sunnuntai 21. toukokuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 28 & 29 KYLPPÄRIÄ JA KAAPELITV:TÄ

Taas on 2 viikkoa hurahtanut ja raksalla ollaan päästy eteenpäin pikkusen, vaikka T onkin ollut taas reissussa. Laattamiehet on saanut kylppärin laatoitettua sekä saumattua, eli kylppäristä puuttuu tällä hetkellä sähköt, pinnassa vedettävät vesiputket,kalusteet, katto sekä valaistus. Mutta laatat on kylppärissä sekä saunassa! :D Pahoittelen jo valmiiks,että ollaan taas palattu kännykkäkuviin, mutta.. koska T on reissussa, niin en pysty siirtään kuvia muistikortilta koneelle, kun läppäri on reissussa myös.

Saunaan laitettiin/laitatettiin kiukaan taakse tuleviin seiniin tollanen tumma ja hieman kirjava luonnokivilaatta. Ajateltiin,että kiukaan taakse olis kiva laittaa jotain, joka näkyy nätisti, joten päädyttiin sitten tollaseen. Katteltiin ensin monenlaisia luonnonkivilaattoja ja päädyttiin todettiin,että ne vaaleemmat oli jo kaupassa ruosteisen näköisiä. että ehkä toi tumma pitää värinsä paremmin.


Saunassa on nyt sitten lattian laatoitus tehtynä ja toivottavasti ens viikolla saadaan jo lämminvesivaraajakin haettua. Ollaan sekin tilattu jo monta kuukautta sitten, mutta sielä se vaan odottelee yhä. Saunan seiniin pitäis kans tehdä eristykset/ folioinnit ennen paneelien asennusta. Ei olla vielä valittu paneeleja ja elän vielä toivossa,että laitetaan jotain kivaa tervaleppää tai vastaavaa. Saunaa ei kuitenkaan ajateltu sitten uusia ihan hetkeen, joten mielummin laittais sitten sellasta, mitä haluaa vaikka se maksaiskin pikkusen enemmän. Ollaan kuitenkin oltu ihan fiksuja budjetin suhteen,että oikeestaan missään materiaalissa ei olla lähdetty hullutteleen.


Ajateltiin ensin,että laitetaan kylppäriin 2 suihkua, mutta lopulta päädyttiin seinän haastavan muodon & viemärin sijainnin takia,että laitetaan vaan yksi suihku. Luulen,että pärjätään silläkin ihan hyvin. Toki 2 suihkua olis ollut ihan kiva, mutta sitten myös kylppärin kustannukset olis noussut noin 800 euroa. Lisäks todettiin,että sillon toinen suihku olis ollut suoraan WC-istuimen edessä eli vesi olis lentänyt lavuaariin asti- kuvassa siis toi putki, mikä on pystyssä on lavuaarin paikka. Eli tällä mennään nyt. Toi kylppäri olis ollut niin paljon helpompi tehdä, jos sielä ei olis ollut noita ikkunoita..vaikka toki nekin on kivat,kun tulee valoa ihan erilailla! :)


Ton ristinollapelin nähtyäni totesin vaan itekseni,että onneks laattamiehet oli urakkapalkalla eikä tuntipalkalla, jos on kerran ollut aikaa pelata pelejä..


Musta tosta WC-istuimen  nurkasta tuli ihan kiva, kun siinä on toi väliseinä, kun tulee ovesta kylppäriin, niin istuin ei näy. Pitäis käydä ostamassa myös 2 kpl WC-istuimiakin..Sitten kun malli olis selvillä - niitäkin on about miljoona erilaista..


Olisin vähän toivonut,että laattamiehet olis kerinnyt aloittaan vessan laatoituksen, mutta toistaseks se on vaan vedeneristetty. Sitä odotellessa, koska meillä on keskikerroksessakin vessa! :)


Mietittiin pitkään,että millainen nettiliittymä otettaisiin tänne,koska edellisellä asukkaalla ei ollut täälä edes antennia katolla, joten oikeestaan koko telekaapelisetti vedettiin sähköjohtojen uusinnan yhteydessä uudestaan ja koko taloon. Ensin miettittiin valokuitua, mutta hinnan takia päädyttiin sitten Elisan KTV, sillä sen pitäis olla aika hyvä ja nyt asennuskin meni hyvin helposti. Viikolla Eltelin mies kävi sitten asentamassa kaapelin, jonka kaivuuporukka oli edellisenä päivänä vetänyt pihaan. Onnea oli,että se KTV-kaapeli meni jo tossa meidän edessä tiellä,että sitä ei tarvinnut lähteä enää kaivaan mistään pidemmältä.


Nää pari viikkoa meni niin nopeesti, mutta sain kuitenkin muutaman muuttolaatikon siirrettyä taloon. Kaikki on kirjaimellisesti kotiin päin, mitä saa siirrettyä, hehe! :D Sinänsä oon tyytyväinen,vaikka tän 2 viikon aikana edistyminen on ollut aika pientä muualla talossa, koko ajan kuitenkin vähän eteenpäin. T tulee ens viikolla taas työreissulta kotiin päin, niin saadaan taas taloa pikkusen edistyyn.Tää on ollut aika iso projekti, mutta projektin palkinto on sitäkin isompi. Oon niin iloinen siitä,että löydettiin toi talo ja tässä kohtaa suurin osa sisähommista on jo tehty, enää on vaan noita pintahommia ja lopulta vaan pihahommia. Rakennuslupaa autokatokselle pitäis kans alkaa hakeen tässä ennen kesälomia, mutta luulis,ettei oo ongelma. Odotan jo innolla,että mitä kivaa ollaan saatu aikaseks seuraavan 2 viikon aikana, sillä toivottavasti sillon meillä on jo esim.vesiputket laitettuna ja näin ollen talo ns. "asuttavassa kunnossa" ! :D

Tällästä meillä, mites teidän viimeiseen 2 viikkoon on kuulunut? :)

4 kommenttia: