torstai 26. lokakuuta 2017

SHAKE IT OFF

Oon jo pari vuotta kokenut, että pirtelöt on hyviä vaihtoehtoja sellaisille aamuille, kun ei oo niin tulipalokiire. Saa vähän aikaa vaan olla ja nauttia aamupalasta telkkarin ja esimerkiksi neuleen kanssa. Tänäkin aamuna oli tälläinen tilanne, kun ulkona on tullut sellaset vajaat 20 cm lunta, katuja ei oo aurattu eikä mulla oo vielä mikään kiire, kun menen iltavuoroon. Eli sain heräillä aamulla ihan rauhassa ilman kelloa ja sattumalta, kun käännyin ja olin ottamassa puhelinta kelloa katsoakseni ystäväni soitti. Olipa kiva päivittää kuulumisia! Kuulumisten vaihdon jälkeen siirryin alakertaan todetakseni, kuinka paljon meille on satanut lunta.. Laitoin veden kiehumaan glögiä varten, sillä glögikauden avasin tossa pari viikkoa sitten. Sitten aloin keräillä aineita tämän aamun pirtelöön ja mielessäni mietin,että harmi, kun en muistanut postailla tiistai aamun pirtelöä vielä.. Noh, nyt sitten päätin postailla ne samassa postauksessa! :)

Tän aamun pirtelöön laitoin:
-turkkilaista jugurttia pari ruokalusikallista
-2 mandariinin mehut
- yhden banaanin
- vajaan kourallisen tyrniä

Sitten vaan kaikki blenderissä sekaisin ja nauttimaan! :)


Kuten kuvasta näkyy, niin meille ihan aikuisten oikeesti oli satanut aika reippaasti lunta..Mielessäni jo iloitsin siitä,että vaihdettiin mun autoon renkaat toissa päivänä ja T vaihtoi omaan autoonsa renkaat eilen, joten ollaan turvallisesti liikenteessä. Todella paljon oli aamusella juttuja lehdissä sekä facebookissa siitä kuinka ihmiset olivat lähteneet kesärenkailla luisteleen lumeen.. :(


Mutta takaisin pirtelöön, joka oli maultaan ihanan raikas ja pirteä, tähän lumiseen aamuun hyvin sopiva siis. Pientä flunssan poikasta on ilmassa, niin tyrni (ja mandariini) toivottavasti pelastavat tilanteen C-vitamiinillaan! :)


Tässä olis tiistai aamun pirtelö, joka olikin astetta värikkäämpi versio kuin tän aamun pirtelö. Ajatuksena tähän pirtelöön oli se,että siinä olis mahdollisimman laajasti kaikkea, sillä oletan,että hirven lihaa olis tulossa pakkaseen lähi-aikoina, niin marjoja on hyvä syödä pois. Lisäks marjojen kans käy aina niin,että jos syksyllä himmailee, niin sitten niitä on kevällä se 7 kiloo pakkasessa vieläkin.. Eli tänä syksynä oon syönyt marjoja ihan hyvää vauhtia :D

Tähän marjaisaan pirtelöön tuli:
-yksi banaani
-turkkilaista jugurttia pari ruokalusikallista
-2 mandariinin mehut
-mansikoita pari desiä
-mustikoita noin desi
-puolukoita vajaa desi
-tyrniä vajaa kourallinen

Tämän jälkeen kansi kiinni ja blenderi päälle. Voi nam! :P


Tiistaina ilma oli todella ihanan aurinkoisen syksyinen ja pirtelö sopi kyllä niin hyvin tohon aamuun. Hieman kirpsakka ja piristävä. Rauhalliset aamut on kyllä niin mun juttu ♥ Tiistaina oli vielä ihan  kivan syksyistä ja kävinkin keräämässä omenoita peuroille muutaman laatikollisen. Voin kertoa,että en oo ihan hetkeen kyykännyt noin paljon kerralla, joten teki ihan hyvää vähän jumpata! ;)


Ootteko pirtelöitä aamupalaksi tai välipalaksi? Onko teillä lemppari-ohje, jolla teette pirtelöitä? :)

P.s. muistakaa käydä osallistumassa arvontaan täälä! (klick) :)

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään niin paljon näistä! :) En oo hirveen ronkeli smoothieista, joten kunhan on hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, oon kyl vähän ronkeli kaiken ruuan suhteen.. en kestä jos on joku mun inhokki raaka-aine mukana :D

      Poista