perjantai 21. heinäkuuta 2017

BLUEBERRYPIE

Päätin tulla vielä postaileen ennen iltavuoroon lähtöä, kun pesukoneet vielä pyörii ja on kerrankin sellainen "oma hetki" naamio naamassa ja kahvikuppi vieressä. Tässä viikolla, kun tein inventaariota pakastimelle, niin bongasin sieltä viimeisen mustikkapurkin ja päätin tehdä siitä mustikkapiirakan. Ohjeen suhteen olin sen verran nirso,että en halunnut kaavittavaa taikinaa, vaan sellaisen, joka painellaan vuokaan - päätin googlettaa ohjeen. K-ruoka.fi:stä löysin tälläisen ohjeen, joka jää kyllä pysyvään käyttöön, nopea, hyvä ja superhelppo! :D Vaikka ohje oli raparperille, niin se toimi kyllä mustikankin kanssa superhyvin.


Kahviteltiin sitten sisareni kanssa ja täytyy kyllä sanoa,että oli varmaan yks parhaista mustikkapiirakoista mitä ollaan syöty. Toki pullapohjainen mustikkapiirakka on paras, mutta kyllä kermaviilinenkin hyvä on ;) Sinänsä vähän harmittaa,että mustikat loppuivat, sillä en oo vielä kerinnyt metsään asti kattoon onko tän vuoden satoa jo saatavilla. Viikonloppuna pitäis hilata meijän pieni pakastin vanhasta kodista uuteen,että saan mansikoille, mustikoille ja muille marjoille paikan ens talveksi.


Mites teillä, onko viime vuoden mustikat jo syöty? Joko ootte muuten hakeneet mansikoita pakkaseen? :)

12 kommenttia:

 1. Just tänä aamuna haaveilin mustikkapiirakasta! Tää näyttää kyllä tosi herkulliselta. Täytyy varmaan käydä katsomassa josko meiän metsästä jo mustikoita löytyis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toi oli kyllä hyvää! :) Kuulin villiä huhua,että jo osassa Suomea metsissä on jo mustikkaa, toivottavasti löytyy! :D

   Poista
 2. Äiti tekee mustikkapiirakkaa aina tuolla samankaltaisella ohjeella ja tykkään siitä niin paljon :D Ite ei oo tullu vielä kokeiltua muuta kuin sitä "perinteistä" ohjetta, mutta pitää kokeilla joskus kyllä tätäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! :D Oon aiemmin aina tehnyt vaan jollain ylä-asteen köksän kirjan ohjeella, jonka jo muistan ulkoa, mutta toi oli tekstuuriltaan musta aika kiva ^_^

   Poista
 3. Minä käytin viimeiset mustikat pakkaset alkukesästä ja kovasti jo kaipailisin uusia :). Mansikoitakin pitäisi käydä ostamassa, mutta en ole vielä päättänyt olisiko pihipeikko ja poimisi mansikat itse, niin saisi ne hieman edullisemmin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ollut tehokas käyttään mustikoita :D Meillä on kans vielä arvonnassa, että mennäänkö pellolle vai ostetaanko suoraan - luulen,et ostetaan suoraan, kun työvuorot on taas mitä on :( Anoppi tosin kyseli mansikkapellolle jo pariinkin kertaan :)

   Poista
 4. Oi näyttää ihanalta! <3 Onneksi pakkasessa on vielä sen verran marjoja että niistä saa kokeiltua piirakkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meillä on enää vaan punaherukkaa.. ja puolukkaa.. mutta ehkä niistäkin vois vielä jotain askarrella :D

   Poista
 5. Oi, näyttääpä hyvältä! Mustikkapiirakka on niin hyvää, varsinkin murotaikinaan tehty kermaviili versio,nam ♥

  VastaaPoista
 6. Mustikkapiirakka on kyllä mun lemppareita, niin herkullista :D Pitääkin tehdä taas piakoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans mustikkapiirakasta, vaikka se on niin "perus". Siitäkin saa niin monenlaista versioo tehtyä - ja se menee aina :D

   Poista