perjantai 2. helmikuuta 2018

#ASTARAKENTAJA2018

Kävin tänään Asta Rakentaja - messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa hieman tutustumassa tämän vuoden messuihin. Tää oli nyt 3 vuosi putkeen, kun kävin messuilla ja tälläkin kertaa oon kyllä tyytyväinen messujen saldoon. Vaikka raksailun kanssa aletaan olla jo talon puolesta aika hyvässä mallissa, niin silti katse pitää suunnata eteenpäin ja miettiä jo pidemmällä tähtäimellä tämän vuoden raksailukohteita.. Messuilta sainkin hyviä vinkkejä ja ideoita, joita lähdetään toteuttamaan myöhemmin keväällä ja kesällä! :)Jo ennen messuille menoa olin valmiiksi tutustunut,että mitä kaikkia yrityksiä messuille on tulossa, jotten menettäisi mahdollisuutta käydä tutustumassa eri yrityksten messupisteisiin. Olin päättänyt,että käyn tutustumassa kodinkoneliikkeiden pisteisiin ja hakemassa samalla tarjoukset pesutorneista, sillä ne on melkeimpä ostettava erikseen kaappien kanssa. Sainkin parit kilpailukykyiset tarjoukset pesutorneista ja niitä nyt sitten mietitään viikonlopun ajan,että mihin päädytään. Kävin myös  tutustumassa eri keittiökaluste- yrityksiin ja sain parit kuvastot mukaan tuleviin suunnitteluihin. Todella monella keittiökaluste-yrityksellä oli hyviä messutarjouksia, joten jos niille on tarvetta, niin tuolta kyllä löytää erilaisia vaihtoehtoja vaikka kuinka.


Tänä vuonna messuilla oli ehkä hieman vähemmän sisustuspuolen juttuja, mutta esimerkiksi Mood Factoryn piste oli kyllä i-h-a-n-a! Ihan superihania tuotteita, joten veikkaan,että taidampa käydä ensi viikolla ihan liikkeessä! ;)


Riemastuin myös suuresti, kun huomasin messuilla  Suomen Voimistelutuotteen pisteen ja kävinkin tutustumassa näihinkin ihan kunnolla. Selvennöksenä siis, että ollaan T:n kanssa käyty monta kuukautta keskustelua siitä, pitäisikö meidän hankkiä myös puolapuut..ja allekirjoittanut on ollut se vastustava puoli. Toistaiseksi ei olla vielä löydetty niille sopivaa paikkaa, mutta ehkä kodinhoitohuoneeseen voisi laittaa? Tossa messuosastolla ollessani kyllä totesin,että oikeastaan noi ei ole hullumman näköiset ja nyt noihin oli tullut vielä tollainen lisä-osakin, että voisi letää leukoja. hmm..Ehkä me ihan vakavasti harkitaan näitä! Iso plussa siitä, että ovat kotimaiset ja lähi-alueella valmistetut.


Pirttijoen sahan pisteen ohi kävellessäni totesin jälleen,että tehtiin viime syksynä hyvä päätös, kun laitettiin alla näkyvää paneelia saunan seiniin. On toi paneelin pinta vaan niin bueno! Suosittelen kyllä lämpimästi muillekin! :)


Olin jo ennen messuille menoa päättynyt,että tavoitteena on tutustua mahdollisimman moneen lasi-elementtejä valmistavaan& myyvään yritykseen, koska ollaan ajateltu,että tehdään ensi kesänä kesäkeittiö pihaan. Kesäkeittiön parin seinän ja osan katosta pitäisi olla lasia, jotta saadaan mahdollisimman avara lopputulos. Meillä on pihassa kuitenkin sen verran paljon omenapuita ja marjapensaita, että olis aika harmillista, jos niitä ei näkyisi umpinaisten seinien takia kesäkeittiöön. Mulla on aika vahva fiilis siitä,että todennäköisesti ollaan löydetty hyviä vaihtoehtoja, josta voidaan sitten lähteä muokkaamaan meille sopivaa vaihtoa. 


Ihan täysin tarkkaa visiota meillä ei kodinhoitohuoneesta vielä ole, mutta veikkaan,että esitteitä selailemalla ja mittailemalla saadaan varmasti jonkinlainen suuntaa antava pohjakuva tehtyä.. Pohjakuvan kanssa on sitten helpompi mennä keittiökalusteita myyvään likkeeseen. Haluaisin kuitenkin,että tulevassa kodinhoitohuoneessa maksimoitaisiin säilytystila sekä otettaisiin huomioon esimerkiksi pesukoneen käytön ergonomisuus - eli pesukoneet olisivat sivusta täytettävät sekä sijoitettuna sen verran ylemmäs,että ne olisi mukavempi täyttää & käyttää.
Täytyy kyllä sanoa,että oli todella kiva messupäivä. Löysin paljon inspiraatiota tuleviin projekteihin sekä kävin kuuntelemassa parit eri hyvin kiinnostavat luennot; toinen sisäilma-ongelmien tunnistamisesta&korjaamisesta ja toinen tavarakaaoksen/kodin säilytysongelmien ratkaisuista. Vaikka meillä ei ole sisäilmaongelmaa, niin silti astmaan taipuvaisena koin molemmat luennot hyvin mielenkiintoisina.. :)  Kiitos Tampereen Messuille bloggaajapassista! :)

Aiotteko käydä Asta Rakentaja-messuilla? Onko teillä mitään tulevia remontteja suunnitteilla? :)

4 kommenttia:

 1. Kaikki messut on niin kivoja! :) Mä en oo ennen tuommoisista messuista kuullutkaan! Mutta mielenkiintoisen oloisia pisteitä, etenkin kaikki sisustamiseen liittyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä joka vuosi olleet kivat messut, kun sielä on vaikka mitä -sisustuspuoli oli tänä vuonna hieman suppeampi, mutta löysin silti kaikkea pientä kivaa ;)

   Poista
 2. en ollutkaan ennen kuullut näistä messuista, mielenkiintoisia pisteitä, tällä hetkellä itselle juuri kaikki sisustus kiinnostaa, mutta sitten kun joskus on remppa niin tuolla ois varmasti vielä lisää kaikkea mielenkiintoista! Puolapuut ei tosiaan näytä hassumalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan vakavasti harkittu puolapuita meille :D Sisustusjutut on kyllä aina kivoja, mut täytyy kyllä sanoa et noi remppajutut on kyllä vieläkin hyvin lähellä sydäntä! ;)

   Poista