sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

DONITSEJA, DONITSEJA, DONITSEJA

Päätin tossa perjantaina leipoa valmiiksi vappua ajatellen parit donitsit donitsipellillä, kun sellainen sattui kaapissa olemaan valmiina. Ostin donitsipellin muistaakseni 2 vuotta sitten, mutta tää oli vasta toinen käyttökerta sille, ei ihan hirveen aktiivisesti tota ei ole käytetty. Tein donitsit suurinpiirtein tällä Mitä tänään syötäisiin- ohjeella,  mutta jälleen kerran meillä oli kardamumma loppu.. vaikka sitä viimeksi juuri ostin lisää, kun leivoin pullaa.. Huoh! Seuraavaksi ostan sitten sen tukkupakkauksen! ;)

Donitsitaikina oli helppo tehdä ja mukava annostella suoraan vuokaan pursotuspussista, joiden käyttöä suosittelen muutenkin leivonnassa, kun saa annostelua helpommin! :)  

Taikina

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1dlsokeria
  • 1tlleivinjauhetta
  • 1/2tlruokasoodaa
  • 1/2tlkardemummaa
  • 50g voita
  • 1 1/2dl piimää
  • 1kananmuna

Voiteluun

  • 1-2rkl voita ( käytin rypsiöljyä )

Kinuskikuorrutus

  • 1dlfariinisokeria
  • 1dlkuohukermaa

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata voi. Sekoita voisula, piimä ja kananmuna jauhoseokseen. Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin. Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen noin 7 minuuttia.Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Dippaa donitsit sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan kinuskiin ja koristele koristerakeilla. Anna kuorrutteen kuivua. 

Keitin kinuskin saman aikaisesti donitsien ollessa uunissa, joten sain aika nopeasti sitten donitsien valmistuttua dippailla donitsit ja "kastettua" ne sitten myös strösselikulhossa. Käytin tähän kaikki talven jäljiltä jääneet  babyshower-strösselit, joten eipä nekään enää pyöri kaapissa turhaan odottelemassa.  En käyttänyt ohjeen mukaan valkosuklaata kinuskin seassa enkä koristelussa, kun ajattelin,että näistä tulee muuten liian makeita.. Eli valkosuklaan määrät voi tarkistaa alkuperäisestä reseptistä! :)
 

Totesin tossa, että tollainen 12 donitsin pelti on aika buenon kokoinen ja donitsit ovat aika järkevän kokoisia. Näitä peltejäkin on monen kokoisia, joten näissäkin on paljon eri vaihtoehtoja - ite suosittelen lämpimästi tätä mallia, jossa on 12 donitsia, sillä nämä valmiit yksilöt on aika hyvän kokoisia. Tuntuis kamalalta, jos donitsit olis niin isoja, että ei pystyis syömään kuin yhden! ;)


Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla  kaksia erilaisia donitseja - kun tossa sais kuitenkin tehtyä 6:n sarjat molempia.. Melkein pitäis harkita, että ostaisko tupperinkin version tosta pellistä! ;) Saa nähdä, että kuinka aktiivisesti juhlitaan vappua, kun ens viikolle on luvassa 6 vuoroa töitä, joten saattaapi olla, että jää juhlimiset vähemmälle.. mutta ehkä sitä voi hieman herkutella.. :P

Ootteko kokeilleet donitsipeltiä? Onko vappuherkut jo valmiina? :)

12 kommenttia:

  1. Nam miten hyvän näköisiä donitseja! :) Ja ihana vaaleanpunainen kuorrute <3 Vappuherkut on täällä valmiina, mutta ei oo kyllä itsetehtyjä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä yllättävän kivoja ja helppoja tehdä! :D Vaaleanpunainen kuorrute oli ehkä vähän vaarallisen hyvää! <3

      Poista
  2. :D mä kanssa tein, soppa 365 sivulta uunidonitseja muffaripellillä. Ja hups...syötiin miehen kanssa kahdestaan, aikaa meni 7min...karsee ähky ja sokerihumala! Mutta aivan taivaallisia ja helppoja oli tehdä! Hyvää vappua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla, että teille donitsit hävis nopeasti :D :D Noi oli kyllä helppoja ja kivoja tehdä, tehdään varmasti toistekin.. <3

      Poista
  3. Superherkullisen näköistä! <3 Olipa kätevä ohje, en olekaan hoksannut, että donitseja voisi tehdä uunissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uunidonitsit ei oo iin rasvaisia ja ite ainakin tykkäsin, että näistä ei jää sellanen "ällö" rasvanmaku suuhun.. sen sijaan nää on muuten vaan vaaarallisia, kun on kinuskikuorrute ;)

      Poista
  4. Oi namm, näyttääpä hyvältä :) Pitäisi testata joskus itsekin tehdä donitseja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, tollasella pellillä saa tosi näppärästi tehtyä pohjat ja se kuorruttaminen vasta kivaa onkin! <3

      Poista
  5. Suloisia donitseja! Meillä myös tuo pelti mutten ole tainnut kuin kerran tehdä. Meillä on myös friteerauskeitin, niin tein sitten munkkeja sillä. Donitsit ovat kyllä hyviä ja niistä saa koristelemassa tosi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ookaan ajatellut, että friteerauskeittimelläkin sais tehtyä munkkeja :D Ite tehdyt donitsit on kyllä kivoja, kun niistä saa niin uniikkeja helposti! <3

      Poista
  6. Nam! Tarkoitus oli myös kokeilla vapuksi donitseja pellillä,jätin valmistelut niin myöhäiseksi että en sitten löytänyt koko donitsipeltiä yhdestäkään lähimarketista.Turvauduin sitten leipomon pikkumunkkeihin :D
    Täytyy ottaa resepti talteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle kävi kans pari vappua sitten noin, että noi oli loppunut joka paikasta, kunnes sitten löysin tollasen prismasta. :) Leipomon donitsit on kyllä varmasti olleet kasn hyviä! <3

      Poista