tiistai 20. helmikuuta 2018

VILLAPAITA KOIRALLE

Jarella on vielä hyvin ohut pentukarva, joten mietittiin ensin,että ostetaan hänelle pakkasia varten talvitakki tai vastaava.. Sitten kuitenkin päätin tossa toissa iltana,että voisin kokeilla neuloa hänelle villapaidan. Kuitenkin pentu kasvaa tosta vielä muutaman kilon,niin ärsyttäis maksaa montaa kymppiä vaatteesta, joka mahtuu päälle todennäköisesti vain tämän kevään. Ja muutenkin tuntui ihan hyvältä ajatukselta hieman pienentää lankavarastoa, vaikka eihän tähän nyt mennyt kuin 1 kokonainen kerä ja ehkä 1/4 osa toisesta kerästä. Pieni villapaita ja pieni koira! ;)


Jare tuntui olevan heti ihan tyytyväinen villapaitaan, sillä pukemisen jälkeen en meinannut saada sitä riisuttua pois.. Sama homma tuntuu olevan valjaiden kanssa, että niitä ei saisi ottaa ollenkaan pois..? 


Jare on myös oppinut, että kun T ei ole kotona ja katotaan telkkaria, niin hän hakeutuu aina T:n paikalle sohvannurkkaan. Tuntuu jotenkin hassulta,että about kaikkien koirien kanssa käy niin,että mies on aina "lauman päällikkö" ja  vaikka kuinka hipsutat ja ruokit, niin jäät aina toiseksi. Tälläkin kertaa.


Villapaitaan käytin Novitan lankaa, jonka ostin käsityömessuilta euron laareista - tietämättä mitä niistä tulisin tekemään. Sävynä kiva, mutta ongelmana tossa on vähän se,että vyötteessä luki pelkästään "novita", joten sen tarkemmin en sitten langasta tiedäkään - veikkaan ehkä 75 % villaa ja 25% akryyliä? Oli kuitenkin mukava neulottava, villapaita valmistui parissa illassa ja parissa tunnissa.


Halusin villapaidan selkämykseen hieman jotain spesiaalia, joten tein sinne hieman joustoa ja tollaset "tuplapalmikot", jotka tuli kivasti esille päällä. Hyvä puoli noissa on myöskin se,että nyt villapaidan pitäisi mahtua myös päälle hieman pidempään.


En tiedä kuinka teillä on ollut pakkasta, mutta meillä oli aamulla -20 astetta, joten villapaita valmistui oikein sopivaan saumaan ja pääseekin tänään jo käyttöön. Saattaapi olla, että teen syksyllä Jarelle toisen villapaidan hieman isompana, kun on hieman kasvanut isommaksi.. kuitenkin tälläinen oli hyvin nopea tehdä. Innolla odotamme, koska pentukarva alkaa vaihtua pois ja aikuistuminen alkaa kunnolla. Maitohampaat on ainakin hyvää vauhtia vaihtumassa - aamulla ne pienet naskalit oli kiinni mun varpaissa jälleen.. ;)


Käyttääkö teidän lemmikit näillä pakkasilla lisälämmikkeitä? Ootteko muuten koskaan neuloneet tälläisiä vähän erilaisia juttuja? :)

16 kommenttia:

 1. Oikein kivan näköinen neule!

  Porukoiden lyhytkarvaselle pikkukoiralle oon tehnyt parikin villahaalaria, toinen jäi pieneksi ja toinen katosi :D pitänee neuloa uusi, vaikka koira onkin jo aikuinen, kaksi manttelia sillä on. Pitkäpunttisempi kaulushaalari ei näillä keleillä olisi yhtään hassumpi.

  Omat koirat eivät tarvitse, mitä kylmempi niin sen enemmän tykkäävät peuhata lumessa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen,että jos Jare sais päättää, niin hän ei välttämättä pitäis neuletta, mutta toisaalta kun on vähän kylmä, niin pitää varmasti. Tollasen neuloo kyllä aika näppärästi! :D Meijän tipsujengin Alvi on kasn sellane,että tykkää kylmästä ja rakastaa lumessa pyörimistä! <3 <3

   Poista
 2. Voi ei miten söpö toinen<3 kiva että tykkäsi pitää päällä heti, kaikki kun ei tykkää vaikka kovilla pakkasilla monelle koiralle ois tärkee lisälämmike :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Jare oli tänään sitä mieltä,että hän ei tykkää neuleesta.. ja vastusti sen laittoa, mutta sitten kuitenkin viihtyi neule päällä pari tuntia :D On siis selvästi kuitenkin hyvä<3

   Poista
 3. Eikä kui söötti ja palmikot ja kaikki! Tosi hieno! :)

  VastaaPoista
 4. Mun tipsu ei tunnu palelevan juurikaan. Ei tänäänkään aamulla, kun oli n.19 pakkasta. Olen silti ostellut neuleita sen vuoksi, kun ovat niin suloisia hänen päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä Alvi ja Ellakaan palele pahemmin, mutta Jarella on vielä vaan pentukarva, niin se on niin raasu ulkona.. vastustaa kävelyä ja lunta.. joten ollaan tehty aika lyhkäsiä lenkkejä! <3 Neuleet on kyllä aina ihania pienen huiskuhännän päällä! <3

   Poista
 5. Näillä pakkasilla tuollainen suloisuus tarvitseekin noin kaunista asua kovasti <3

  VastaaPoista
 6. Voi ei miten suloinen hän on ♥ Ihana villapaita ja koira<3

  VastaaPoista
 7. Oii miten ihana villapaita ja koira! :D<3 Tuommoinen lämmittää varmasti hyvin talvella ja on vielä kivan värinenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Villapaita on kyllä ollut aika ahkerassa käytössä- väri on kyllä bueno! <3

   Poista