keskiviikko 27. syyskuuta 2017

PÄIVÄREISSU KORKEASAAREEN

Käytiin eilen kummitytön kanssa päiväreissulla Korkeasaaressa, meillä oli oikein mukava päivä, vaikka ajomatkat tietysti oli pienelle vähän pitkät. Automatkalla Helsinkiin käytiin vähän läpi,että mitä eläimiä haluttaisiin Korkeasaaressa nähdä - kummityttö olisi halunnut nähdä jääkarhun, mutta niitähän Korkeasaaressa ei ole.. joten hän päätyi siiten lumileopardiin. En tiedä,että mistä näin eksoottisen idean oli saanut, mutta lumileopardi oli nähtävä ehdottomasti! :D Lisäksi matkalla  kävimme faktoja läpi lumileopardeista, pelattiin "laiva on lastattu" sekä paria muuta peliä. Matkat meni siis aika nopeasti. Oon melko varma,että itse en 6 - vuotiaana olisi osannut kertoa kitekattien luonnollisesta asuinympäristöstä mitään..mutta oli kyllä hienoa huomata,että kuinka tärkeitä nämä täplikkäät kitekatit olivat pienelle! 

Kun ajettiin moottoritieltä Helsingin keskustaan päin, niin ihmettelin sitä jäätävää tietöiden määrää ja jouduttiin mateleen ihan  hirveessä ruuhkassa, vietiin auto Stockalle parkkiin ja suunnattiin Kauppatorille Korkeasaaren vesibussille. Meijän onneks bussiin ei tullut kuin muutama eläkeläinen, joten saatiin ihan rauhassa tutustua karttoihin, joita vesibussissa oli saatavilla.  Keräsin varmuuden vuoksi karttoja laukkuun parit ylimääräiset, sillä tykkään kerätä tollasia muistoksi + ajattelin,että jos vaikka kartoille käy jotain hassua..  Lippujonossa pari mummelia yritti sitten saada lippujen oston yhteydessä kartat, mutta niitähän ei sitten luonnollisesti saanut siitä.. joten hyvillä mielin luovutettiin yks meidän kartoista mummeleille ;)

 
Vesibussissa tehtiin suunnitelma,että mitä reittiä kävellään - koska tää oli kummitytön päivä, niin hän toimi kartturina :)


Aloitettiin Korkeasaaren kiertäminen kissalaaksosta ja haettiin totta kai heti sitä oikeenlaista leopardia. Amurinleopardi ei ollut yhtään niin mielenkiintoinen kuin lumileopardi.. Eikä viime vuotiset tiikerin pennutkaan olleet niin hirveen kiinnostavia, joten käveltiin niin pitkään kissalaaksossa,että nähtiin ihan oikea lumileopardi. Urosta ei näkynyt omassa aitauksessaan, mutta onneksi bongattiin naaras päiväunilta. Voi sitä riemua, kun nähtiin se! :D


Kissalaakson jälkeen suunnattiin katsomaan tunturipöllöjä, joiden kanssa kummityttö halusi ehdottomasti ottaa kuvan ja lähettää kuvan hänen isoveljelleen.. Hyvin on ilmeisesti jäänyt pieneen mieleen muistiin, että kuinka tärkeitä tunturipöllöt ovat! ;) Oon kyllä itekin kova pöllöfani ja erityisesti tunturipöllöjen fani. Olisin niin iloinen,että jos mullakin olis oma Hedwig! 


Tunturipöllöjen jälkeen käytiin syömässä ja siitä oli sitten hyvä jatkaa kierrosta. Yllättävän kauan Korkeasaaren kiertämiseen sai käytettyä aikaa, vaikka tokikin otettiin huomioon se, että kotimatkaa meillä oli edessä jonkin verran edessä. Ennen vesibussille menoa käytiin vielä katsomassa, että mitä kaikkea portin vieressä olevassa kaupassa on.. Noh, löysimme sieltä sitten pienen lumileopardipehmolelun! :D

Tämän jälkeen siirryimme vesibussiin ja sieltä kauppatorille, josta kävelimme Stockalle. Oltais ostettu pehmikset jo Korkeasaaresta, mutta kun sielä ei ollut kuin suklaapehmiksiä, niin onneks löydettiin sitten Stockalta vaniljapehmikset, joista neiti 6v. oli haaveillut koko päivän. Tämän jälkeen oli hyvä lähteä ajamaan kohti Orivettä. Ilmeisesti päivä oli ollut hyvin tapahtumarikas, kun huomasin autossa vähän ennen Riihimäkeä,että väsymys oli iskenyt kummityttöön ja päikkäreitä nukuttiin lumileopardi-pehmolelusta tiukasti kiinni pitäen sitten Toijalaan asti.. toki matkaa oli siinäkin kohtaa vielä reippaasti jäljellä. Lopulta päästiin Orivedelle ja nopeiden kuulumisten vaihdosten jälkeen lähdin ajamaan kotia kohti. 


Meillä oli tosi kiva päivä ja tälläisiä pitää ehdottomasti alkaa pitää useammin! ♥ Vaikka ajokilsoja tuli päivän aikana reippaasti (vähän reilu 500 kilsaa), niin silti oli helpompi(nopeempi ja halvempi) mennä autolla kuin junalla. Sain Korkeasaaresta ensin lippujen oston yhteydessä tälläisen lipun "2 yhden hinnalla" ja sitten vielä toisen tollasen samanlaisen, kun käytiin portin vieressä olevassa kaupassa.. Meillä ei nyt oo noille käyttöä,että jos joku bloginlukija haluaa noi, niin voin kyllä postittaa! :)


Kuinka teidän viikko on lähtenyt käyntiin? Kävittekö Korkeasaaressa tänä kesänä? :)

6 kommenttia:

 1. Voin vaan kuvitella miten onnessaan pieni on ollut kun itsekin menen eläintarhassa johonkin hurmostilaan! :D Toinen on kyllä söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, meillä oli oikein hauska päivä tirppanan kanssa! <3 Oon samaa mieltä,että tirppana on kyllä niin söpö! <3

   Poista
 2. Ihana päivä teillä ja kivoja kuvia ♥ Me ei tänä kesänä käyty Korkeasaaressa, yleensä kyllä käyty mutta katsotaan josko joulun aikoihin pääsisi tonttupolulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana päivä <3 Mä voin laittaa sulle vaikka tuleen postissa noi korkeasaaren liput, jos haluat? :) Niillä saa kuitenkin 2 yhden hinnalla :)

   Poista
 3. Teidän päivä kuulosti niin kivalta! Vaikka oon jo 19, musta tuntuu että olisin itsekin ihan innoissani Korkeasaaressa, hahah :D Oon käynyt Korkeasaaressa vain kerran ja siitäkin on jo tosi monta vuotta. Taisin olla ala-asteella sillon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä kiva ja olin 28kin liekeissä siitä kuinka paljon iloa lumileopardi sai aikaseks <3 Toi oli mun toinen reissu tonne, mut ei varmasti viimeinen - eläintarhat on ihania <3

   Poista