maanantai 26. kesäkuuta 2017

REMONTTI: VIIKOT 33 & 34 MUUTTO

Tän parin viikon aikana ollaan taas vähän edetty vaikka mä olin kyllä viime viikonkin sitten kokonaan kipeä ja tää viikko on jo vähän mennyt juhannustouhuissa. Me ollaan nyt sitten kannettu myös sänky tänne ja vietetty täälä ensimmäiset yöt - huisin jännä! Tässä talossa on ihan erilaiset äänet kuin vanhassa kämpässä :O Suurin osa tavaroista on muutettu, mutta ihan kaikkea ei olla vielä, kun pitäis ensin myydä vanha asunto pois - ja näytöissä kalusteet varmaan olis pop!

Mutta pidemmittä puheitta kuluneen kahden viikon tapahtumiin. Ollaan haettu kaikki vesikalusteet Bauhausista ja ne on jo kiinnitetty/todettu toimiviksi. Näissä kuvissa kylppäristä puuttuu vielä katto, mutta sekin jo askarreltu paikoilleen. Kuvien oton jälkeen kylppärin seinät on myös pesty ja kyppäri on otettu käyttöön kunnolla. Esittelen kylppärin varmaan sitten paremmin, kun saunakin on valmistunut.
Sokkeli on nyt maalattu ikkunoihin mätchääväksi sekä tiilikatto on pesty ja odottaa maalausta. Iso vaikutus ulkonäköön molemmilla.


Koska ollaan rampattu Bauhausissa ihan sikana ostamassa kaikkea miehistä tavaraa, niin yks kerta käytiin myös kukkapuolella ja ihan yhdessä sitten sommiteltiin näin hieno asetelma,heh! :D Asetelma muuten istutettiin vanhaan saunan pataan, joka säästettiin allekirjoittaneen toiveesta talvella.


Siirsin jo meijän juhlakäyttöön olevat aterimet keittiöön ja ens viikolla siirrän myös ne arkikäyttöön olevat. Ostin vahingossa ikeasta ihan ihmeellisen kokoisen aterinlaatikon ja sitä sitten vähän jouduin leikkeleen,että sain ton väliaikaisesti tohon. Oon niin iloinen noista Scandioista! ^_^


En tiedä,että kuinka moni teistä on huomannut kuvia instassa meidän olohuoneesta, mutta tässä vielä isompaa kuvaa. Vaikka toi on vielä kesken, niin silti oon tyytyväinen tohon! ^_^Kokeilin tässä myös,että miltä tuntuu istuskella sohvalla ja katsella takkatulta - ihanan kotoista ja lämmintä.. syksyä odotellessa! :)


Bauhausissa oli alennuksessa tammilevyjä, joten ostettiin sitten sellainen, josta askarreltiin yläkertaan atk-piste. Pöytä pitäisi vielä käsitellä puuöljyllä, ettei pinta mene huonoksi. Ensin mietittiin tähän Hemnes- pöytää, mutta hinnan takia päädyttiin sitten tohon diy- versioon - näin säästettiin kuitenkin reipas 100 euroa.. Pöydän jalkoja ei ole vielä säädetty, mutta nekin säädetään sitten, kun saadaan datapiste paremmin käyttöön. Tällä hetkellä ollaan enemmän kuin tyytyväisiä Elisan kaapeliverkkoon eli tutummin ktv, sillä netti pyörii kännykässäkin hyvin reippaasti ja kyllä sillä sen lähemmäksi 100 megaa saa irti! :D


Ruokapöytä ollaan otettu käyttöön ja tuolitkin saatu haettua. Ollaan kyllä pöydän kokoon hyvin tyytyväisiä, mutta ajateltiin huokoisen pinnan suojelemiseksi tilata vielä lasilevy pintaan.


Ihan kaikkia talon tapahtumia en oo kuvaillut, mutta pikkuhiljaa tää alkaa olla jo ihan selvästi koti. Vielä kun aulan ja eteisen sais valmiiks, niin keskikerros olis kokonaan valmis. Kellarissahan toki on hommaa vielä, mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Muutama(vai oliko se 5?!) vuosi sitten ostin Ikeasta ton New Yorkin kartan ja nyt kekkasin,että laitan sen olkkarin seinälle. Vanhassa asunnossa se oli jokusen vuoden seinällä, mutta nyt se on viettänyt rullalla jo pari vuotta -eli kiva, kun pääsi taas esille! :)


Mutta tällästä meillä.. Vähän ajattelin,että en välttämättä nyt ihan enää viikoittain/parin viikon välein postaile näitä raksailuita, vaan lähinnä silloin kuin jotain isompaa on saatu valmiiksi. Eli ehkä noin kerran kuussa tai tarpeen mukaan. Tää on ollut kyllä todella kivaa ja luulen,että nää kotoilujutut tulee jatkuun myöhemminkin! :) Team Villa Aurinko kuittaa ja kiittää! :)

Omalla tavallaan tää raksailun raportointi on ollut terapeuttiista ja hyvää muistutusta siitä kuinka tää kaikki on mennyt - vaikka ihan kaikkea ei olekaan kirjoitettu tänne. Vaikka talo on vielä vähän kesken, niin silti musta tuntuu niin oikeelta ja hyvältä asua täälä - vieläkun sais vanhan kämpän myytyä nopeesti pois.. Tää on ollut aika iso projekti ja ilman T:tä ja meidän tukijoukkoja ei oltais tässä. Iso kiitos kaikille osallistuneille! 

Kiinnostaako teitä lukea tarkemmin meidän sisustusvalinnoista? Miltä tää meidän raksamatkan seuraaminen on ruudun toiselle puolelle vaikuttanut? Haluatteko lukea näitä vielä? :)

14 kommenttia:

 1. Upean näköistä :). Pitää kyllä joku päivä ajella teille kylään, kun töiltä ehdin :).

  VastaaPoista
 2. Mua kiinnostaa sisustusvalinnat ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo harmaa laatta on kyllä ihan super fiinin näköinen! Sohvasta tykkään kans - kovasti toivoisin samaa ilmestyvän omaan olohuoneeseeni :)

  http://vaylantyar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ollaan tykätty laatoista ja sohvasta ihan simona :)

   Poista
 4. Varmaan oli ihana päästä jo yöpymään uudessa kodissa. <3 Näyttää niin kivalta ja kodikkaalta. Kukka-asetelmakin on oikein sievä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Oon ollut ihan hämmästynyt kuinka hyvin ollaan nukuttu uudessa kodissa, vaikka alkuun hieman jännitinkin :)

   Poista
 5. Oi näyttääpä hyvältä :) varsinkin tuo olohuone<3

  VastaaPoista
 6. Tuo olohuone on ihana! <3 Sohva näyttää tosi kauniilta!

  VastaaPoista
 7. Näyttää todella kotoiselta ja kauniilta!
  Itselläni on vuonna 2007 rakennettu hirsitalo, jota nyt haluaisin remontoida omannäköisekseni - tämä kun on isän mieleiseksi aikoinaan rakennettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pienellä pintaremontilla saat talosta varmasti enemmän itsesi näköisen :)

   Poista