sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

STORY OF MY HAIR - OMAN VÄRIN KASVATUS

Niinhän tässä nyt kävi,että se viime viikolla alkanut flunssa ei sitten mennytkäänohi ja jouduin sitten meneen uudestaan lääkäriin - ja korvatulehdus+flunssa+poskiontelovammailuhan sielä sitten edelleen oli.. nyt otin kuitenkin ne antibioitit ja betteboxista tulleet relatabsitkin sitten pääsi käyttöön. Mun kesäloma alkoi perjantaina, mutta eipä tässä oikein oo sellasta "hip-hurraa-loma"-fiilistä. Muutto on ihan oven takana ja nyt pitäis puristaa sitten talo (asuttavaan)kuntoon ennen juhannusta! :)

Ajattelin nyt vähän tehdä pientä yhteenvetoa mun hiuksista, sillä tällä hetkellä oon aika tyytyväinen niihin. Olin  11- vuotias, kun aloitin säännölliset hiusvärikokeilut ja sen jälkeen värjäsin hiuksia lähes tulkoon kuukausittain melkein 15 vuotta, joten se alkoi hieman tympiä. En edes muistanut,että millainen se oman värin sävy olisi - juuresta oli puskenut kyllä sitä tummaa juurikasvua, mutta millainen se ihan oma väri olisi? Tästä halusin ottaa selvää ihan mielenkiinnosta ja myös sen takia,että halusin hieman taukoa jatkuvasta kemikaaleilla läträyksestä.

Elettiin vuotta 2014, kun päätin,että nyt loppui hiusten värjäys ja alan kasvattaa omaa väriä takaisin, koska en vaan jaksanut sitä värjäyskierrettä, johon olin joutunut. Lisäks päätökseen vaikutti sekin, että päänahka ei tykännyt värjäystä ja muutaman kerran olin jo saanut pienen allergisen reaktion värjäyksen yhteydessä. Kerkisin kasvattamaan omaa väriä melkein 8 kuukautta ennen kuin sitten taas päätin tarttua väri purkkiin. Virhe. Helmikuussa 2015  oltiin sitten taas samassa kierteessä,. Värjäsin hiukset kuparin punaisiksi/ Weasleyn punaisiksi, joka oli  oikeestaan ihan kiva ja luonnollinen sävy - se vaan kului niin nopeesti hiuksista pois. Väri kului kuitenkin todella tasaisesti ja hiukset oli lopulta sellaset tasaisen ruskeat.


Kun olin aikani kattellut sitä hailua ruskeeta, niin päätin repästä ja vetäistä hiukset punaisiksi. Ne oli kiva about 2 pesua, sitten ne oli jo ihan haalistuneet latvoista enkä jaksanut läträtä colormaskien kanssa, kun ne eivät vaan tuntuneet tarttuvan puhkiblondattuun hiukseen. Muistan, kun lähetin T:lle kuvan noista kirkuvan punaisista hiuksista ja oltiin yhtä mieltä siitä,että nyt meni liian punaisiksi :D Kun väri oli kulunut korvien korkeudelta alaspäin pois ja juuri oli vielä punainen, niin aloitin sitten hellävaraisesti blondaan sitä sävyä pari sävyä kerrallaan ja päästiinkin aika nopeesti sitten sellaiseen semivaaleaan.


Elettiin toukokuuta 2015, kun vaalensin hiuksia viimeksi kokonaan. Tiesin jo siinä kohtaa,että tulisin lähtemään Italiaan 2 viikoksi  ja Lontooseen viikoksi heinäkuussa, niin totesin etten värjää hiuksia ennen reissua,että antaa auringon tehdä tehtävänsä. Hiukset vaaleni Italiassa ihan silmissä, kun aurinko porotti oikein kunnolla ja yleisilme hiuksissa pysyi aika hyvänä.


Reissun jälkeen juurikasvua oli muutama sentti ja alkoi sitten tää haastavin vaihe eli ton tumman rinkulan katselu. Moro mikä homma siinä vaadittiin,etten värjännyt sitä heti pois. Tossa kohtaa myös hiukset oli ihan mielettömän pitkät ja paksut - mä niin kaipaan niitä!!


Mitä pidemmälle oma väri kasvoi, niin sitä huonompaan kuntoon latvat alkoi mennä ja sitä enemmän hiuksiin meni hermo. Juuri käyttäytyi ihan erilailla kuin latva, eikä niiden kanssa oikein yhteistyö toiminut sitten millään..Jo tässä kohtaa olin päättänyt,että jossain kohtaa hiuksia täytyy lyhentää kunnolla. Olin jopa vähän suunnitellut sitä,että kun oma väri on korvien kohdilla, niin leikkaan latvat olkapäille asti. Annoin tämän idean kuitenkin vielä muhia.


Aikavälillä marraskuu 2016-heinäkuu 2016 hiukset tuntuivat kasvavan ihan äärettömän hitaasti, mutta varmasti, johtuen stressistä ja painon sahaamisesta. Oma väri oli pikkuhiljaa enemmän ja enemmän esillä. Elämä hiusten kanssa oli edelleen vähän haastavaa, kun juuri ja latva käyttäytyivät niin erilailla, joten kävin sitten lyhentämässä hiuksia hieman, kuitenkin tietäen,että käyn vielä uudestaan myöhemmin, sillä latvoihin jäi vielä pituutta mistä leikata reippaasti. Tässä kohtaa saattoi jo nähdä,että kuinka hyvin oma väri oli kasvanut. Tästä oli hyvä jatkaa! :)


Kuten kuvista näkee, niin kesällä hiukset vaalenivat auringossa, kunnes taas tein sävytteellä pienen värikokeilun colormaskilla, jossa päästiin siihen lopputulokseen,että joo.. ei enää :D Tykkäsin kyllä ehdottomasti tosta kuparin hohtoisesta väristä, kun se ei ollut ihan noin kirkas vaan jo vähän haalistunut. Reissuun mennessä olin saanut jo aika hyvin tota punaista pois hinkattua syväpuhdistavalla shampoolla, mutta silti hiukset on vähän vielä kirjavat. Lisäksi pituudesta pätkäisin ~ 10 cm pois, koska halusin lyhyemmät lomahiukset! :D


Miamin reissun aurinko teki hiuksille ihan silmin nähden hyvää ja hiukset saikin matkan jälkeen ihan hyvän kasvuspurtin. Kävin huhtikuussa 2017 kampaajalla ja hiuksista napsaistiin ihan hyvä määrä taas pituutta pois. Enää se hiusten leikkuu ei tunnu niin pahalta, kun tietää,että ollaan menossa kohti terveempiä hiuksia. Tykkäsin ite tosta liukuväristä hirveesti, sillä esim. kiharat laittaessa väri liukui todella nätisti! :)


Kävin kesäkuun ensimmäisenä päivänä taas vähän leikkauttamassa latvoja, sillä mun tavoitteena on saada toi värjätty hius mahdollisimman nopeasti pois. Ihan kaikkea en vielä halunnut kuitenkaan leikata, sillä hiukset tuntui nyttenkin hyvin lyhkäisiltä. Elokuussa taas sitten seuraavan kerran leikkauttaan latvoja! :)


Tykkään ihan simona tosta omasta väristä, kun se vaihtelee valaistuksen mukaan,et onko se vaalean pellavainen vai tumma! :D Lisäks toi on ihan älyttömän huoleton väri, kun ei tarvi värjätä juurikasvua piiloon.. ja aurinkokin toivottavasti tekee omat raitansa kesän aikana.. Tosin ens viikolla ajattelin vetästä noi blondit latvat pinkeiks suoravärillä- eli juhannushiukset ja -tyyli on vielä hakusessa! ;)


Värjäämisessä on hyvät puolensä ja värjäämättömässä myös. Jokainen on omien hiustensä seppä - oon saanu tän projektin aikana monta kommenttia siitä,että kuinka rumalta toi tumma näyttää, mutta ite tykkään ja se on tärkeintä.  Haluaisin kuulla teidän mielipiteitä, että kummilla teillä mennään? Värjätyillä hiuksilla, värjäämättömillä  vai peräti jotain siltä väliltä? Voisitteko ajatella kasvattavanne oman värin takaisin? :)

9 kommenttia:

 1. Tykkään omasta väristäsi. <3
  Itse olen aito blondi ja olen vain kerran värjännyt niihin mustia raitoja ja alta mustaksi. Musta väri lähti vasta kasvamalla pois (piti lähteä kymmenessä pesussa), joten sen jälkeen en ole uskaltanut väriä päähän laittaa.
  Vesiputkien kupari meinaa värjätä hiuksiani vihreäksi, joten sen kanssa taisteleminen on ollut aikamoista työtä. Tälläkin hetkellä on aika hurja luontoon maastoutuva sävy päässä.. Loman alkaessa isäntä saa taas leikata kuivat latvat pois jonne vihreyttä kertyy eniten. :D Aurinko vaalentaa hiuksiani entisestään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oon kans miettinyt,että onko vesiputkien kuparilla osuutta asiaan kun hiukset on välillä niin ihmeelliset.. Voisin kyllä kasn harkita,että jos antaisin T:n leikata mun hiukset - pääsis ainaki nopeemmin ku kampaajalle :D Mä niin odotan,että aurinko paistais kunnolla.. nyttenkin tulee vettä kuin saavista kaatamalla :(

   Poista
 2. Sulla on kyllä tosi nätti oma väri ♥
  Mulla on hirveä hiuskriisi menossa kun haluaisin taas palata täysin mustaan tukkaan, mutta oon niin pitkään värjännyt tätä päätä punaiseksi ja melkein saanutkin koko kuontalon tuohon väriin, että koko se työ tuntuisi sitten turhalta jos nyt värjäisin takaisin mustaan :D Vaikeita valintoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Musta tuntuu,että kaikki hiuksiin liittyvät asiat on aina haastavia!:D Sun hiukset on kyllä ihan täydellisen punaiset! <3

   Poista
 3. Sulla on kyllä luonnostaan tosi ihanan väriset hiukset! ♥ Värjäsin 13-vuotiaana ensimmäistä kertaa hiukset blondeista tummanruskeiksi. Pidin tummanruskeita hiuksia pari vuotta ja sitten lukion ensimmäisellä luokalla kampaajalla tehtiin mulle värinpoisto ja värjättiin sitten blondeiksi. Tuon värinpoiston ja blondauksen jälkeen huomasin hiuksien olevan kuitenkin aika huonossa kunnossa ja annoin hetken aikaa hiuksien olla ihan rauhassa värjäyksestä. Nyt meen näillä blondeilla hiuksilla, jotka on vähän vaaleammat kuin mitä mun oikea hiusväri olisi ja käyn värjäyttämässä säännöllisin ajoin kampaajalla mun juurikasvun pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sun vaaleat hiukset on kyllä kauniin vaaleat!<3 Vaalentaminen kuluttaa kyllä hiusta, mutta toisaalta ei niin paljon jos kampaaja värjää kuin,että ite lätkii parin kuukauden välein eri vaaleita värejä päähän..:D

   Poista
 4. Sinulla on kauniin väriset hiukset! Minä värjäsin hiuksiani teini-iästä lähtien, mutta 5 vuotta sitten kasvatin värin pois ja siitä asti on omalla sävyllä menty. On tosiaan paljon huolettomampaa, kun ei tarvitse miettiä juurikasvua. Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oman sävyn kanssa on jotenkin paljon helpompi olla, kun sen kans ei tarvi miettiä, et sopiiko sävy :) Mukavaa juhannusviikkoa sinnekin! :)

   Poista
 5. Mulla on oman värin kasvattamis projekti vasta alussa. :D Mä oon värjänny kauan mustalla värillä ja hiuspohjan kuivuuden vuoksi en voi vähään aikaan värjätä millään hiusvärillä ja muutenkin haluan, että hiukset ja keho saa välillä levähtää hiustenvärjäämisestä ja katson sitte uudelleen, kun on oma väri kokonaan kasvanut että värjäänkö vai sävytänkö vai viihdynkö ihan omassa värissä. Mutta oma ajatus on, että näytän tylsältä oman hiusten värin kanssa, kun on värjänny tukkaa monta vuotta ja mulla on maantienharmaa tukka ja oon tottunut olemaan tumma hiuksinen monta vuotta. :D

  VastaaPoista