tiistai 18. heinäkuuta 2017

EDULLISTA ARKIRUOKAA

Koska ihan joka päivä ei voi syödä spesiaaleja ruokia niinkuin eilen syötiin haukea ja uusia perunoita, niin päätin tehdä kaalilaatikkoa, joka on mun yks lemppariruoka - edullinen, täyttävä ja nopea valmistaa. Tähän päätökseen vaikutti kaupassa tarjouksessa olleet kaalit, jotka oli 89 senttiä kilo ja siitä se ajatus sitten taas lähti! :) Mulle on opiskelu-ajoista jäänyt vähän päälle sellanen ajatusmaailma,että ruokien hintoja kannattaa vertailla ja välillä voi syödä ns. "parempaa ruokaa", jos pitää budjetin muuten kuosissa.Tykkään muutenkin tehdä ruokaa kerralla enemmän, niin sitä voi sitten pakastaa ja näin ollen säästän aikaa&rahaa sitten jossain toisessa kohtaa. Lisäks tykkään siitä,että voin aina ottaa töihin valmiin annoksen pakastimesta mukaan ja näin ollen olla varma siitä,että en kiukkuile töissä, kun oon syönyt.

Tällä alla näkyvällä tarvikemäärällä ruokaa tuli noin 12 annosta( jos söisin yksin ja pakastaisin kaikki annokset), mutta koska T syö paljon enemmän kuin minä.. niin tässä on ruokaa noin 4 ruokailuun 2 hengelle. Jos siirapit,mausteet ja riisit löytyy kaapista jo valmiina,niin tähän ruokaan meni varmaan noin 5 euroa. Ite tykkään enemmän naudan jauhelihasta, mutta T oli ostanut sika-nautaa, niin sillä sitten mentiin.

Kaalilaatikkoon tarvitset:
- jauhelihaa (meillä 700 g)
- 2 pientä kaalia (meillä noin 1 kilo)
- pari  isoa sipulia
- 2 dl riisiä
-2 lihaliemikuutiota (tai maun mukaan)
- siirappia
- mausteita


Vesi keitetään ja siihen lisätään lihaliemikuutiot. Kaalit pilkotaan rouheasti ja laitetaan kattilaan kiehumaan noin 20 minuutiksi, jotta ne pehmenevät, sitten lisätään pilkotut sipulit ja riisit. Tämän jälkeen annetaan kiehua noin 10 minuuttia, jonka aikana paistetaan jauhelihat. Tässä kohtaa on hyvä maustaa jauhelihat lihamausteella ja tarkistaa maku.


Kun kaalit on tarpeeksi kypsiä ja jauhelihat paistettu, niin ladotaan ne vuokiin ja laitetaan vielä vähän siirappia vuuan päälle. Oman maun mukaan tietysti. Siirappi tuo kaalilaatikkoon sellaisen hyvän ja vähän pehmeän maun, muttei ole ihan pakollinen, meillä sitä on totuttu laittamaan.


Paistoin noita uunissa noin tunnin verran  200 asteessa ja sen jälkeen ne olikin jo valmiita. Isomman vuuan ladoin jäähtymisen jälkeen pakkaseen annosrasioissa ja pienempi päätyi tänään ruokapöytään. Väittäisin,että puolukkahillon kanssa toi maistuu ihan simo hyvältä työpäivän jälkeen! ^_^


Mitä ruokia te syötte arkisin? Onks heittää jotain hyviä vinkkejä? Kuinka paljon katsotte ruokien hintoja ostovaiheessa? :)

6 kommenttia:

 1. Vaikka tykkään kaalilaatikosta ja -keitosta, niitä tulee kumminkin tehtyä/syötyä aika harvoin jostain syystä :D Asun ite vielä kotona vanhempien kanssa, joten en hirveästi joudu itselleni ostamaan ruokaa, mutta varmasti sitten kun muutan asumaan omilleni, tuun vertailemaan ruokien hintoja enemmän.

  VastaaPoista
 2. Itse en sen kummemmin pidä kaalilaatikosta, mutta tuo näyttää kieltämättä hyvältä! En ole pitkään aikaan edes syönyt kaaliruokia, joten saattaisihan se pitkän ajan jälkeen maistuakin hyvältä :D Kyllä niitä hintoja tulee vertailtua. Valitsen yleensä kaikesta sen halvimman vaihtoehdon, mutta kotimaisuus on silti tärkeää minulle.

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kannatan myös kotimaisuutta ruokien valinnassa. Kannattaa kokeilla ja antaa kaalille mahdollisuus :)

   Poista
 3. Kun mä oon yksin kotona, niin saatan elää ihan pelkällä makaroonilla ja herne-maissi-paprikalla. Sitten kun poikakaveri tulee käymään niin ostetaan jotain "parempia" aineksia, eli saatetaan paistaa kanaa tai tehdä lasagnea. Ei mitään överikallista kyllä, yksin ollessa katselen hintoja tarkkaan mut poikakaveri ei suostu elämään pelkällä makaroonilla joten sen kanssa törsätään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä T on kans sellanen et "vaatii" kunnon ruokaa :D Itsehän eläisin vaikka pelkällä leivällä.. :D

   Poista