tiistai 5. kesäkuuta 2018

#VALEAMPPARINPESÄT

Kylläpäs aika on taas vierähtänyt, vähän niinkuin vahingossa. Jotenkin loman aikana on vaan ollut niin hirveästi puuhaa, että en vaan oo kerinnyt sen kummemmin istuun koneella. Ehkäpä tää taas tästä, pikkuhiljaa normalisoituu! :) Kuten te varmaan tiedätte, niin en oikein tykkää mistään ökkömönkiäisistä tai ampiaisista.. joten kun kesäkeittiö oli vasta rakentamisvaiheessa, niin päätin virkkailla sinne sitten heti valeampparinpesät, ettei oikeat ampparit tule pesimään juuri valmistuvaan kesäkeittiöön. Olin todella yllättynyt siitä kuinka nopeasti noi sai virkattua - aikaahan noihin ei mennyt kuin tunti yhteensä! :)


Idea valeampparin pesiin tuli niin "nopeasti", että en sitten jaksanut lähteä kauppaan hakemaan styroksipalloja pesien sisään. Siispä päätin sitten laittaa pesien sisään pyöreät pesupallot, joita meiltä sattui löytymään vielä 2 kappaletta jemmasta. Ilmeisesti pesupallojen muoto on vaihtunut jossain kohtaa ja nykyään ne onkin sitten enemmän kartioita kuin palloja. Eli sainpa hyödynnettyä sitten kaupanpäällis-kivituikku-huumassa ostettujen pesuaineiden mukana tulleita pesupalloja myös. Lanka löytyi myös sopivasti omasta varastosta, kun olin sen ostanut jo talvella.. mutten enää muista, että mitä olin siitä ajatellut tehdä, heheh.. ;)


Kiinniteltiin palleroiset viikonloppuna ja oon kyllä tyytyväinen, että ne askartelin. Kuitenkin, kun kesäkeittiö on omenapuiden keskellä, niin aika pienellä vaivalla saa ampparit pysyyn poissa!


Ootteko kokeilleet tehdä vastaavia valepesiä? Onko teillä ollut amppareiden kanssa ongelmaa? :)

8 kommenttia:

 1. Hei onpa muuten hauska idea! Mä en oo kuullutkaan että nuo valepesät torjuu amppareita! :) Nää ois ihan täydellisiä mökkiterassille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! :D Ampparit ilmeisesti luulee, että sielä asuu jo joku muu, joten eivät ala tekeen sinne pesää.. Suosittelen! <3

   Poista
 2. Taitaa aika mennä rillutellessa, kun ei kirjoittaminen suju enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta puolestani pahoittelen, että blogi on jäänyt hieman taka-alalle. Blogi on kuitenkin vain pintaraapaisu elämästä! :) Mukavaa loppuviikkoa! :)

   Poista
 3. minä laitoin sisälle kaikenmaailman käytettyjä muovipusseja.sitten luin että olisi pitänyt pnna paperia hajun takia.kyllä on muovillakin toiminut.pesupallot on hyvä kierrätys idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes ajatellut, että ampiaiset voisi haistella paperin tuoksua..? Muovipussitkin varmasti toimii valeampparinpesän sisällä hyvin! :) Nyt pitäis metsästää vielä parit pesupallot seuraaviin valepesiin :)

   Poista
 4. hei tää on huomattavasti nätimpi versio kuin suoditin pussi, mikä myös toimii kun se laittaa palloksi tasvallaam!:D Tuo ois kyllä hyvä mökille, varsinkin kun on hengenvaarallisesti allerginen amppareille:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ensin, että olisin laittanut kans vaan suodatinpussit, mutta sitten ajattelin,että noi virkatut versiot olis pidempi aikaisempi vaihtoehto :) Mä luulen, että saisin varmaan kans pahan reaktion ampparin pistosta, kun saan normihyttysen pistostakin ihan jäätävän kokoisen jäljen aina :| Toivottavasti sulla on lääkkeet mukana aina mökillä! <3

   Poista