maanantai 1. toukokuuta 2017

VAPPUMEININKEJÄ

En oikein tiedä taas mistä edes aloittaa, sillä edellisen postauksen jälkeen ollaan taas menty ihan pää kolmantena jalkana pitkin poikin. Viime viikon alkuviikosta oltiin Jyväskylässä, Varkaudessä, Kuopiossa ja Oulussa, sitten tultiin kotiin ja oltiin pari päivää kotona raksalla, sitten lauantaina lähdettiin Helsinkiin kattoon Profeettoja( joista postausta huomenna) ja eilen käytiin myös pikareissu Vantaan Bauhausiin,koska meijän valitsemia väliovia ei ollut lähempänä, jonka jälkeen mentiin vielä raksalle tapetoimaan yläkerran aulan seinää. Vappua ei ajateltu siis juhlia tota alla näkyvää kuoharia enempää, sillä deadlinet painaa päälle ja pojat on tälläkin hetkellä raksalla laittamassa lattiaa sekä listoja. Eiks vappu ny kuitenkin oo työnjuhla? ;)


Jäin kotiin peseen pyykkiä(välttääkseni ens viikolla katastrofit, kun vaatteet loppuu), kun T lähti raksalle, niin päätin samalla leipoa raksalle kinkkupiirakan, sillä en jaksais aina viedä sinne grillimakkaraa/mustaamakkaraa/lihapullia ja muusia/ pizzaa yms.. Keittiö ei raksalla oo vielä ihan valmis, joten ruuat on aina tehtävä muualla/ haettava valmiina. Tänään ajattelin sitten vähän yllättää ;) En oo aiemmin kokeillut noita neljän viljan ruokapiirakkapohjia, mutta eilen kattelin niitä meijän lähikaupassa ja ostopäätöksen tein aika nopeesti, kun Ikurin turbiini jonotti pakastekapille myös. Mua aina hämää se,että kuinka tavallinen Pate on Tappara-verkkareissaan lähikaupassa :D


Piirakan täyte:
 • 2 kananmunaa(kuvassa kolme, kun laitoin jo kennon askartelulaatikkoon)
 • pussillinen mozzarellajuustoa
 • pussillinen kinkkusuikaleita, laitoin pizzasuikaleita, kun oli kaapissa valmiina
 • Italian yrtit tuorejuustoa purkillinen
 • vähän suolaa ja pippuria, mulla on Vahen versiot.
Sitten vaan uuniin 200 astetta ja 45 minuuttia, voi morjes mikä tuoksu! ^_^


Mutta nyt lähden raksalle, kun piirakka on tullut uunista,vähän jäähtynyt kuljetusta varten sekä kolmas pyykkikoneellinen on jo kuivumassa. Ootteko ihan vapputuulella? Ootteko kokeilleet näitä ruokapiirakkapohjia? :)


Mukavaa vappua kaikille! 

4 kommenttia:

 1. En ole kokeillut.Tuo voi olla hyvä idea,jos vieraita tulee ja pitää jotain äkkiä saada tarjottavaa.Onnea raksaprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla, maku oli ainakin todella hyvä -varmasti muidenkin täytteiden kanssa :) Kiitos :)

   Poista
 2. Onko pohja laktoositon mistä pata lappu on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En huomannut katsoa että oliko laktoositon.. Patalappu on itse tehty :)

   Poista