tiistai 19. marraskuuta 2019

#suomenkädentaidot2019

*Messulippu saatu

Käytiin lauantaina Lauran kanssa pyörähtämässä Suomen kädentaidot - messuilla Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Kuten aiempinakin vuosina, niin messuilla oli todella paljon kaikkea nähtävää ja ostettavaa - hankalaksi muodostui oikeastaan se, että mihin veti rajan mitä ostaa ja mitä ei. Musta tuntui taas heti ensimmäiseen messuhalliin kävellessä, että ollaan kyllä niin oikeassa paikassa - noi messut on vaan ihan parhaat! Nää oli kuitenkin 18:s kerta, kun messuilla kävin, niin tiesin jo valmiiksi, että ihanat messut luvassa!

Suunnattiin Lauran kanssa tuttuun tapaan ensimmäisenä Novitan pisteelle, sillä kun neulotaan paljon Novitan lankoja ja tiedetään, että sielä on aina hyvät tarjoukset, niin kipitettiin sitten aika reipasta vauhtia sinnepäin heti ovien auetessa. Toki tiedettiin jo valmiiksi, että piste saattaisi olla budjetin kannalta semivaarallinen - niinkuin olikin.. ;)


Novitan pisteen jälkeen suunnattiin  Paapiin pisteelle, kun se oli viime vuoden tapaan lähellä Novitan pistettä. Toisaalta tykkään hirveästi siitä, että pisteiden paikat pysyy samoina, niin ei tarvitse erikseen etsiä niitä. Oon jo muutaman vuoden kattellut Paapiin trikoita ja todennut ne hyvä laatuisiksi sekä kuosit ihaniksi. Olin malttamattomana tilannut aiemmin isomman määrän Paapiilta joulutrikoiden ilmestyessä, joten tällä kertaa messuosastolta en tehnyt kovin isoja löytöjä, mutta kuitenkin ihan järkevät resori- ja trikoolöydöt. Mulle tulee vaan aina Paapiin tuotteita katsellessa sellainen olo, että haluaisin ne kaikki, hehe :D Erityisen söpöjä on Paapiin lastenvaatteet, kuten alla näkyvästä kuvasta voi todeta 


Nappinjan pisteellä oli vaikka mitä ihania pioni-trikoita, mutten vieläkään raaskinut ostaa niitä. Trikoiden värit ovat toinen toistaan herkullisempia, mutta en vaan keksi, että mitä niistä lähtisin suorilta ompelemaan, joten jätin toistaiseksi hyllyyn. Toivottavasti inspis näistä iskisi pian, sillä jotain kivaa näistä olisi tehtävä! :)


Nupun pisteellä oli ihania kalentereita, mutta en vaan ole osannut  vielä päättää, että millaisen kalenterin ostan ensi vuodeksi. Oon viime vuonna ja tänä vuonna käyttänyt lähinnä töissä olevaa pöytäkalenteria, koska ei mun menot oo olleet kovin kummoisia ja ne on voinut kirjoittaa siihen, vaikka kalenteri ei kulje mun mukana aina. Mutta haluaisin kuitenkin ensi vuodelle jonkun ihan "oman" kalenterin henkilökohtaiselle minälle ja työminä voisi jatkaa sen pöytäkalenterin käyttöä :)


Laalian pisteellä oli myös ihania trikoita ja kuoseja oli söpöstä supersöpöön, mutta ostamisen sijaan vaan katseltiin niitä. Tykkään Laalian kuoseista todella paljon, mutten kuitenkaan halua ostaa niitäkään ihan turhaa vaan kaappiin odottamaan. Mielummin ostan ihan suoraan vaan tarpeeseen. Pisteet kuitenkin Laalialle siitä, että kuoseissa on oikeasti käytetty ihania kuvituksia sekä värejä! :)

  
Tässä hieman kuvaa, että kuinka paljon oli ihmisiä messuhallissa, kun väkeä oli vielä vähän liikenteessä.. hetkeä myöhemmin ihmisiä jo huomattavasti enemmän ;)


Ihasteltiin Rva Silmusolmun käsinvärjättyjä merinovillalankoja ja voi että, kuinka kauniin värisiä ne olivat. Mieli olisi tehnyt ostaa vähän joka väriä, mutta koska olin jo messuilta haalannut ihan mukavan pussillisen lankoja, niin totesin, että ne on neulottava ensin. Sitten, kun ne on neulottu, niin teen tilauksen alla näkyvistä sävyistä! 


Taito Pirkanmaalla oli myynissä todella kivan oloisia ryijypaketteja ja vähän tossa jo mietinkin, että vois kyllä askarrella ryijyn - ehkä hieman isomman kuin tämä vadelmasydän, mitä katoin, mutta kuitenkin jonkun kivan värikkään ja sellaisen, joka toimisi hieman akustisesti äänenvaimentajana esim. meijän portaikossa. Oon loppuviikosta menossa anyway käymään Taito Pirkanmaan myymälässä sekä kynttiläpajassa, niin ajattelin katsella malleja lisää silloin. :)


Koska kädentaitomessut on muutakin kuin vaan lankoja ja trikoita/kankaita, niin olin ihan innoissani, kun löydettiin Onnenpussin piste ja kaikki nämä ihastuttavat suolasaippuat! En ollut sen kummemmin heidän tuotteisiinsa aiemmin tutustunut, mutta atooppisen ihon kanssa elävänä oon jo pitkään halunnut kokeilla suolasaippuaa. Ostin  "onni"- ja "ystäväni"- saippuat. Eilen kokeilin ensimmäisen kerran "onnia"  ja tykästyin sen verran paljon, että eipä jäänyt viimeiseksi kokeiluksi. Veikkaan, että näitä pitää ostaa myöhemminkin, kun eri tuoksuja oli vaikka kuinka paljon 


Loppujen lopuksi mun messuostokset oli aika maltilliset, sillä tiedän, että olisin helposti voinut ostaa paljon enemmän.. nyt kuitenkin, kun ollaan päästy oikeasti tekemään kodinhoitohuoneen pintoja ja saatu hieman pikkumakkaria raivattua lopuista muuttolaatikoista, niin ostin oikeestaan vaan tarpeellisia juttuja. Novitan pisteeltä löytyi luonnollisesti aika kivasti lankaa,mutta niitä kuluu tasaisesti. Uudet puikot on kans olleet listalla jo hetken, kun oletin näidenkin olevan messuilla messuhinnoin. Ostin parit koivupuikot sekä uudet metalliset 2,5 mm - puikot, sekä muutamat uudet virkkuukoukut. Paapiin pisteeltä tosiaan ostin parit palat okran väristä resoria sekä nuutti- trikoota puolen metrin pätkän. Onnenpussin pisteeltä mukaan lähti parit suolasaippuat ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä - tilasin uudelleen Suuren käsityölehden. Tilasin sitä jossain kohtaa reippaan 10 vuoden pätkän, mutta sitten kyllästyin siihen.. ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen lehti oli freesaantunut ja siitä oli hyvä tarjous, joten pakkohan se oli! :)


Messuista jäi hyvät fiilikset - pysyttiin budjetissä ostosten suhteen ja saatiin hyviä uusia ideoita, mitä voi sitten jatkossa toteuttaa - parhautta! Kiitos Tampereen messuille messulipusta 

1 kommentti:

  1. Oli mukava lukea ja katsella Kädentaitomessujen tärpit! Superhyviä ostoksia teit ja hyvän lehden tilasit. Lehti on tosiaan freesautunut edukseen. Itse en ole Tampereen messuilla ole vielä koskaan käynyt, mutta josko ensi vuonna. Tänä vuonna kävin Oulun Kädentaitomessuilla, viime vuonna kävin messuilla Lahdessa ja Oulussa. Todella mukavia ja innostavia tapahtumia. Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista