sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 24 & 25 PINTAHOMMIA part. 2

Taas on pari viikkoa hurahtanut eteenpäin ja raksalla ollaan edistytty hieman.  Ehkä näkyvin muutos on se,että pihasta on viety hirveä määrä roskia/ ylimääräisiä tarvikkeita pois. Yläkertaan on nyt vaihdettu kaikki vanhat ikkunat uusiin ja kadun puolelle on puhkaistu uudet isommat ikkunat, kuin mitä sielä oli. Smyygit on myös jo laitettu näihin ikkunoihin ja talo on heti paljon valmiimman näköinen. Samoin kellariin on vaihdettu uudet ikkunat.

Ja sitten ei-niin- näkyviin juttuihin -bongasin yks ilta lähialueen facebook kirppikseltä tollaset valaisimet, päätin sitten varata ne ja kysyä T:ltä,että mitä mieltä hän niistä on. Meillä ei ollut ihan tarkkaa visiota siitä,että millaiset valaisimet ruokailutilaan laitetaan, joten nämä 5 euroa/ kpl olleet (sis. lamput) olivat enemmän kuin tervetulleet ruokailutilaan. Noilla mennään nyt aluksi, sillä ne alun perin tohon tilaan ajatellut lamput maksavat kuitenkin ~ 200 e/ kpl.. Eli noi on ihan hyvät välimallin lampuiksi ;)


Tässä kuvaa kellarin ikkunan pokista ennen kuin sinne on laitettu ikkunoita. Otettiin sellaset sumennetut ikkunat,että kylppäriin ei näy ulkoa sisälle. En tiedä mitään niin hirveetä, kuin se,että oot kylppärissä ja ihmiset kadulta näkee suoraan ikkunasta kylppäriin - niinkuin tällä meidän alueella näkee monessa talossa - hyvin kiusallista kaikille osapuolille. Sinänsä vaan harmi,että jää meijän omenapuut nyt näkemättä, kun on suihkussa, haha :D


Meillä noi kellarin seinät on tollai aika paksut, vai mitä mieltä ootte? :D


Yläkerrassa on siis laitettu kattopaneelit makuuhuoneisiin sekä puoliksi aulaan, maalattu seinät,sekä vaihdettu ikkunat. Kattolamput on tässä kohtaa jo saapuneet Suomeen, mutta kuvaan ne paremmin, kun ne on asennettu. Kun yläkerran huonekorkeus on vähän matalampi kuin alakerrassa, niin se asetti omat haasteensa lamppujen valintaan, eli mitään kovin roikkuvia malleja meillä ei nähdä - paitsi ehkä rapussa ;) Makuuhuoneiden pikkuikkunat toivat ihan mielettömästi valoa ja tällä hetkellä ehkä mietitäänkin pikkusen,että laitetaanko makkarissa sänky alkuperäiselle paikalleen vai toiseen kohtaan. Olin ensin ajatellut,että sänky tulisi tohon ikkunan eteen( tai no, sillon siinä ei ollut ikkunaa, kun näin ajattelin, kun ne tilattiin vasta muutama viikko sitten), mutta kattoo nyt kuinka toimitaan. Muuri pitäisi vielä tasoitella kertaalleen ja sitten maalata, ennenkö voidaan laittaa meidän makuuhuoneeseen lattia.Pikkumakkariin/ tulevaan tv-huoneeseen on jo laitettu lattia, kun se huone alkaa olla sähkömiehen käyntiä eli lamppuja & loppuja pistorasioita + listoja vaille valmis! :)  Patterit yläkertaan laiteltiin tällä viikolla, mutta ne ei ole vielä käytössä. Toki ovetkin pitää yläkerran huoneisiin laittaa, mutta ne nyt ei oo niin iso homma..Meijän ruokapöytä saapui kans tässä viikolla, pari viikkoa myöhässä tosin, mutta saapui kuitenkin. Oon todella tyytyväinen tohon ruokapöytään, vaikka ensin pelkäsin sen olevan ihan kamala (:D).. Saatiin siis toi pöytä ikkunoiden ostosta kaupan päälle - niin värivaihtoehdot oli aika niukat, joten valittiin niistä sitten sävy hopeamänty. Noh, toi on harvinaisen valkoinen hopeamänty, joten ihan mukava ylläri! :D

Kattolamput sopii mun mielestä ihan mukavasti tohon pöydän päälle ja sitten, kun ne ei enää miellytä, niin ne voi aina laittaa myyntiin sinne samalla kirppikselle, mistä ne bongasin. Ruokapöydän tuoleja ollaan nyt tässä muutama päivä arvottu, mutta ihan vielä ei olla päästy yhteisymmärrykseen, että millaiset - ongelmaa tuottaa lähinnä se,että ei olla päästy vielä koe-istumaan niitä tuoleja. Ehkä ens viikolla siis tiedetään tuolitkin paremmin, kun ne on ensin testi-istuttu pariin kertaan! :)


En tiedä,että oonko maininnut sitä,että rakastan tossa talossa sitä ihan ylikaiken,että se on niin valoisa, kun ikkunoita on niin sopivasti ja ilmansuunnat on just oikeat! ^_^ Saatiin myös vihdosta viimein liesituuletin asennettua, eli keittiön kanssa ollaan taas vähän lähempänä valmista. Ens viikolla  laitetaan keittiötäkin pikkusen eteenpäin, kun haetaan viimeinen kaappi sekä liesituulettimen suojalevy. Tarkoituksena olis myös laittaa työtasoihin valaisimet sekä alkaa valmistautuun vesijohtojen vetoon - vedethän vedetään vesipisteelle, astianpesukoneelle ja jääkaapille. Ihan tälläi off the record - niin toi maustehylly on jätetty tarkoituksella ilman ovea,että saan mun Starbucks- mukit siihen nätisti esille, hehe :D


Käytiin tänään hakemassa Bauhausista kattolamppu rappuun, kun haluttiin siihen vähän spesiaalimpi valaisin. Lokki - valaisin on suunniteltu vain pari kymmentä vuotta myöhemmin kuin talo, joten Lokki henkii selvästi talon fiilistä. Muiden valaisimien kanssa ollaan oltu aika tarkkoja hintojen suhteen, joten Lokki oli molempien mielestä hyvä hankinta.


Että sellasta tällä kertaa. Yllättävän hyvin ollaan edistytty vaikka töiden puolesta on molemmilla ollut vähän kiirettä. Iso kiitos siis jälleen meidän tukijoukoille, jotka ovat auttaneet meitä taas!

Mitäs tykkäätte meijän valaisin-hankinnoista? :)

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) Ja valaisimet myös :). Eihän sitä heti tarvitse talossa olla kaikki ne asiat, mitä haluaa - olisi turhankin iso paukku lompakolle :D. Joten nuo lamput on ollut hyvä löytö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllähän noihin rahaa saa palaan, jos ostais kaiken kattomatta hintaa -onneks ollaan tehty löytöjä, niin saatu edes vähän budjettia pysyyn jiirissä :D Nyt kun ollaan noita lamppuja katteltu, niin ne saattaa jäädä ihan vakkareiks, kun ne ajaa kyllä asiansa hyvin :)

   Poista
 2. Kivat lamput :) -Aino

  VastaaPoista
 3. Oi mahtavuutta siellä se etenee ja kauniilta näyttää <3

  VastaaPoista