torstai 2. marraskuuta 2017

MELKEIN NIINKU TREFFIT + ARVONNAN VOITTAJA

Käytiin eilen T:n kanssa katsomassa Tuntematon sotilas, paikallinen yrittäjäjärjestö,mihin T kuuluu, järjesti jäsenilleen yksityisnäytöksen. Oltais me muutenkin menty kyseinen leffa katsomaan, mutta näin katsottuna leffa tuntui vieläkin paremmalta ja jännittävämmältä. En tässä kohtaa spoilaa leffasta sen tarkemmin, koska oletan,että lähes kaikki sen menevät katsomaan jossain kohtaa, kun  se on ihan must see! :) Edellisiä versioita en ole nähnyt kokonaan, joten en osannut vertailla leffoja keskenään niin paljon. Puhuin aiheesta tätini kanssa ja hänen mielestään alkuperäiset olivat ehkä omalla tavallaan parempia, mutta jokainen versio tästä elokuvasta on oman aikansa tyylinen.

Tuntematon sotilas sai mut miettiin todella paljon aikaa, johon elokuva sijoittui eli 1941-1944, sitä kuinka erilaista elämä on silloin ollut. Meidän talohan on rakennettu 1930-luvulla ja se on valmistunut 1939 - talvisodan tienoilla, niin en vaan voi ymmärtää,että kuinka hyvin talo on alunperin rakennettu ja kuinka paljon siinä käytetty erilaisia materiaaleja - mistä ne materiaalit on sillon saatu?  Lisäks mietin sitä,että en ole koskaan lukenut kyseistä teosta kokonaan, joten tilasin sen Suomalaisesta kirjakaupasta WSOY- klassikot Suomi 100- vuotta kokoelmasta, vaikka varmasti muistakin kirjakaupoista sen olisi saanut. Ostopäätökseen vaikutti  kyllä sekin,että kukin kirja 2000 kirjan erikoispainoksesta on numeroitu. Talomme edellinen omistaja oli kova keräämään kirjoja, väittäisin talon henkeen kuuluvan,  että tämä numeroitu klassikko on saatava kirjahyllyymme! ;)


Elokuvan jälkeen mentiin vielä syömään Speakeasyyn, sillä T oli haaveillut siivistä jo monta viikkoa.. Mennään yleensä niin eri rytmeillä töiden suhteen,että tällänen melkein treffi-ilta tuli ihan hyvään saumaan.  Nyt toki ollaan menty viimeinen viikko melkein samoilla rytmeillä - jotenkin sitä välillä kaipaa sitä,että vietetään aikaa jossain muuallakin kuin vaan kotona. Ruuat oli hyvät, niinkuin spiikkareissa aina, joten ruokailun jälkeen oli hyvä lähteä mahat pinkeinä kotia kohti! :)


Kun käveltiin parkkihalliin, niin ihastelin vielä Finlaysonin jouluvaloja ja totesin,että tänä vuonna meen katsomaan myös Hämeenkadun jouluvalot.. koska viime vuosina, en oo hirveesti iltaisin tai ylipäätään keskustassa hirveesti kävellyt - saati autoillut. Väitän,että en oo ainoa, joka välttelee keskustaa nykyään, kun sielä on tietöitä joka kulmalla ja parkkiminen on kallista. Sen verran toki ajattelin tässä jossain kohtaa mennä käymään keskustassa,että hommaisin bussikortin, joka pitää luonnollisesti hakea Frenckelistä.


Illalla vielä ennen nukkumaan menoa arvottiin arvonnan voittaja. Paljon onnea Sofia, laitan sulle viestin tänään! :)

Joko ootte käyneet katsomassa Tuntemattoman sotilaan? Aiotteko mennä katsomaan sen? Joko ootte nähneet Hämeenkadun jouluvalot? :)

14 kommenttia:

 1. Mä en oo käynyt katsomassa tätä uutta Tuntematonta! Sen alkuperäisen oon nähnyt niin monta kertaa, se kuuluu itsenäisyyspäivään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä mennä katsomaan kyseinen leffa - jollain asteeella väittäisin,että nämä edelliset versiot ovat kyllä ehkä paremmat. Mutta tämäkin on kyllä ihan katsomisen arvoinen! :)

   Poista
 2. Sun viesti oli kyllä ihana piristys tähän päivään, kiitos vielä! ♥ Mä en oo vielä käynyt katsomassa tuota, mutta ehdottomasti on pakko mennä jossakin vaiheessa! Sen ensimmäisen version Tuntemattomasta oon nähnyt moneenkin kertaan, mutta toista en ole koskaan nähnyt. Luettiin äikän 4. kurssilla lukiossa tuo kirjana ja sitten meidän piti vastailla kirjallisesti opettajan keksimiin kysymyksiin :D Nam, noi teidän ruoka-annokset näyttää kyllä superhyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä mennä katsomaan - oli kuitenkin ihan katsomisen arvoinen leffa! :D Me ei kyllä muistaakseni luettu tota lukiossa, toki ammattilukiossa oli hieman supistetut kurssit.. Oon kyllä iloinen,että sain ilahdutettua sua! <3

   Poista
 3. Me ollaan menossa katsomaan Tuntematon sotilas sunnuntaina Plevnaan :). Odotan kyllä leffaa innolla, koska olen vanhoista versioista aina tykännyt, mutta kolmen tunnin istuminen elokuvateatterissa hieman jännittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jännitin jo valmiiksi sitä istumista.. onneks selvisin :D Osassa näytöksissä oli tauko, mutta meijän näytöksessä ei ollut.. toisaalta olis ollut kiva,että olis ollut tauko! :)

   Poista
 4. Kivan kuuloinen treffi-ilta :) Mä haluaisin mennä katsomaan tuon Tuntemattoman sotilaan ja olinkin menossa, mutta 3 tuntia leffasalissa istumassa ei kauheesti houkuttele :D Eli odotan kun se tulee vuokralle ja katson sen sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa näytöksissä oli tosiaan tauko, mutta meijän näytöksessä ei ollut.. siltikin se 3 tunnin istuminen on superpitkä aika, varsinkin, kun oon tottunut juomaan vettä koko päivän tasaisesti.. niin vessataukoa välttäen lopetin veden juomisen jo hyvissä ajoin, koska en halunnut lähteä kesken leffan metsästään vessaa.. Mutta veikkaan,että me katotaan tää uudestaan sitten kun löytyy Elisa viihteestä! :D

   Poista
 5. Me käytiin katsomasa heti viime viikonloppuna ja tykättiin, aika liikuttuneessa mielentilassa olin vielä sen jälkeenkin. Aikamoista se sota ollut:/ Ihania herkkuja ootte käynet syömässä, nam-tuollainen tferriilta olis meillekin paikallaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sota on kyllä varmasti ollut aikamoista! :/ Treffi-ilta kyllä välillä piristää kivasti! :)

   Poista
 6. Tuntematon kiinnostaisi kovasti, mutta tuo kolmen tunnin kesto vähän arveluttaa. Voi olla, että päädytään vuokraamaan se sitten, kun se tulee DVD:lle :) Treffi-illat on kyllä ihania! Keskustassa asuessa jouluvaloja tulee pakostakin kotimatkoilla ihailtua päivittäin. Tosi kivaa, että kaupunki jaksaa joka vuosi koristella keskustan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin just eilen iltiksestä,että tosta on tulossa myös 2 tunnin versio, mutta en sitten tiedä, tuleeko ollenkaan Suomen markkinoille.. mutta 3 tunnin näytös on kyllä oikeesti aika pitkä.. :/ No joo, musta on knas ihana,että kaupunki koristelee keskustan! :D

   Poista