolla, kun oon hakenut uudet pikku-ikkunat kadun puolelle ikkunatehtaalta.Kadun puolella on siis tälläiset pikkuikkunat, joita vähän isonnettiin. Uudet ikkunat näihin tilattiin jälkikäteen, erillään muista ikkunoista, joten niiden kanssa oli hieman eri aikataulu. Tää kuva on viime viikolta, joten kaikissa seinissä ei näy gyprocia.


Käytiin Bauhausissa myös kattomassa tapetteja ja toi hopeinen on aika varmasti jo valittu. Mietitään vielä,että laitetaanko aulaan tota Ivana Helsingin Tiira- tapettia vai ei. Ehkä tääkin selviää ens viikolla, kun päästään kunnolla mietiskeleen ;)


Makuuhuoneessa päästiin jo vetään pohjamaalia ja laitettiin jo ensimmäiset maalikerrokset. Ajattelin,että tälläi panorama kuvasta näkyis koko huone, eli kuva on otettu makkarin nurkasta vaatehuoneen seinän vieresä. Tästä tulee aika hyvän kokoinen makkari! ^_^


Lisäks ollaan saatu hommattua laattamies, joka tekee kylppärin seinien tasoituksen,vedeneristyksen sekä laatoituksen. Homman pitäis alkaa pääsiäisen jälkeen, eli ollaan saatu sitäkin hommaa vähän eteenpäin. Eli ens viikon hommina olis timanttiporailua kellarissa, että saadaan ovi-aukot korotettua ja pikkusen tyhjennettyä kellaria,että saadaan sitten laatoitushomma alkuun! :)

Mä jo odotan muuttoa innolla,vaikka tässä vielä jokunen viikko menee.. Oon kuitenkin iloinen,että taas ollaan menty eteenpäin, eli iso kiitos myös apujoukoille! 

Mitäs näyttää? Kumman tapetin te valkkaisitte? Onko teillä suositella jotain rappusfirmaa? :)

10 kommenttia:

 1. Tuo kuviollinen tapetti on hyvä!Blogissani arvonta,käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä :) Täytyy käydä kurkkaamassa arvontaa :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! :) Ja toi takka on upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ku tuut käymään, niin voidaan käydä tarkemmin noita läpi :)

   Poista
 3. Kirjavampi tapetti olisi kauniimpi. Yksinkertainen ja mustavalkoinen. Kaunis. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä :) Myöhemmin selviää mitä valittiin :)

   Poista
 4. Hyvin edistyy!! Mä tykkäsin enempi harmaasta, mutta kiva se toinenkin on.Takka on myös todella kaunis. Kivaa viikon alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä oltu ihan tyytyväisiä tähän vauhtiin - toki nopeempikin vois olla :) Takka on ollut tosi hyvä käytössä, ihan mielettömän hyvin lämpiää :)
   Mukavaa pääsiäistä! <3

   Poista
 5. Wau miten edistyy ja tuo Tiira tapetti kolahti. :) Zemppiä urakointiin ja mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 6. Tykkään tosi paljon tosta koko Tiira-kuviosta, mutta paljastan vasta myöhemmin mitä tapettia laitetaan ;) Kiitos ja mukavaa pääsiäistä sinnekin! <3

  VastaaPoista