torstai 19. huhtikuuta 2018

SUOLAINEN AURAPANNUKAKKU

Bongasin tässä viikolla Facebookista mainoksen uhrina suolaisen aurapannukakun ohjeen Valion mainoksesta ja linkkasin sen sitten T:lle heti - koska kuulosti ihan T:n jutulta.  T tykkää ihan simona aurajuustosta, joten päätettiin sitten yksissä tuumin kokeilla tätä. Tai siis mä leivoin ja T koemaistoi! ;) Ohje on Valion alunperin, mutta lisäsin siihen mukaan 200 grammaa kinkkusuikaleita, lisäks pinaattia laitoin vähän vähemmän, kun ei meillä ollut pakastepinaattia noin paljoa ja lisäsin pannarin pinnalle mozzarellajuustoraasteen jämät, jotka jäi pari päivää sitten lasagnesta. Jos T ei vihais tomaattia ja paprikaa, niin veikkaisin,että nekin sopis tohon ihan superhyvin - en vaan voinut kokeilla..veikkaan,että kokeilen tätä silti jossain kohtaa tomaatilla ja paprikalla maustetun version! :)


Suolainen aurapannukakku
- 4 munaa
- 1 litra maitoa
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa (ohjeessa oli enemmän, mutta kinkussa& juustoissa on suolaa)
- 1/2 dl voita sulatettuna / juoksevaa margariinia
- 1 pussi auraa juustoa (laitoin vajaan kokonaisen aurapalan) 
- 100 grammaa babypinaattia (laitoin pakastepinaattia)
( - 100 grammaa mozzarellajuustoaraastetta )

Sekoita kulhossa munat ja maito, sekoita joukkoon kuivat jauhot, suola ja juokseva margariini/ voi. Anna taikina turvota vähintään 30 minuuttia. Ite annoin taikinan turvota sujuvasti melkein tunnin, kun käytiin Jaren kanssa lenkillä. Laita kiertoilmauuni lämpenemään 225 asteeseen. Sitten vaan kaadetaan taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille ja ripotellaan päälle aurajuusto, kinkkusuikaleet ja mozzarellajuusto. Paista 25-30 minuuttia, uunista riippuen. Meillä 25 minuuttia oli aika passeli aika, kun pinta oli ruskistunut kauniisti.

Suolainen pannari oli kyllä ihan meidän makuun ja luulen,että tätä tehdään myöhemminkin. Yllätyin, että kuinka täyttävää toi lopulta oli, eikä tarvinnut kyllä kovin isoa palasta syödä, että tuli maha täyteen. Kuvailin tän jo eilen valmiiksi, kun pelkäsin pannarin puolesta, että onko sitä enää tänään jäljellä... joten päätin sitten samalla kuvailla vähän kurkun ja kurpitsan taimia - "kasvihuoneen" puolella on vielä tomaatin & paprikan taimet, mutta kurkku& kurpitsa on vetänyt hirmuiset kasvuspurtit! Kuitenkin noiden kylvämisestä on alle 2 viikkoa! :)

Ootteko kokeilleet suolaista pannaria? Ootteko muuten auran ystäviä? :)

8 kommenttia:

  1. Siis apua mikä herkku, tämä lähtee toteutukseen, rakastan homejuustoa ihan miltei kaiken kanssa. Pannarit on niin hyviä. Kiitos Terhi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että menee kokeiluun!<3 Meillä kans T rakastaa auraa ihan simona - tää oli ihan superhelppo& nopea vaihtoehto arkiruualle salaatin kanssa! :)

      Poista
  2. Aura on niin hyvää ♥ Meillä vain ei muut sitä syö, joten tulee itsekin harvakseltaa sillä herkuteltu. Takuulla maukas pannari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aura on kyllä ihan parasta! <3 Me syödään molemmat, mutta T laittais sitä ihan joka juttuun ja joudun aina himmaileen :D Tää oli kyllä tosi hyvää ja täyttävää! :D

      Poista
  3. Oi miten hyvältä tää ohje vaikuttaa! :) Pitää testata tätä joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, tää oli helppo ja nopea arkiherkku! :)

      Poista
  4. Nam miten herkullisen näköinen ja tuo kuvakin on niin hieno! :) Pitää kokeillakkin tehdä joskus suolaista pannaria, mä oon nimettäin aina tehnyt vaan makeaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kannattaa kyllä kokeilla! <3 Mä mietin jo, että jos löydän hyvää vegechorizoa, niin vois kokeilla tehdä siitäkin oman version - toki ilman auraa, mut jollain muulla juustolla. Kokeiltiin rapakon takana vegeversiota ja oli ihan superhyvää :D Pannariversio on jotenkin kivempi kuin ihan peruspiirakka, kun toi on selvästi kevyempi..

      Poista